Tο θέμα είναι να τρουπώσω...

Ο Σταύρος Καραΐνδρος γράφει για το ενδεχόμενο να δούμε του χρόνου στη Super League τέσσερις ομάδες από την Κρήτη και καταλήγει στο αυτονόητο.

Tο θέμα είναι να τρουπώσω...
INTIME SPORTS

Η σοβαρή πιθανότητα να έχουμε του χρόνου στη Super League τέσσερις ομάδες από την Κρήτη, την ώρα που η Θεσσαλονίκη θα έχει μόλις ένα εκπρόσωπο, ίσως δώσει λανθασμένα συμπεράσματα. Δεν δυνάμωσε ξαφνικά το κρητικό ποδόσφαιρο. Απλά χάνονται οι "μεγάλοι".

ΑΕΚ, Άρης, Ηρακλής και Λάρισα -παραδοσιακές δυνάμεις του ελληνικού ποδοσφαίρου και μία εποχή με μόνιμη παρουσία στη Super League (ειδικά για την ΑΕΚ, δεν χρειάζεται αυτή η πρόταση)- είναι πλέον στις μικρές κατηγορίες και μάχονται για να δυναμώσουν και να επιστρέψουν με ρόλο πρωταγωνιστικό. Aυτές, κάπως έπρεπε να αντικατασταθούν.

Άρπαξαν την ευκαιρία

"Ζωή δεν είναι να ξυπνάς, να τρως, να θέτεις πάλι. Ζωή είναι να 'σαι ξυπνητός οντέ κοιμούνται οι άλλοι", λέει μία κρητική σοφία. Αυτό ακριβώς συμβαίνει με τις ομάδες της Κρήτης. Άρπαξαν την ευκαιρία της αποδυνάμωσης της πλειοψηφίας του ελληνικού ποδοσφαίρου και πήραν κι αυτές κομμάτι από την πίτα. Δεν έβγαλαν ποδοσφαιριστές, δεν έδωσαν κάτι διαφορετικό από άποψη θεάματος ή και ακόμα συστήματος (δεν θυμάμαι να θαμπώθηκα από κάποιο ματς του Πλατανιά). Απλά άρπαξαν την ευκαιρία από τα μαλλιά.

"Tο θέμα είναι να τρουπώσω... Αμα τρουπώσω τρούπωσα", που έλεγε και ο Βουτσάς στην ταινία "Ενα έξυπνο μούτρο". Αυτό κατάφεραν ομάδες όπως ο Πλατανιάς ή ακόμα και ο Εργοτέλης όταν έκανε την παρθενική του παρουσία στη Super League. Το ίδιο ακριβώς θα ισχύει και στην περίπτωση των Χανίων αν πάνε στα μπαράζ και νικήσουν την Ξάνθη.

Κρήτη-Θεσσαλονίκη 4-1

Δεν λογίζεται η Κρήτη ως μία μεγάλη ποδοσφαιρική δύναμη της Ελλάδας. Παραμένει με μοναδικό αξιόλογο εκπρόσωπο τον ΟΦΗ και όλοι οι άλλοι απλώς ακολουθούν. Η πιθανότητα να δούμε τέσσερις ομάδες από τη "μεγαλόνησο" στη Super League παλιά θα ακουγόταν ακραία. Οπως ακραίο θα ακουγόταν το σενάριο να βλέπαμε κάποτε την Θεσσαλονίκη με μοναδικό εκπρόσωπο τον ΠΑΟΚ. Δεν αλλάζει το ποδόσφαιρο της Κρήτης, αλλά το ποδόσφαιρο της Ελλάδας. Οταν δυναμώσουν οι "μεγάλοι", τα πράγματα θα πάρουν το δρόμο τους. Και οι διάφορες "φωτοβολίδες" θα έχουν να λένε για τα 15 λεπτά δημοσιότητας που κέρδισαν...

Διαβάστε ακόμη:

Δύο νίκες, τέσσερις κρητικές ομάδες στη Super League!

News 24/7

24MEDIA NETWORK