Στο κλαμπ των μεγάλων

Στο κλαμπ των μεγάλων
Το φαινόμενο Ξάνθη μας έχει απασχολήσει πολύ τον τελευταίο καιρό. Συζητώντας με συναδέλφους εδώ στο Contra.gr για την αγωνιστική άνοδο της ακριτικής ομάδας, ακούστηκε μια χαρακτηριστική ατάκα: «Η Ξάνθη έχει πλέον φανέλα. Μπορεί να κερδίσει ματς μόνο και μόνο επειδή είναι η Ξάνθη.»

Το πόσο σωστή είναι αυτή η σκέψη-διαπίστωση αποδείχθηκε τη Δευτέρα το βράδυ στο Περιστέρι. Ο Ατρόμητος έκανε όλο το παιχνίδι, κόπιασε δημιούργησε, έχασε ευκαιρίες. Τους τρεις βαθμούς τους πήρε η Ξάνθη. Μία καλή (δουλεμένη σε προπόνηση) επίθεση και 0-1 στο πρώτο ημίχρονο. Στη συνέχεια ανέλαβαν δράση ο Πιζανόφσκι και ο Λαμπριάκος που σταμάτησαν κάθε επίθεση των γηπεδούχων. Με αυτό τον τρόπο έχουν κερδίσει εκατοντάδες παιχνίδια ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός μετά από ευρωπαϊκές υποχρεώσεις. Λίγη μπάλα και πολλή ουσία.

Στην παρούσα φάση, δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε αν η Ξάνθη έχει τα φόντα να διεκδικήσει τον τίτλο ή να καταλάβει τη 2η θέση. Είμαστε σίγουροι όμως για την ποιότητά της και για το γεγονός ότι πλέον συγκαταλέγεται στις μεγάλες δυνάμεις του ποδοσφαίρου μας. Στις ομάδες που μπορούν να πάρουν ματς βάζοντας τη μηχανή στο ρελαντί.

Aλλωστε, αν παρατηρήσουμε το ρόστερ της, θα διαπιστώσουμε ότι κάθε άλλο παρά τυχαίους παίκτες διαθέτει. Ο Μαντζουράκης έχει στη διάθεσή του τον καλύτερο τερματοφύλακα του πρωταθλήματος, τον Πιζανόφσκι, ένα από τα πιο ποιοτικά αμυντικά χαφ που αγωνίστηκαν τα τελευταία χρόνια στην Ευρώπη, τον Εμερσον, το δαιμόνιο Λουτσιάνο, τον πασπαρτού Λαμπριάκο (παίζει με την ίδια άνεση στόπερ και φόρ), το Σίκοφ, τον έμπειρο Παπαδημητρίου, τον τεχνίτη Κάραμπας κτλ.

Το ζητούμενο για την Ξάνθη από εδώ και πέρα είναι η διάρκεια. Με τη διοίκηση, η οποία έχει επικεφαλής ένα πανέξυπνο άνθρωπο όπως τον Χρήστο Πανόπουλο, να λύνει κάθε πρόβλημα και με την τεχνική ηγεσία να δουλεύει με συνέπεια ο στόχος αυτός φαντάζει εφικτός.

Το ποδόσφαιρο έχει απόλυτη ανάγκη από φρέσκιες δυνάμεις και από νέους πρωταγωνιστές. Η Ξάνθη χαρίζει λάμψη στο πρωτάθλημα και μπαίνει στη μύτη των ισχυρών. Την καλωσορίζουμε στο κλαμπ των "μεγάλων" .

News 24/7

24MEDIA NETWORK