Τώρα κατάλαβε ο Μπέντο που ήρθε

Δηλαδή τώρα που ο Ολυμπιακός πέρασε από την έδρα του ΠΑΣ, ο Μπέντο έγινε καλός προπονητής; Ο "πόλεμος" που δέχεται ο Πορτογάλος τεχνικός, η αντιμετώπιση που έχει από τον Τύπο και η ανάγκη να μάθει να ζει υπό πίεση, παίζοντας σε κάθε ματς την παραμονή του. Περίεργη φάρα οι Ολυμπιακοί. Γράφει ο Σταύρος Καραΐνδρος.

ÃÉÏÕÑÏÐÁ ËÉÃÊ / ÁÐÏÅË - ÏÓÖÐ / EUROPA LEAGUE / APOEL - OLYMPIAKOS (Eurokinissi Sports / ÌÁÊÑÕÄÇÌÁÓ ÊÙÓÔÁÓ)
ÃÉÏÕÑÏÐÁ ËÉÃÊ / ÁÐÏÅË - ÏÓÖÐ / EUROPA LEAGUE / APOEL - OLYMPIAKOS (Eurokinissi Sports / ÌÁÊÑÕÄÇÌÁÓ ÊÙÓÔÁÓ) EUROKINISSI SPORTS

Δηλαδή τώρα που ο Ολυμπιακός πέρασε από την έδρα του ΠΑΣ, ο Μπέντο έγινε καλός προπονητής; Δηλαδή τώρα τέρμα στα σενάρια περί σκέψεων για αντικατάσταση του; Ή απλά ο Πορτογάλος τεχνικός πήρε παράταση χρόνου και το ενδεχόμενο να έρθει το διαζύγιο θα εμφανιστεί ξανά στην πορεία;

Ο Ολυμπιακός είναι ένας οργανισμός που δεν πρόκειται ποτέ και για τίποτα να είναι απόλυτα ικανοποιημένος. Είναι στο DNA του κόσμου, του συλλόγου να δημιουργούνται προβλήματα από εκεί που δεν υπάρχουν. Κυλάει στο αίμα η αναταραχή ακόμα κι αν η ομάδα τα πηγαίνει πρίμα.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΕΤΑΜΑ

Οκ, πρίμα δεν τα πηγαίνει με τον Μπέντο. Από την άποψη της μπάλας και του θεάματος. Σε όλα τα υπόλοιπα που ακριβώς χωλαίνει; Δηλαδή, πείτε πως αύριο παίρνει την απόφαση ο Μαρινάκης και διώχνει τον Μπέντο. Ο επόμενος που θα έρθει, εύλογα θα ρωτήσει ο άνθρωπος, "γιατί τον διώξατε"; Πρώτος με +7 ήταν, μέσα στο Κύπελλο, στους 32 του Europa League και με μόλις 1 ήττα και 1 ισοπαλία στο πρωτάθλημα μέχρι στιγμής. Βάλτε και τις τριάρες στα δύο ντέρμπι με ΑΕΚ και Παναθηναϊκό.

Είπαμε, Ολυμπιακός είναι αυτός. Και ο Ζαρντίμ κάπως έτσι δεν έφυγε; Αήττητος δεν ήταν; Απλά δεν άρεσε στον κόσμο αυτό που έβλεπε. Δεν του άρεσε να βλέπει μία ομάδα αμυντικογενή. Μιλάμε για παράνοια. Και μεγαλύτερη παράνοια είναι η αντιμετώπιση του Τύπου στον Πορτογάλο προπονητή.

