Πάμπλο Γκαρσία: New look, νέο ξεκίνημα στα 38

Ο Πάμπλο Γκαρσία έχει σήμερα γενέθλια και ο Στέλιος Γρηγοριάδης εστιάζει στην αιτία του άδοξου τέλους της ποδοσφαιρικής καριέρας του, στην αφετηρία της σταδιοδρομίας του ως προπονητής, αλλά και στην προσπάθειά του να μην καταντήσει... αλκοολικός για να ξεπεράσει τις πίκρες που δοκίμασε τα τρία τελευταία χρόνια.

Πάμπλο Γκαρσία: New look, νέο ξεκίνημα στα 38

«Κλείνει» τα 38 σήμερα, 11 Μαίου, ο Πάμπλο Γκαμπριέλ Γκαρσία Πέρες, ο λατρεμένος «Παυλάρας» των οπαδών του ΠΑΟΚ. Θα ήθελε πολύ να παίζει ακόμη ποδόσφαιρο και να αντέξει μέχρι τα 48 ή τα 58. «Γεννήθηκα για να ερωτοτροπώ με μια μπάλα» είχε πει κάποτε και η στρογγυλή Θεά φρόντισε να του προσφέρει πολλές απολαύσεις, σε μια λαμπρή καριέρα που έφερε και δόξα και χρήμα. Τον πίκρανε μόνο στο άδοξο τέλος της...

Τρεις προπονητές, τρεις «εχθροί»

Δεν ήθελε να κρεμάσει τα παπούτσια του στα 36 ο Πάμπλο Γκαρσία, αλλά το ερώτημα αν θα μπορούσε να παίζει ακόμη, απαντήθηκε από τα ίδια τα γεγονότα. Ο Γιώργος Δώνης έβλεπε ότι θα έπρεπε να τον χρησιμοποιεί μόνο σε ειδικές περιπτώσεις και όχι για ολόκληρο 90λεπτο. Δεν το σήκωσε ο οργανισμός του και ξέσπασε η αλησμόνητη κόντρα μεταξύ τους, στην οποία η ΠΑΕ ΠΑΟΚ έμεινε αρχικά αμέτοχη και όταν αποφάσισε να παρέμβει το έκανε με μια «χοντροκομένη» ανακοίνωση που κάλυπτε πλήρως τον προπονητή και άφηνε τον ίδιο εκτεθειμένο.

Πάμπλο Γκαρσία: New look, νέο ξεκίνημα στα 38

Λίγο μετά, ο Δώνης απομακρύνθηκε, ήρθε ο Χουμπ Στέφενς, αλλά κι εκείνος την ίδια διαπίστωση έκανε. Ο Γκαρσία βρήκε μπροστά του έναν ακόμη εχθρό και, μάλιστα, χωρίς να μπορεί να πει ότι ήταν προκατειλημμένος μαζί του. Μέχρι που ο ΠΑΟΚ τον δάνεισε στην Ξάνθη, για να του δώσει την ευκαιρία να ξαναδοκιμάσει, αλλά και για να απαλλαγεί από ένα πρόβλημα που έγινε βραχνάς, επειδή κανείς από την ΠΑΕ, ούτε καν ο ίδιος ο Ιβάν Σαββίδης κατόρθωσε να χειριστεί έξυπνα. Στα Πηγάδια κατέβαινε πρώτος στην προπόνηση και έφευγε τελευταίος. Τα έδωσε όλα, αλλά αυτά τα «όλα» έκρινε ο Νίκος Κεχαγιάς ότι δεν ήταν αρκετά για να του εμπιστευθεί φανέλα βασικού. Τον χρησιμοποίησε σε τρία ματς (με Εργοτέλη, Αρη και ΠΑΣ Γιάννινα) και την πρώτη φορά που τον άφησε εκτός αποστολής για το ματς με τον Απόλλωνα, εκείνος μάζεψε τα πράγματά του και έφυγε από το προπονητικό κέντρο. Το διαζύγιο ήταν αναπόφευκτο. Και του το έδωσε στο χέρι ο Χρήστος Πανόπουλος, χωρίς δεύτερη σκέψη, έναν μήνα μόνο μετά την απόκτησή του.

Τυπικά, επανήλθε στον ΠΑΟΚ, αλλά κανείς δεν διανοήθηκε ότι είναι δυνατόν να ενταχθεί στην ομάδα. Δεν άργησε, λοιπόν, να εκδοθεί το επίσημο ανακοινωθέν του τέλος μιας σχέσης αγάπης που δηλητηριάστηκε από την επιμονή του Ουρουγουανού άσου να παίζει σώνει και καλά σαν βασικός: «Οντας επαγγελματικός σύλλογος ο ΠΑΟΚ, δεν δύναται να εγγυηθεί σε κανέναν ποδοσφαιριστή μόνιμη θέση στην αρχική εντεκάδα, ακόμη κι αν πρόκειται για τον πλέον διακεκριμένο. Αυτός είναι ένας απαράβατος κανόνας, χωρίς την τήρηση του οποίου καμία επιτυχία στο ποδόσφαιρο δεν είναι εφικτή»...

Παρ’ όλα αυτά, οι άθρωποι του ΠΑΟΚ φρόντισαν να τον κρατήσουν ζεστό, κοντά στην ομάδα. Ηθελαν και ήθελε να αναλάβει κάποιο άλλο πόστο. Εκείνος συμβιβάστηκε με την ιδέα ότι δεν μπορεί πια να παίξει μπάλα και δήλωσε πρόθυμος να ενταχθεί στο τεχνικό τιμ, καθώς είχε ήδη αρχίσει μαθήματα για να αποκτήσει δίπλωμα προπονητή. Εκείνοι δεν είναι σίγουρο ότι πίστευαν απόλυτα στη νέα σχέση μαζί του. Πιθανόν το πιο βασικό από τα κίνητρα της πρότασης που του έκαναν ήταν να κλείσουν τα στόματα των φανατικών υποστηρικτών του, που επέμεναν να τον επευφημούν στην Τούμπα και να σηκώνουν το περιβόητο πανό που έγραφε «No Garcia No Party”.

