Διπρόσωπος ο Ολυμπιακός, αλλά... 3ος και άνετος

Ο Ολυμπιακός είχε ένα κλασικό πονηρό παιχνίδι με την Νταρουσάφακα στο ΣΕΦ και το κέρδισε, χωρίς όμως να είναι και πολύ ευχαριστημένος στο τέλος. Ένα δεκάλεπτο της... συμφοράς ήταν αρκετό για να βάλει σε δεύτερες σκέψεις τον Γιάννη Σφαιρόπουλο, όσον αφορά το επιθετικό πλάνο. Γράφει ο Σωτήρης Γεωργίου.

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÏÓÖÐ - ÍÔÁÑÏÕÓÁÖÁÊÁ / EUROLEAGUE / OLYMPIAKOS - DARUSSAFAKA (ÊÙÓÔÁÓ ÌÁÊÑÕÄÇÌÁÓ / Eurokinissi Sports)
green EUROKINISSI SPORTS

Οι "ερυθρόλευκοι" πήραν δίκαια και καθαρά την νίκη με την φιλόδοξη τούρκικη ομάδα, αλλά είχαν δύο αγωνιστικά πρόσωπα τα οποία θα απασχολήσουν και τον Γιάννη Σφαιρόπουλο στη συνέχεια. Πάντως οι 8-9000 φίλοι της ελληνικής ομάδας έφυγαν ικανοποιημένοι, καθώς ο Ολυμπιακός έχει αγκαλιάσει την 3η θέση έχοντας +2 νίκες και την ισοβαθμία με την Φενέρ (μετά την ήττα της από την Μπασκόνια) και την επόμενη εβδομάδα θα δουν αν θα κοιτάξουν και κάτι παραπάνω.

Καθώς έχουν την Ρεάλ μέσα και αν αυτή ηττηθεί την επόμενη εβδομάδα στο ΟΑΚΑ, θα αποκτήσει ενδιαφέρον η μάχη της 2ης θέσης. Πάντως το ματς κύλησε θετικά για την ελληνική ομάδα και στο τέλος είχαμε το χάπενινγκ, αλά ΝΒΑ, με ένα φίλο της ομάδας να σβήνει κεράκια γενεθλίων με τους παίκτες μαζί. Είχαμε και ένα καυγά, με τις άγριες παρατηρήσεις και φωνές του Μπλατ στον Σφαιρόπουλο, φεύγοντας επιδεικτικά μάλιστα χωρίς να ξέρει κανείς τι συνέβη.

Η ΑΜΥΝΑ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΕΡΟΣ

Ο Ολυμπιακός παρουσίασε πολλές διακυμάνσεις στο παιχνίδι του και βασικά δύο πρόσωπα. Αυτό που ήθελε ήταν να παίξει καλή άμυνα απέναντι σε μια πολύ επιθετική και αμερικάνικη ομάδα και το κατάφερε με στόχο να την πάει στους 75π. Να κτυπήσει τα νεκρά της διαστήματα. Κάτι που έκανε μετά το 19-18 στο 8'. Όταν κράτησε τους Τούρκους με την άμυνα πολύ χαμηλά και για 7' στους 2π. Με την είσοδο του Γκριν και πολύ πίεση στην άμυνα, κλείνοντας το πιν εν ρολ, τις απομονώσεις με πολλές και σωστές βοήθειες.

Έτρεξε ένα σερί 15-2 και πήγε στο 15' στο 34-20 για να κλείσει το ημίχρονο με 48-33. Πολύ δουλειά στην αρχή έκανε και ο Μιλουτίνοφ φορτώνοντας τα σέντερ της Νταρουσάφακα και αναγκάζοντας τον Μπλατ να βάλει μέσα τον αργοκίνητο, σαν πρώην μπασκετμπολίστα, Σαβάς για να κάνει πάρτι στην ταχύτητα και να δίνει άνετα πολλές βοήθειες. Κλειδί για το +15 ήταν τα 13/17δ στο πρώτο ημίχρονο και το 1/10τρ της αντιπάλου.

ΤΟ ΚΑΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΜΕΤΑ ΤΟ 25'

Ενώ όλα έδειχναν όμορφα με το σκορ στο 62-41 στο 25', ο Ολυμπιακός κουράστηκε και άρχισε να χάνει λάδια... Ο Μπλατ δεν το παράτησε το ματς. Η Νταρουσάφακα άρχισε να διαβάζει καλύτερα το ματς, να κτυπά με απομονώσεις και φάσεις ατομικές με συνεχή ντράιβ και με ένα χαμηλό σχήμα με τον Μοερμάν στο "5" ώστε να μην υπάρχει άνεση στις "ερυθρόλευκες" βοήθειας μιας και ο Γάλλος είναι καλός σουτέρ. Η Ελληνική ομάδα κόλλησε. Πέτυχε μόλις 4π σε 5' και οι Τούρκοι πλησίασαν 66-56. Άλλο ένα άσφαιρο τετράλεπτο στο διάστημα 31-35' και ξαφνικά ντέρμπι στο ΣΕΦ με το ταμπλό στο 35' να γράφει 73-69!

ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ΚΑΙ ΑΜΥΝΑ

Ο Σπανούλης που δεν πάταγε καλά στην επιστροφή από τον τραυματισμό του μπήκε πάλι στο παρκέ μαζί με τον υπαρχηγό Πρίντεζη. Πετυχαίνουν δύο κρίσιμα καλάθια και δίνουν ανάσα, όταν οι άλλοι έχουν μπλοκαρει από τις περίφημες σύνθετες άμυνες του Μπλατ. Εβαλαν και τον κόσμο στην εξίσωση. Ο Σφαιρόπουλος προσαρμόζεται στα χαμηλά σχήματα με Πρίντεζη στο σέντερ και Παπανικολάου στο "4" και ο Ολυμπιακός πήγε στο 79-71 στο 38' και με δύο βουτιές στην άμυνα του Σπανούλη καθάρισε την μπουγάδα. Η Νταρουσάφακα κοινώς σκόραρε μόλις ένα καλάθι με τον Ουιλμπέκιν στα τελευταία 5' και δυο βολές στο τέλος και ήρθε σχετικά άνετα το ροζ φύλλο με το 81-73. Όσο για την Νταρουσάφακα όταν έχει 2/20τρ και πάλι καλά πρέπει να λέει...

ΤΙ ΚΡΑΤΑΝΕ -ΤΙ ΣΥΖΗΤΑΝΕ

Κρατάνε τη νίκη στον Ολυμπιακό και τις καλές άμυνες απέναντι σε μια πολύ επιθετική και αμερικάνικη ομάδα αλλά και πολύ άναρχη. Οι άμυνες για μερικά πεντάλεπτα και ειδικά στην αρχή της 2ης περιόδου και στο τέλος του ματς ήταν για σεμινάριο. Όμως υπάρχει προβληματισμός όχι γιατί κουράστηκαν στην άμυνα, αλλά γιατί η ομάδα κόλλησε ένα δεκάλεπτο επιθετικά χωρίς εμφανή λόγο. Εκεί φάνηκε η έλλειψη σκορ από την ρακέτα όταν δεν είναι καλά ο Πρίντεζης και μη έχοντας κλασικό σέντερ να παίζει με πλάτη. Το ότι κράτησε στο εντυπωσιακό 2/20τρ την αντίπαλο του που έχει πολλούς σουτέρ όλων των ειδών είναι κατόρθωμα. Το ρίσκο ήταν οι αποστάσεις και γι αυτό δικαιολογημένα έχασε 12 αμυντικά ριμπάουντς. Ο Ολυμπιακός είχε δημιουργία με 21ασίστ αλλά δεν άρεσαν τα 5/19τρ και δεν άρεσε όταν δεν είχε ενέργεια. Δεν είχε επίσης καλές ατομικές άμυνες, καθώς Γουαναμέικερ και Κλάιμπουρν πέτυχαν 23 και 20π τρυπώντας συνεχώς τη ρακέτα.

Ο ΕΛΕΓΧΟΣ

Θετικό βαθμό ο Σφαιρόπουλος. Αν και άργησε λίγο να αντιδράσει στην επιστροφή της Νταρουσάφακα. Ο Γκριν ξεκίνησε ζεστός αλλά μετά χάθηκε. Ο Μπιρτς εξαιρετικός με 13π και 5/5δ και 8ρ. Ο Γιανγκ έπαιξε μόλις 5'. Ο Παπαπέτρου σε κακή μέρα, ο Παπανικολάου μέτριος χωρίς φάσεις αλλά καλή άμυνα στο τέλος. Ο Πρίντεζης άστοχος με 4/11σ. Ο αρχηγός Σπανούλης ξεκίνησε νωθρά και άστοχα(1/5τρ )αλλά... υπέγραψε το ματς και ειχε 8 ασίστ. Ο Γουότερς θετικός με ένα 20λεπτο σχεδόν. Ο Μιλουτίνοφ θετικός πολύ αλλά δεν έπαιξε στο β'. Ο Μάντζαρης μέτριος αλλά κυκλοφόρησε καλά την μπάλα (0 λάθη). Ο Λοτζέσκι θετικός με εξάρσεις και 12π.

News 24/7

24MEDIA NETWORK