Ξεχάστε την ΑΕΚ που ξέρατε...

Έχει και πιο πάνω γι' αυτή την ΑΕΚ! Δεν είναι πλέον η ΑΕΚ που τσαλαπατούσε την ιστορία της. Αυτή η ΑΕΚ πέθανε εκεί στα χωράφια της Γ' και Β' Εθνικής. Τώρα υπάρχει η ΑΕΚ του σεβασμού, της δυναμικής, του πρωταθλητισμού. Η ευρωπαία και αήττητη. Ο Σταύρος Καραΐνδρος γράφει για το σπουδαίο διπλό της Ενωσης.

Ξεχάστε την ΑΕΚ που ξέρατε...
EUROKINISSI

Είναι πλέον δεκατρία ευρωπαϊκά ματς αήττητη. Διπλό στην Ουγγαρία, μία ανάσα από την επιστροφή στους ομίλους του Champions League. Πρωτάθλημα πέρυσι, κύπελλο το 2016, γήπεδο έρχεται. Για να μιλήσουμε λίγο... λαϊκά, ο φίλος της ΑΕΚ ζει σε ένα συνεχόμενο οργασμό τα τελευταία χρόνια.

ΨΥΧΟΒΓΑΛΤΙΚΗ ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ

Βέβαια, η ΑΕΚ είναι. Τίποτα δεν έρχεται ξεκούραστα. Χωρίς ένα... τσίμπημα στην καρδιά, ένα τεστ κοπώσεως βρε αδερφέ! Κόκκινη η Βίντι, Κλωναρίδης 0-1, Μπακασέτας 0-2, κόκκινη ο Μπακασέτας, 1-2 η Βίντι και... καρδιοπάθειες που τραγουδούσε και ο Χριστοδουλόπουλος. Ο άλλος, ο... συμπαθητικός.

Ας αφήσουμε τα χιουμοριστικά στην άκρη και ας σταθούμε στη σημασία του διπλού της ΑΕΚ στην Ουγγαρία. Δεν είναι τα 13 παιχνίδια αήττητη στην Ευρώπη, δεν είναι η τα όσα άφησε η συγκεκριμένη αναμέτρηση, είναι ότι η Ένωση είναι πια μία ομάδα με μέταλλο.

Όχι μόνο δεν επηρεάζεται από τις αλλαγές και τις απώλειες, αλλά θυμίζει έναν υπολογιστή προγραμματισμένο για να κάνει αυτά που πρέπει. Όποιος κι αν είναι στην ενδεκάδα.

ΚΛΩΝΑΡΙΔΗΣ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ... ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ

Στην προκειμένη περίπτωση, ο Κλωναρίδης στέριωσε. Αναμενόμενο με Ουζουνίδη, αλλά η αλήθεια είναι πως λίγοι το πίστεψαν. Ο Έλληνας τεχνικός δεν τον θέλει στα άκρα, του φώναζε στη διάρκεια του αγώνα όταν τον έβλεπε να πηγαίνει προς τα εκεί. Τον θέλει πίσω από τον επιθετικό, ακριβώς όπως γινόταν στον Παναθηναϊκό. Αν ο φορ παίζει με πλάτη τόσο το καλύτερο για τον Κλωναρίδη.

Δεν είναι μόνο ο Κλωναρίδης. Είναι όλη η ΑΕΚ. Έκανε το αυτονόητο. Ευκολότερη αντίπαλος σε σχέση με τη Σέλτικ, αλλά σε αυτό το επίπεδο δεν υπάρχουν εύκολα και δύσκολα. Απέκτησε αριθμητικό πλεονέκτημα, έβαλε γκολ, έβαλε και δεύτερο και παρά την ανοησία του Μπακασέτα είχε το... περιθώριο να κάνει κι ένα λάθος. 1-2 η Βίντι, μικρό το κακό. Η Ένωση εξακολουθεί να είναι το απόλυτο φαβορί.

Μεταξύ μας, μην βγει παραέξω και το ακούσει ο Ουζουνίδης και... φρικάρει, η ΑΕΚ θα περάσει. Δεν γίνεται να χάσει αυτή την πρόκριση. Ναι, θα διαβάσετε και θα ακούσετε για την αυτοσυγκέντρωση και την προσοχή στη ρεβάνς, για το μικρό προβάδισμα της ΑΕΚ, για το ότι τίποτα δεν έχει κριθεί και όλα αυτά τα κλισέ. Δεν μπορεί, όμως, η πρωταθλήτρια να πετάξει στον κάλαθο των αχρήστων ό,τι με κόπο έχτισε. Δεν το κάνει πια, δεν είναι ομάδα των λαθών, αλλά σύνολο του πάθους. Σύνολο που δεν χάνει και -ίσως το βασικότερο- που ξέρει να παίρνει αποτελέσματα.

ΞΕΧΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΕΚ ΠΟΥ ΞΕΡΑΤΕ

Τα λέγαμε και για τον ΠΑΟΚ, τα ίδια ακριβώς και για τους "κιτρινόμαυρους". Ξεχάστε την ΑΕΚ που ξέρατε. Αυτή που ήταν σάκος του μποξ και τσαλαπατούσε την ιστορία της. Αυτή η ΑΕΚ πέθανε εκεί στα χωράφια της Γ' και Β' Εθνικής.

Τώρα υπάρχει η ΑΕΚ του σεβασμού, της δυναμικής, του πρωταθλητισμού. Η ευρωπαία ΑΕΚ που κάνει κάθε χρόνο κι ένα βήμα παραπάνω. Η ΑΕΚ που πρέπει να διδάσκεται στα Πανεπιστήμια η επιστροφή της στον δικό της παράδεισο μετά τα μαρτυρικά χρόνια. Η ΑΕΚ που σηκώνει και λίγη γκρίνια για τις μεταγραφές και μπλα μπλα μπλα. Για να μην ξεχνιόμαστε. Για την ΑΕΚ μιλάμε!

News 24/7

24MEDIA NETWORK