Δεν τον ήθελε κανείς

O Πάμπλο βρέθηκε στο πλευρό του Αγγελου Αναστασιάδη, αλλά ούτε αυτό «δούλεψε». Από τη μια ο Αγγελος δεν του βρήκε ουσιαστικό ρόλο, καθώς το τεχνικό τιμ του ήταν κομπλέ από δικούς του ανθρώπους, από την άλλη ο Ζήσης Βρύζας φοβόταν μήπως ο Γκαρσία τον προλάβει και του «κλέψει» το πόστο του τεχνικού διευθυντή το οποίο ο ίδιος ήθελε, ήρθε και η αδράνεια των ανθρώπων της ΠΑΕ, που, αντί να συγκεκριμενοποιήσουν τον ρόλο του και να υπογράψουν συμβόλαιο μαζί του, πετούσαν αετό, οπότε ο Πάμπλο αντέδρασε με τον γνωστό δικό του τρόπο. Τα βρόντηξε και έφυγε. Και το πιο σημαντικό είναι ότι κανείς, μα κανείς, δεν ασχολήθηκε να λύσει το θέμα του, έστω κατόπιν εορτής. Που σημαίνει ότι κανείς, μα κανείς, ούτε ο Αγγελος, ήθελε να τον έχει στα πόδια του...

Μόνιμα στην Ελλάδα!

Αυτή την εποχή ο Πάμπλο το έχει ρίξει στο διάβασμα για να πάρει το κορυφαίο δίπλωμα προπονητή, το UEFA Pro, από την ισπανική σχολή στην οποία παρακολούθησε μαθήματα. Πού θα επιχειρήσει να δουλέψει στο ξεκίνημα της νέας καριέρας του; Αγνωστο. Είμαι, όμως, βέβαιος ότι μέχρι να βγάλουν τα παιδιά του το σχολείο, δεν πρόκειται να μετακινηθεί από την Ελλάδα, ούτε καν από τη Θεσσαλονίκη. Εκτός κι αν αποφασίσει να αφήσει την οικογένεια εδώ και να πηγαινοέρχεται για να μην αρνηθεί ένα καλό συμβόλαιο με ξένη ομάδα. Θυμάμαι την απάντηση που μου έδωσε το 2012, όταν τον ρώτησα τι θα κάνει αφού τελειώσει την ποδοσφαιρική καριέρα του : «Δεν μπορώ να το ξέρω και δεν θέλω να σκέφτομαι το αύριο, παρά μόνο το σήμερα. Ο,τι και να κάνω, όμως, δύο μπορεί να είναι οι επιλογές μου. Η θα πάω στην πατρίδα μου την οποία αποθύμησα πάρα πολύ, ή θα μείνω στη Θεσσαλονίκη, γιατί εδώ είναι υπερευχαριστημένοι η γυναίκα μου και τα παιδιά μου. Το σχολείο που πηγαίνουν τα παιδιά είναι άριστο και δεν θα θέλαμε να τα αλλάξουμε περιβάλλον, καθηγητές και συμμαθητές, μέχρι να αποφοιτήσουν. Γενικά, είμαστε όλοι πολύ ευχαριστημένοι στην Ελλάδα και την αγαπάμε σαν δεύτερη πατρίδα μας...».

Πάμπλο Γκαρσία: New look, νέο ξεκίνημα στα 38

Τον περασμένο Δεκέμβριο, φάνηκε πλέον κατασταλαγμενος με όσα είπε σε αθηναϊκή εφημερίδα: «Σκέφτομαι να μείνω μόνιμα εδώ. Μου αρέσει η ζωή στη Θεσσαλονίκη και η αγάπη που μου εκφράζουν οι άνθρωποι καθημερινά. Είναι ήρεμα και νιώθω ασφάλεια για την οικογένειά μου. Στη Λατινική Αμερική και, ειδικά στη χώρα μου, που είναι φτωχή, σε... σκοτώνουν για ένα κινητό».

«Επινα για τις στενοχώριες»

Κι όλα αυτά, ενώ βιώνει με μεγάλη πίκρα το γεγονός ότι δεν μπορεί να συνεργαστεί με τον ΠΑΟΚ. Μια πίκρα που τον έφερε στα πρόθυρα του... αλκοολισμού. Τον περασμένο μήνα, ο ίδιος, με ανάρτησή του στο instragam, το οποίο παίζει στα δάχτυλα, δεν δίστασε να εξομολογηθεί: «Ενδοσκόπηση πρωί-πρωί... Επινα πολύ, φίλοι μου και στα τελευταία τρία χρόνια είχα πολλές στενοχώριες, αλλά κοιτάμε μπροστά...» Τι έπινε; Ενα κρασί από την πατρίδα του, στο οποίο έχει μεγάλη αδυναμία. Αλλά, κάποια στιγμή, αποφάσισε να βάλει φρένο. Και για να κάνει ένα νέο ξεκίνημα, κούρεψε τα μαλλιά του πολύ κοντά, για πρώτη φορά στη ζωή του. Θέλει να αφήσει πίσω του και να ξεχάσει τον Γκαρσία που έπινε για να πάνε κάτω τα φαρμάκια...

News 24/7

24MEDIA NETWORK