Διπλό μήνυμα από τον λαό του ΠΑΟΚ

Ο Στέλιος Γρηγοριάδης εστιάζει σε όσα «είπαν» με τη στάση τους και τα συνθήματά τους προς την ομάδα και τον Ιβάν Σαββίδη οι ΠΑΟΚτσήδες φίλαθλοι στον αγώνα με τον Πλατανιά, την αρχηγική εμφάνιση του Κλάους, την «προγραφή» Τζαβέλλα – Σπυρόπουλου και το ευεργετικό 15ήμερο που ακολουθεί.

Διπλό μήνυμα από τον λαό του ΠΑΟΚ
INTIME SPORTS

Ενώ η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ενημέρωνε τον κόσμο ότι ο Ιβάν Σαββίδης σκέφτεται πολύ σοβαρά να αποσύρει την ομάδα από το Πρωτάθλημα, την ίδια στιγμή εξέδιδε ανακοίνωση για να καλέσει τον κόσμο να συσπειρωθεί, να επιστρέψει στην Τούμπα και να συμπαρασταθεί, αρχής γενομένης από τον αγώνα με τον Πλατανιά.

Ενώ δήθεν ο Σαββίδης ζητούσε σύσκεψη με τους στενούς συνεργάτες του για να βρεθούν οι τρόποι της όσο το δυνατόν πιο ανώδυνης αποχώρησης από το Πρωτάθλημα, την ίδια στιγμή κατέβαινε στην Αθήνα για να συμφωνήσει με τον Γιάννη Αλαφούζο και τον Δημήτρη Μελισσανίδη τους άξονες της μεταξύ τους συμμαχίας.

Αλλού ο Σαββίδης, αλλού η ΠΑΕ; Οχι, βέβαια. Απλώς ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ προσπαθεί να βρει σοβαρές λύσεις για να συμβάλει στην εξυγίανση του ελληνικού ποδοσφαίρου, ενώ η ΠΑΕ, με τη γνωστή παιδαιριώδη επικοινωνιακή πολιτική της, λαικίζει και δημαγωγεί, νομίζοντας ότι θα επιτύχει να ευαισθητοποιήσει τον λαό του ΠΑΟΚ παραπληροφορώντας και κοροιδεύοντάς τον.

«Είμαστε μαζί σας, Ιβάν πρόσεχε...»

Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ όντως συσπειρώθηκαν. Περισσότεροι από 15.000 βρέθηκαν στην Τούμπα στο αντιεμπορικό παιχνίδι με τον Πλατανιά, όχι όμως γιατί συγκινήθηκαν από το προσκληρήριο της ΠΑΕ, ούτε γιατί φοβήθηκαν μήπως κάνει την ανοησία ο Σαββίδης. Βρέθηκαν στο πλευρό της ομάδας, αντιδρώντας αυθόρμητα μετά τα διαιτητικά αίσχη στη Μυτιλήνη, για να στείλουν στους παίκτες και τον Αγγελο Αναστασιάδη ένα ξεκάθαρο μήνυμα: «Εμείς θα είμαστε κοντά σας και θέλουμε μόνο ένα από εσάς. Να τα δίνετε όλα, να ματώνετε, να παίζετε την μπάλα σας κι αν δεν μπορέσετε να πάρετε το Πρωτάθλημα, πάλι θα σας χειροκροτήσουμε». Αυτό ακριβώς είπαν πολλοί από αυτούς πριν την έναρξη του αγώνα στα μέλη της αποστολής όταν έφτασαν στο γήπεδο με το λεωφορείο της ομάδας.

Ταυτόχρονα, οι οπαδοί του ΠΑΟΚ δεν παρέλειψαν να στείλουν μήνυμα και στον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ, με τις έντονες αποδοκιμασίες σε βάρος του Αλαφούζου και του Μελισσανίδη: «Πρόσεχε μην πιαστείς πάλι κορόιδο. Οι αντίπαλοι δεν έχουν μπέσα...»

Ανασύνταξη με ηρεμία

Η παρουσία και η συμπεριφορά του κόσμου του ΠΑΟΚ ήταν η είδηση σ’ αυτό το ματς. Τα υπόλοιπα αποτέλεσαν λεπτομέρειες. Η ομάδα σχετικά καλή στο πρώτο ημίχρονο και μετριότατη στο δεύτερο, πήρε μια «επαγγελματική», αλλά πολύ αγχωτική νίκη και διατηρήθηκε σε απόσταση δύο βαθμών από τον Ολυμπιακό. Τώρα, έχει χρόνο δύο εβδομάδων για να επουλώσει τις πληγές της, καθώς δεν είναι υποχρεωμένη να αγωνιστεί με τη Νίκη Βόλου. Οι τραυματίες θα γίνουν καλά, οι μεταγραφικές κινήσεις θα ολοκληρωθούν και όλοι οι παίκτες θα ξεκουραστούν και θα «φρεσκαριστούν». Ταυτόχρονα, ο Αναστασιάδης, με την ηρεμία του, θα μπορέσει να δουλέψει πάνω στις αγωνιστικές αδυναμίες που κόστισαν το τελευταίο δίμηνο. Σ΄αυτό το διάστημα, ο ΠΑΟΚ έδειξε να πονάει στην οργάνωση του παιχνιδιού και στην αμυντική λειτουργία. Μια αμυντική λειτουργία, πάντως, που φαίνεται ότι βελτιώνεται με την επάνοδο στο κέντρο άμυνας του Κατσικά. Δεν επανήλθε δα και ο Μπεκενμπάουερ, αλλά αποδείχτηκε πολύ σημαντικό το να έχει στη διάθεσή του ο κόουτς και τους δύο μοναδικούς αυθεντικούς στόπερ που υπήρχαν στο ρόστερ...

