Από πότε δεν έχει δικαίωμα να αλλάζει γνώμη;

Ο Σωτήρης Γεωργίου γράφει για την αλλαγή πλάνου από τον Γιάννη Σφαιρόπουλο, σχετικά με την απόκτηση παίκτη στη θέση "4".

Από πότε δεν έχει δικαίωμα να αλλάζει γνώμη;

Πολλά λέγονται και ακούγονται και γράφονται για την απόφαση του Ολυμπιακού και του Γιάννη Σφαιρόπουλου να μην προχωρήσουν στην απόκτηση παίκτη στην θέση "4". Και ειδικά επειδή αρχικά ο Ολυμπιακός είχε επιλέξει τον Οκάρο Γουάιτ για την απόκτηση του μπακ απ του Πρίντεζη και ξαφνικά δεν παίρνει αθλητή.

Επανέρχομαι στο θέμα μιας και μου προξένησε εντύπωση ο χειρισμός γενικά του ζητήματος, αλλά και οι πολλές απορίες των φίλων των "ερυθρολεύκων" και στα inbox μου και στο " Sport24Radio" στις τηλεφωνικές τους παρεμβάσεις. Και ειδικά μάλιστα απόρησα γιατί πρέπει ντε και καλά να ...απολογείται ο Γιάννης Σφαιρόπουλος και η διοίκηση της ΚΑΕ για την αλλαγή απόφασής τους. Άλλωστε ποιος αποκλείει στο μυαλό του Έλληνα τεχνικού εξ αρχής να ήταν συγκεκριμένες λύσεις μόνο ή ποιος απαγορεύει με τις δεύτερες σκέψεις του να άλλαξε για πολλούς λόγους πλάνο;

ΧΤΙΣΤΗΚΕ ΑΡΙΣΤΑ

Εν πάση περιπτώσει ο Ολυμπιακός έκτισε με τα οικονομικά του δεδομένα άριστα το ρόστερ και χωρίς πολλά ρίσκα. Και ας μην πήρε αξιόπιστο μπακ απ του Πρίντεζη. Θα πει κανείς "ρε Γεωργίου πέρσι δεν έλεγες ότι θέλει και παίκτη να παίζει και στο "4" γιατί θα σκάσει ο Πρι;". Άλλο πέρσι άλλο φέτος. Πρώτον ο Πρίντεζης δεν είχε καλοκαίρι με Εθνική και θα είναι πιο φρέσκος και δεύτερον, άλλο να έχει δοκιμασμένους στην θέση "4" και τον Παπαπέτρου και τον Αγραβάνη που τον ρόλο αυτό είχαν φέτος και στην Εθνική και άλλο χωρίς καμία θητεία στη θέση αυτή. Και στο κάτω κάτω -όπως έχουμε πει ξανά για το θέμα- αν έπαιρνε Αμερικανό ο Ολυμπιακός 4αρι πίσω από τον Πρίντεζη, από τη μια ο Αγραβάνης δεν θα έβρισκε ούτε 5λεπτο, πάνω που δείχνει ότι μπαίνει στην νοοτροπία της μεγάλης ομάδας και ο Παπαπέτρου θα έβρισκε σκοτωμένο ένα 10λεπτο μαζί με Λοτζέσκι και Παπανικολάου στη θέση "3".

Συνεπώς δικαίως ο Σφαιρόπουλος εμπιστεύεται τους σαφώς πιο έτοιμους ταλαντούχους του Έλληνες και στο 4αρι για να χωρέσουν οι χρόνοι σωστά και στο "3". Και εκτός αυτού μην ξεχνάμε κάτι ακόμα. Πως θα έρθει καλός παίκτης στο 4αρι πίσω από τον Πρίντεζη; Ποιος καλός Αμερικανός θα έρθει για να παίζει 15' και να πέσουν τα νούμερά του και άρα το κασέ του; Συνεπώς μόνο ταλέντο μπορείς να πάρεις εκεί. Και ταλέντο θες να έχει την ευρωπαϊκή εμπειρία για να μπορεί να μπει και σε ρόλο.

Γι αυτό και επιλέχθηκε ο Γουάιτ και αφού χάλασε αυτού νομίζω ο Ολυμπιακός ποτέ δεν ενδιαφέρθηκε και πολύ ζεστά για άλλον. Οσον αφορά επίσης το οικονομικό. Καθώς κάποιοι έσπευσαν να φορτώσουν στην διοίκηση ότι δεν βάζει το χέρι στην τσέπη όταν έκανε τις καλύτερες συνθήκες. Οι Ελληνικές ομάδες και λόγω εφορίας και λόγω κρίσης δεν πετάνε λεφτά και ειδικά όταν ο Ολυμπιακός έδειξε με τον καλύτερο τρόπο με δύο Ευρωπαϊκές κούπες ότι τα ευρώ δεν φέρνουν τίτλους. Η διοίκηση σε συνεργασία με τον προπονητή αποφάσισαν να έχουν καβάτζα τα χρήματα. Και αν υπάρξει κάποιος σοβαρός τραυματισμός ή ανάγκη στο μέσο της σεζόν, εύκολα βρίσκεις τότε με μισό εκατομμύριο παίκτη πολύ καλό, ακόμα και αν χρειαστεί να του σπάσεις το συμβόλαιο.

ΕΠΡΑΞΑΝ ΟΡΘΑ

Συνεπώς πολύ σωστά σκέφτηκαν στον Πειραιά. Και ακόμα κι αν ο Σφαιρόπουλος είχε άλλο πλάνο αρχικά, που για μένα είχε αυτό που είπα (παίκτη με ευρωπαϊκή εμπειρία, νέο και προσιτό οικονομικά) και άλλαξε γνώμη με δεύτερη σκέψη, γι' αυτό έχουν και πρέπει να έχουν μυαλό οι προπονητές. Για να αλλάζουν πλάνα ανάλογα με τα νέα δεδομένα και να φτιάχνουν νέο πλάνο που να συμφέρει καλύτερα και την ΚΑΕ οικονομικά και αγωνιστικά την επένδυση της ομάδας, σε συνδυασμό με τα αποτελέσματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Οι ευχές του Ολυμπιακού στον Σπανούλη

News 24/7

24MEDIA NETWORK