Προφανώς δεν ξύπνησαν μία ωραία πρωία τα Μέσα και είπαν να κάνουν πόλεμο στον Ολυμπιακό. Προφανώς και υπήρχε θέμα, καπνός που λέμε. Αλλά το θέμα δεν είναι αν όντως η περιρρέουσα ατμόσφαιρα έστελνε τον Πορτογάλο σπίτι του, αλλά πως τα Μέσα δεν του έδωσαν μία άλλη διάσταση. Πώς γίνεται, δηλαδή, να δημιουργείται θέμα προπονητή στον Ολυμπιακό όταν δεν συντρέχει σοβαρός λόγος εκτός από αυτός των απαιτητικών φιλάθλων που θέλουν μπάλα, θέμα, κτλ.; Το άγγιξε κάποιος αυτό το θέμα;

ΤΟΝ ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΣΤΗ ΓΩΝΙΑ

Στημένο στον τοίχο τον είχαν τον 47χρονο πριν το ματς στους Ζωσιμάδες. Αλλά και κατά τη διάρκειά του. Υπήρχε ένα μαύρο σύννεφο πάνω από τον πάγκο του Ολυμπιακού και τον περίμεναν με το δάχτυλο πατημένο στη σκανδάλη. Περίμεναν να του τα χώσουν που προτίμησε τον Καρντόσο αντί του Ιντέγε, περίμεναν να του τα χώσουν και για τις αλλαγές του. Αλλά στο τέλος, ακόμα και αυτοί που θεωρούσαν πως ο Πορτογάλος μετράει μέρες στο λιμάνι, έκαναν λόγο για μάγκικη νίκη.

Το ξανατονίζω: δεν είπε κανείς πως ο Ολυμπιακός πετάει. Δεν είπε κανείς πως τρίβεις τα μάτια σου με αυτά που βλέπεις. Αλλά σίγουρα δεν είναι για πέταμα. Έχει άλλοθι ο Μπέντο, έχει δικαιολογίες, αλλά έχει και ένα κεφάλι που δεν το δηλητηριάζει με άλλες σκέψεις. Θα μπορούσε να μπει στο τρυπάκι και να ακολουθήσει τις επιταγές της εποχές. Ό,τι προστάζει η κοινή γνώμη. Όχι, κάνει τα δικά του, αυτά που θεωρεί σωστά. Και μέχρι στιγμής του βγαίνουν κι ας υπάρχουν αστερίσκοι.

ΠΑΙΖΕΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥ ΣΕ ΚΑΘΕ ΜΑΤΣ

Μετά και τα όσα έγιναν την περασμένη εβδομάδα και δη μετά την ήττα από τον ΑΠΟΕΛ θα κατάλαβε ο Μπέντο πως ο Ολυμπιακός έχει περίεργο DNA. Εξωγήινο. Αν ήταν άλλη ομάδα μπορεί να ήταν όλα καλώς καμωμένα. Και τι έγινε που έχασε από τον ΑΠΟΕΛ; Και τι έγινε που έφερε Χ με την Κέρκυρα; Είπαμε, ο Ολυμπιακός είναι αλλιώς. Περίεργη φάρα οι οπαδοί του, απαιτητικοί. Δεν θέλουν μόνο τίτλους, θέλουν μπάλα. Θέλουν να έχουν πάντα κάτι να συζητάνε αρκεί να μην είναι αρνητικό. Που και όλα θετικά να είναι, πάντα κάτι θα βρουν να γκρινιάξουν.

Δεν ξέρω αν έσωσε το κεφάλι του ο Πορτογάλος με το διπλό επί του ΠΑΣ. Δεν ξέρω αν θα πρέπει να αισθάνεται ασφαλής. Σίγουρα, όμως, έχει κάθε δικαίωμα να αισθάνεται αδικημένος από τη γενικότερη αντιμετώπιση που έχει από τον Τύπο. Για κάθε φορά που τον περιμένουν στη γωνία, για κάθε φορά που ψάχνουν τον καπνό για να ανακαλύψουν τη φωτιά. Ο Μπέντο ποτέ δεν θα είναι ήσυχος στον "ερυθρόλευκο" πάγκο. Και πάντα θα παίζει την παραμονή του. Όσο κι αν ακούγεται, ποδοσφαιρικά, παράλογο. Έτσι πρέπει να μάθει να ζει στον Ολυμπιακό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Στ. Γεωργακόπουλος: Εσπασε αυγά ο Μπέντο και δικαιώθηκε!

News 24/7

24MEDIA NETWORK