Αυτός ήταν Παναθηναϊκός!

Πολύ απλά ο Παναθηναϊκός πραγματοποίησε το καλύτερο παιχνίδι του μετά τη νίκη επί του Ολυμπιακού στο ΣΕΦ για το Κύπελλο. Το σωστό διάβασμα από τον Πασκουάλ, ένας εξαιρετικός Γκιστ που ήταν σαν να μην έλειψε μια μέρα και ο πρώτος σκόρερ Σίγκλετον έκαναν τη διαφορά. Γράφει ο Σ. Γεωργίου.

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÐÁÏ - ÑÅÁË ÌÁÄÑÉÔÇÓ / EUROLEAGUE / PANATHINAIKOS - REAL MADRID (ÂÁÃÃÅËÇÓ ÓÔÏËÇÓ / Eurokinissi Sports)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÐÁÏ - ÑÅÁË ÌÁÄÑÉÔÇÓ / EUROLEAGUE / PANATHINAIKOS - REAL MADRID (ÂÁÃÃÅËÇÓ ÓÔÏËÇÓ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο Παναθηναϊκός έκανε μια από τις πιο μεστές και καλυτερές του φετινές εμφανίσεις και πήρε το πολύτιμο ροζ φύλλο με την Ρεάλ στο ΟΑΚΑ φτιάχνοντας τον κόσμο του για τη συνέχεια. Οι "πράσινοι" συνεχίζουν πλέον να κυνηγούν την 5η θέση που μάλλον θα κριθεί στην Βιτόρια με την Μπασκόνια αλλά και να ελπίζουν αμυδρά σε κάτι καλύτερο με τις λίγες πιθανότητες. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι από την αναμέτρηση αυτή πέραν της ψυχολογίας -μετά τους βαθμούς-ο ΠΑΟ κέρδισε και επιμέρους σημεία για το μέλλον του.

ΤΑ ΠΑΡΑΠΛΕΥΡΑ ΚΕΡΔΗ

Δύο είναι τα πιο σημαντικά κέρδη του Παναθηναϊκού από το ματς με την Ρεάλ. Πρώτον η επιστροφή του Γκιστ που όπως έχουμε πει είναι "γαλλικό" κλειδί. Ο Αμερικανός έδειξε σε καλή κατάσταση παρά την αποχή και με πολύ ενέργεια έδωσε βάθος και ποιότητα στην φροντ λάιν, έφτιαξε ένα εξαιρετικό και πάλι δίδυμο ημίψηλων κυρίως με τον Σίνγκλετον και κυρίως εξαφάνισε την τρύπα στο "4".

Το άλλο μεγάλο κέρδος είναι ότι νικά χωρίς τον Καλάθη.Επιμένω εδώ και καιρό ότι μπορεί ο Τζέιμς να μην είναι άσος αλλά στο σημερινό μπάσκετ πολλές ομάδες παίζουν με παίκτες τύπου Τζέιμς στο πόιντ. Συνεπώς ο Παναθηναϊκός θα έπρεπε να προσαρμοστεί στα δεδομένα και να είναι πιο σκληρός στην άμυνα με την πίεση στην μπάλα του Αμερικανού του και να εκμεταλλεύεται τις επιθετικές του αρετές δουλεύοντας με άλλα plays με αυτόν στην πεντάδα.

Άλλωστε παίκτες τύπου Γουέστμπρουκ και Κρις Πολ να πασάρουν και να σκοράρουν παίζουν μόνο στο ΝΒΑ.Ο Παναθηναϊκός εξ αρχής έπρεπε να έχει δύο διαφορετικά πλάνα και στο ένα στην πεντάδα με τον Τζέιμς χωρίς μουρμούρες. Κόντρα την Ρεάλ με τον Τζέιμς στο δεύτερο μέρος και τον Καλάθη στον πάγκο (σχεδόν σε όλη την 4η περίοδο) ακόμα και οταν ήταν στο παρκέ ο πολύ ψηλότερος Ντόνσιτς,ο ΠΑΟ πήρε τη νίκη.

ΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΚΛΕΙΔΙΑ

Ο ΠΑΟ κέρδισε την Ρεάλ καθώς είχε μεγάλα αποθέματα ενέργειας και καλύτερη λειτουργία στη φροντ λάιν του. Ο Πασκουάλ κοουτσάρισε σωστά χωρίς πολλές αλλαγές και με καθαρό μυαλό. Ξεκίνησε πλέον αναγκαστικά χωρίς τον Τζεντίλε που είναι παρελθόν και τον Φελντέιν (που ερχόμενος από τον πάγκο έδωσε πόντους σημαντικούς) και έτσι όπως και στην αναμέτρηση με την Ζαλγκίρις η άμυνα ήταν το σημείο αναφοράς.

