Το Survivor της Super League

Ποιοι ήταν οι Διάσημοι και ποιοι οι Μαχητές της εφετινής Super League. Ποιοι κέρδισαν την ασυλία και ποιοι είναι προτεινόμενοι προς αποχώρηση. Το πρωτάθλημα ήταν κάτι σαν Survivor και ήρθε η ώρα να κάνουμε τις συγκρίσεις με το γνωστό ριάλιτι. Του Σταύρου Καραΐνδρου.

Το Survivor της Super League

Αφού το περίφημο "Survivor" έχει κατακλύσει την καθημερινότητά μας (καλώς ή κακώς, αυτό είναι μια άλλη κουβέντα), είπαμε να μοιράσουμε τα βραβεία της Super League με βάση τις κατηγορίες του γνωστού τηλεριάλιτι. Χωρίσαμε τους πρωταγωνιστές σε "Μαχητές" και "Διάσημους" (θα καταλάβετε γιατί), ενώ μοιράσαμε σε κάποιους ατομικές ασυλίες, τις οποίες κέρδισαν με το σπαθί τους.
Πάμε να τα δούμε πιο αναλυτικά:

ΜΑΧΗΤΕΣ

Ηρακλής:

Σώθηκε κόντρα στα προγνωστικά. Έφτασε σε σημείο να παίζει χωρίς φανέλες και να βολοδέρνει στα γήπεδα, αλλά είχε μαχητική ψυχή και κατάφερε να εξασφαλίσει την παραμονή του. Ναι, είναι κλισέ, αλλά θα ταίριαζε γάντι ο τίτλος "ο άθλος του Ηρακλή". Τώρα περιμένει να ξεμπερδεύει και με την αδειοδότηση για να μη βρεθεί προ δυσάρεστης έκπληξης.

Μανόλο Χιμένεθ:

Ηρθε σε μια ΑΕΚ που αλλού πατούσε κι αλλού βρισκόταν. Ήρθε με στόχο να τελειώσει αξιοπρεπώς τη χρονιά ώστε να γίνει μια νέα προσπάθεια το καλοκαίρι. Ηξερε πρόσωπα και καταστάσεις οπότε δεν θα αντιμετώπιζε πρόβλημα. Μόνο που ο κόσμος ήταν επιφυλακτικός λόγω της προηγούμενης θητείας. Με Χιμένεθ η ΑΕΚ έκανε πορεία πρωταθλητισμού και έφτασε στον τελικό του κυπέλλου. Εδωσε στην ομάδα αυτοπεποίθηση και τη μάζεψε στην πιο κρίσιμη καμπή. Θα μπορούσε να ήταν ο... Μάριος των Μαχητών.

Λέο Μάτος:

Εκ των κορυφαίων του ΠΑΟΚ. Αν όχι ο κορυφαίος, σίγουρα ο πιο σταθερός παίκτης του Δικεφάλου. Και μάρκαρε και σκόραρε και όλα τα έκανε. Πρώτος σε συμμετοχές και πρώτος σε λεπτά συμμετοχής, το μεγάλο εργαλείο του Βλάνταν Ιβιτς και εκ των πρωταγωνιστών στην εντυπωσιακή πορεία του Δικεφάλου στο δεύτερο γύρο.

Μανώλης Σιώπης:

Τα έκανε όλα. Κυριολεκτικά. Ο MVP του εφετινού πρωταθλήματος. Από πέρυσι είχε δείξει το πλούσιο ταλέντο του και εφέτος έκανε το μεγάλο άλμα. Και στην Εθνική κλήθηκε και στον Ολυμπιακό έκλεισε και μια λαμπρή καριέρα έχει μπροστά του. Είναι στο χέρι του 23χρονου να γίνει ο επόμενος ηγέτης του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος.

ΔΙΑΣΗΜΟΙ

Μάρκους Μπεργκ:

Πρώτος σκόρερ και μία εξαιρετική χρονιά για τον Σουηδό επιθετικό. Με την έλευση του Ουζουνίδη πήρε τα πάνω του και άρχισε την... ερωτική του επαφή με τα δίχτυα. Φαινόταν πως γούσταρε το παιχνίδι και είχε ανέβει ψυχολογικά. Τον βοήθησε και ο Εμποκού, αλλά και ο Κλωναρίδης.

Λούκα Μιλιβόγεβιτς:

Η απουσία του φάνηκε στο δεύτερο γύρο όπου ο Ολυμπιακός έχασε τον μαχητή του στη μεσαία γραμμή. Ήταν το Α και το Ω του Ολυμπιακού ακόμα και στις δύσκολες στιγμές. Ο Μιλιβόγεβιτς βοήθησε τα μέγιστα τους Πειραιώτες για να φτάσουν στο προβάδισμα από τους διώκτες και ουσιαστικά να αγκαλιάσουν το πρωτάθλημα από τον Νοέμβριο. Έφυγε για την Κρίσταλ Πάλας, αλλά οι οπαδοί ακόμα τον λησμονούν.

Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς:

Μπαίνει και σκοράρει. Τι πιο απλό; Ο ΠΑΟΚ βρήκε τον... Μπεργκ του. Απίστευτη δυνατότητα στο γκολ, πέτυχε ουκ ολίγα και αποτέλεσε -μακράν της δεύτερης- την καλύτερη μεταγραφή της Super League στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟΙ

Μπρούνο Βιάνα:

Ας είναι καλά ο Μπέντο, αλλιώς δεν θα έβλεπε ενδεκάδα ούτε με το κυάλι. Επαιξε σε 23 επίσημα παιχνίδια, εκ των οποίων τα 17 στο πρωτάθλημα. Ούτε κρύο ούτε ζέστη. Μάλλον, περισσότερο κρύο γι' αυτό και τέθηκε στο περιθώριο μόλις αποχώρησε ο Πορτογάλος προπονητής. Ο Λεμονής δεν τον εμπιστεύτηκε, ενώ ο επόμενος προπονητής θα το δείξει την πόρτα της εξόδου.

Οσκαρ Καρντόσο:

Γκαντέμης. Πολύ γκαντέμης, μωρ' αδερφάκι μου. Ναι, ήταν ο παίκτης που ο κόσμος περίμενε πολλά, τον χαρακτήρισαν παλτό, αλλά δεν μπορείς να πεις ότι δεν προσπάθησε. Δεν του έκατσε, όμως. Στα τελευταία παιχνίδια θα μπορούσε να πάρει λίγο τα πάνω του, αλλά... τον έφαγαν τα δοκάρια. Στο πρόσφατο ντέρμπι κυπέλλου με την ΑΕΚ λίγο έλειψε να γίνει ο ήρωας του αγώνα και να χαρίσει στους Πειραιώτες μια επική πρόκριση.

Βίκτορ Ιμπάρμπο:

Δεν άκουσα, πως είπατε, συγγνώμη κύριε, ποιος είστε; Με τον Στραματσόνι ήταν βασικός, αλλά ήταν μια του ύψους και μια του βάθους. Στη συνέχεια το... έχασε και ήταν όλο του βάθους. Ήταν χασογκόλης και αυτό δεν το ξέχασε ο κόσμος. Έφυγε και δεν έλειψε σε κανέναν στον Παναθηναϊκό.

ΚΕΡΔΙΣΑΝ ΑΣΥΛΙΑ

Μαρίνος Ουζουνίδης:

Ηρθε και συμμάζεψε τον Παναθηναϊκό. Του έδωσε αγωνιστική ταυτότητα και πειθαρχία, έδωσε στους παίκτες αυτοπεποίθηση και ψυχολογία και πήρε μεγάλα παιχνίδια που του έδωσαν πόντους. Καμία σχέση ο Παναθηναϊκός του Στραματσόνι με αυτόν του Ουζουνίδη. Του έμεινε, βέβαια, η μαύρη κυλίδα του αποκλεισμού από τον τελικό και η απογοήτευση που αυτή άφησε.

Βλάνταν Ιβιτς:

Εκανε πορεία πρωταθλητισμού με τον ΠΑΟΚ στο δεύτερο γύρο. Πέτυχε μεγάλες νίκες, πήρε ντέρμπι και θα μπορούσε να διεκδικεί τον τίτλο μέχρι τέλους αν δεν έχανε χαζούς βαθμούς στο πρώτο μισό. Ξεκίνησε με μειονέκτημα λόγω της περσινής τιμωρίας, αλλά έδειξε πως έχει όλα τα φόντα για να γράψει ιστορία στην τεχνική ηγεσία του Δικεφάλου. Ο επικείμενος τελικός με την ΑΕΚ δεν θα διαφοροποιήσει το μέλλον του στον ΠΑΟΚ, σίγουρα όμως αν φτάσει στην κατάκτηση του κυπέλλου θα ισχυροποιήσει στο μέγιστο βαθμό τη θέση του.

Βλάνταν Μιλόγεβιτς:

Κανονικά πρέπει να βραβευτεί ως ο προπονητής της χρονιάς. Πήρε την... ασυλία και μαγκιά του. Έφτασε τον Πανιώνιο να διεκδικεί στα ίσια το πρωτάθλημα από τον Ολυμπιακό, κάνοντας, επίσης, ένα σπουδαίο διπλό μέσα στο γήπεδο Καραϊσκάκη. Η (επεισοδιακή) αποχώρηση του Ουζουνίδη το καλοκαίρι δεν έφερε καταστροφή και σε αυτό έπαιξε μεγάλο ρόλο ο Μιλόγεβιτς. Αγνωστο αν θα μείνει και τη νέα σεζόν, αφού δεν αποκλείεται να αποφασίσει να κάνει ένα μεγαλύτερο βήμα.

ΑΠΟΧΩΡΗΣΕ ΟΙΚΕΙΟΘΕΛΩΣ:

Ο Πάουλο Μπέντο. Ελάτε, πείτε το εσείς οι fan του Survivor. Δεν σας θύμισε λίγο την... Ειρήνη Παπαδοπούλου. Ξεκίνησε δυνατά, ισχυροποίησε τη θέση του, πήρε με το μέρος του εμάς τους δημοσιογράφους, αλλά στη συνέχεια άρχισαν οι εμμονές και κάπου έχασε τη μπάλα. Είδε εχθρούς, δεν προστάτευσε τον εαυτό του, γκρέμισε ό,τι έχτισε και αποχώρησε, αφού πρώτα έκανε άνω-κάτω τον Ολυμπιακό.

News 24/7

24MEDIA NETWORK