Παπαγιαννόπουλος - Νομπόα

Τώρα, υπάρχει και τρίτος. Ο Παπαγιαννόπουλος. Ο οποίος στα λίγα λεπτά που έπαιξε με τον Πλατανιά, πρόλαβε να δείξει, αν μη τι άλλο, ότι διαθέτει ποδοσφαιρική παιδεία, αξιόλογες παραστάσεις και αρκετή εμπειρία, χάρη στη θητεία του στο σουηδικό Πρωτάθλημα. Το είπε άλλωστε και ο Αγγελος: «Είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος, γιατί μού έδωσε περισσότερα από όσα του ζήτησα». Αν αυτή η μεταγραφή που είναι ιδιαίτερα χαμηλού κόστους αποδειχθεί χρήσιμη και ουσιαστική, το κέρδος θα είναι πολύ μεγάλο. Και αγωνιστικά και οικονομικά.

Ενα άλλο γεγονός του αγώνα ήταν, φυσικά, το ντεμπούτο του Νομπόα, που αποθεώθηκε όταν πέρασε στο παιχνίδι. Φάνηκε βέβαια ότι είναι ακόμη ανέτοιμος, αλλά αυτό το ξέρουν και ο ίδιος και ο προπονητής του. «Θα χρειαστώ λίγο χρόνο για να φτάσω στο επίπεδο που θέλω», είπε ο Νομπόα. «Δεν είναι ακόμη έτοιμος, αλλά τον έβαλα για να ηρεμήσει λίγο το παιχνίδι», δήλωσε ο Αγγελος.

Ο Κλάους για όλες τις δουλειές

Κατά τα άλλα, να είναι καλά ο Κλάους, που είχε άξιους συμπαραστάτες τον Μακ και τον Σκόνδρα. Οι τρεις τους πρωταγωνίστησαν στη φάση που απέφερε το νικητήριο γκολ και, γενικά, ήταν αυτοί που πρόσφεραν τα περισσότερα σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Ο Αθανασιάδης κάνει πολλές δουλειές στο χόρτο και τις κάνει όλες καλά, με τη στόφα ενός αληθινού αρχηγού και το συναίσθημα ενός γνήσιου ΠΑΟΚτσή. Ο Μακ ήταν κινητικός και δραστήριος και από ατυχία δεν σκόραρε στη φάση του 61’, για να απαλλάξει έγκαιρα από το άγχος ομάδα και κόσμο, ενώ ο Σκόνδρας «όργωσε» το γήπεδο και είχε μόνο πετυχημένες ενέργειες, αν και έπαιξε από αριστερά, με «ανάποδο πόδι», για να καλύψει το κενό του Ρατς.

«Πάνω απ’ όλα η ομάδα»

Η είδηση από τη συνέντευξη Τύπου του Αγγελου Αναστασιάδη ήταν ο... αποχαιρετισμός στον Τζαβέλλα και τον Σπυρόπουλο. «Δεν υπάρχουν για μένα, έχουν τελειώσει και τους ενημέρωσα γι’ αυτό», είπε ορθά – κοφτά. Κι όταν ρωτήθηκε για τους λόγους, απάντησε με νόημα: «Γιατί έγω είμαι με τον ΠΑΟΚ». Με άλλα λόγια, οι δύο παίκτες έδειξαν με τη συμπεριφορά τους ότι δεν σέβονται την ομάδα. Μολονότι δεν ξέρουμε λεπτομέρειες από την καθημερινή παρουσία τους στις προπονήσεις και γενικά όλες τις εκδηλώσεις της ομάδας, θα συμφωνήσω απόλυτα για τον Τζαβέλλα γιατί μου αρκούν τα δείγματα γραφής κατά τη διάρκεια των αγώνων. Ο Τζαβέλλας έμοιαζε με κομματικό στέλεχος το οποίο ασκούσε προσωπική πολιτική και δεν υπηρετούσε το κόμμα. Οσο για τον Σπυρόπουλο, το μόνο που ξέρω είναι ότι μάταια προσπαθεί να ξαναβρεί τον παλιό καλό εαυτό του. Οι ευκαιρίες που του δόθηκαν ήταν πολλές. Δεν αξιοποίησε ούτε μία. Κρίμα. Τους πίστευα και τους δυο, γιατί δεν ήθελα να ξεχάσω ότι και οι δυο είχαν γίνει σταθερά στελέχη της Εθνικής ομάδας πριν χαθούν στις αναζητήσεις τους στο εξωτερικό.

Διαβάστε ακόμη:

Τελείωσε αρνητικά του Μπεν για τον ΠΑΟΚ

Αναστασιάδης για Τζαβέλλα και Σπυρόπουλο: "Δεν υπάρχουν αυτοί..."

ΠΑΟΚ - Πλατανιάς 1-0 (VIDEOS)

News 24/7

24MEDIA NETWORK