Μπήκε με το 10-5 υπέρ του στο 4' και έφτιαξε ψυχολογία στο καυτό ΟΑΚΑ.Το άλλο σημαντικό κομμάτι είναι ότι δεν παρουσίασε νεκρά διαστήματα και μάλιστα τα δύο που είχε σχεδόν σε κάθε αγώνα. Και ακόμα και όταν δεν σκόραρε, έπαιζε εξαιρετική άμυνα όπως σε ένα τετράλεπτο που έμεινε στους 2π αλλά έπαιζε σαν... σκυλί στην άλλη πλευρά του παρκέ.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Ο ΠΑΟ πήγε το ματς στον τσαμπουκά, στην έδρα και την ενέργεια ειδικά στην φροντ λάιν και δικαιώθηκε. Είχε διάρκεια, δούλεψε σωστά και με τον Τζέιμς στο πόιντ στο δεύτερο μέρος. Είχε ένα εξαιρετικό δίδυμο με τους Γκιστ (αποθεώθηκε)-Σίνγκλετον στους ψηλούς και βρήκε και το πικ εν ρολ που του έλειπε. Οι αλλαγές στην άμυνα με τον Γκιστ δουλεύουν σωστά και ο ΠΑΟ έπαιξε ομαδικά εξαιρετική άμυνα στον Γιουλ που τον εξαφάνισε αφού δεν τον άφηνε να σουτάρει ελεύθερο ποτέ (10π, 8ας,5λ).

Του έδωσε την πάσα, του έκοψε το σουτ και σωστά έπραξε εδώ στο διάβασμα ο Πασκουάλ.Το ότι ο Παναθηναϊκός είχε 88π με μόλις 9τρ είναι δείγμα ότι δούλεψε σωστά. Έχασε τα ριμπάουντς(26-38)με 14 επιθετικά της Ρεάλ αλλά αυτό έχει λογική καθώς κυνηγούσε τον Γιουλ στην περιφέρεια πολλές φορές και άφηνε κάποιες τρύπες στην άμυνα μιας πιο ψηλής ομάδας που ήθελε ασφαλώς πολύ το παιχνίδι κυνηγώντας ακόμα και την 1η θέση.

Ο ΠΑΟ έδωσε πολλά σουτ στην Ρεάλ, δεν τα έβαλε με τα 9/27 και καθώς δεν παίζει και καλή άμυνα με εξαίρεση την 3η περίοδο που κράτησε τους "πράσινους" στους 15π, ήταν λογικό να χάσει. Ο Λάσο άλλωστε έχασε την μάχη των πάγκων,δεν δούλεψε με δίδυμα Ντόνσιτς-Γιουλ και τα σχήματα που ακολούθησε δεν άρεσαν.Ο ΠΑΟ με Γκιστ,Ρίβερς, Νίκολς στην πεντάδα ξεκίνησε καλά (10-5,26-19),ο Φελντέιν έβαλε πόντους στην άγονη 3η περίοδο (12π σε 9'50'' και 2π στα σχεδόν τελευταία 4' έχοντας χάσει το τρίποντο-μόλις ένα στο διάστημα αυτό) και κράτησε την ομάδα του με την Ρεάλ να παίρνει τα ηνία.

Στο μέσο της τελευταίας περιόδου στο 66-68 ο ΠΑΟ με την πίεση του Τζέιμς και την έκρηξη στον άσο, την καλή άμυνα και το πάθος του Παππά και τους Γκιστ-Σίνγκλετον, έτρεξε ένα 9-1 (75-69) και μετά κράτησε το προβάδισμα. Με την Ρεάλ να έχει κακές επιλογές από μακρυά, με τον Γιουλ περιορισμένο και χωρίς να έχει ανοιχτό γήπεδο με τις καλές επιστροφές του ΠΑΟ. Οι "πράσινοι" χωρίς τη δημιουργία του Καλάθη πήγαν σε ατομικές φάσεις αλλα διαβασμένες και όλα κρίθηκαν στο 39'.Χαμένο τρίποντο του Ντόνσιτς στο 77-74 , μέσα ο Τζέιμς,80-74 και τέλος.

Ο ΕΛΕΓΧΟΣ

Το καλύτερο παιχνίδι του Πασκουάλ από τον πάγκο μετά τον Ολυμπιακό στο Κύπελλο. Τρομερός Σίνγκλετον με 21π(9ρ) και πολύ ωριμότητα. Γκιστ συγκλονιστικός σαν να μην τραυματίστηκε ποτέ με 11π και ενέργεια-πάθος σε 21'. Ο Παππάς μεγάλες άμυνες και πάθος.Ο Τζέιμς εξαιρετικός όχι με τους 14π απλά και το κρίσιμο τρίποντο αλλά και με καλή άμυνα πάνω στην μπάλα.

Ο Μπουρούσης έπαιξε λίγο καθώς δεν του πήγαινε το ματς(12'-2π).Ο Καλάθης κακός (2/7σ,5ας)και δεν έπαιξε στην 4η περίοδο.Ο Νίκολς θετικός για τα 7' στην αρχή.Καλός ο Ρίβερς και στην θέση "3"(13π).Ο Φώτσης μόλις 3',καλός Φελντέιν όσο είχε δυνάμεις και ειδικά στην άγονη 3η περίοδο (14π).Ο Γκάμπριελ λίγο και δεν "ακούμπησε".

News 24/7

24MEDIA NETWORK