"Δράκος" και κόσμος η ελπίδα του Άρη

Το νέο ξεκίνημα του Αρη έχει τη σφραγίδα του Παναγιώτη Γιαννάκη και τη μεγάλη βοήθεια από τον κόσμο των "κίτρινων" που στο παιχνίδι κόντρα στον ΠΑΟΚ θύμισε κάτι από το ένδοξο παρελθόν. Η διοικητική αβεβαιότητα όμως παραμένει το μεγάλο πρόβλημα. Γράφει για τον "Αυτοκράτορα" ο Σωτήρης Γεωργίου.

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΑΡΗΣ - ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΑΡΗΣ - ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM) EUROKINISSI

Η σεζόν ξεκίνησε λοιπόν για τις μεγάλες ομάδες του ελληνικού μπάσκετ και με ένα παραδοσιακό ντέρμπι για το Κύπελλο στο θρυλικό Αλεξάνδρειο και νυν "Νίκος Γκάλης" στη Θεσσαλονίκη.Με το μεγάλο ντέρμπι της πόλης ανάμεσα στον Άρη και τον ΠΑΟΚ. Και με τον Άρη μεγάλο νικητή και θριαμβευτή εν μέσω μεγάλων προβλημάτων και γενικής ανησυχίας!

Στον Άρη η άφιξη πριν μερικά χρόνια του επενδυτή Νίκου Λάσκαρη έφερε την ελπίδα και την αισιοδοξία στον κόσμο της ομάδας. Αν και το χρήμα μπήκε με ρέγουλα και τα μπάτζετ κυμάνθηκαν σε επίπεδα 1,5εκ για να μπορεί η ομάδα να αποπληρώνει τις υποχρεώσεις από το άρθρο 99,εν τούτοις έφτασε μέχρι και σε τελικούς στο Κύπελλο και πέρσι με τον τελικό στην έδρα της να ελπίζει σε κατάκτηση.

Το καλοκαίρι όμως δεν μπήκε καλά καθώς τα προβλήματα της οικογένειας Λάσκαρη, που δεν είναι άλλωστε και οικονομικοί κολοσσοί,έφεραν και καθυστερήσεις στις πληρωμές και ανησυχίες. Οι εξελίξεις δεν ήταν καλές, ο Λάσκαρης φάνηκε ανοιχτός σε όλες τις πιθανές προτάσεις για να βρεθεί μια λύση αλλά τελικά για πολλους λόγους η σωτηρία δεν ήρθε από πουθενά.

Ο Άρης μπήκε σε μια περιδίνηση, ο κόσμος πάγωσε, άρχισε να τα βάζει με τον Λάσκαρη βλέποντας ότι δεν είναι τελικά ο μεγαλοεπιχειρηματίας που ήθελαν και το κλίμα χάλασε για τα καλά. Παρόλα αυτά ο μεγαλομέτοχος του Άρη έκλεισε την συμφωνία με τον Παναγιώτη Γιαννάκη που μετά από μια 20ετία σχεδόν επιστρέφει στο αγαπημένο του γήπεδο. Και επειδή άλλαξε και μια γενιά από τότε,όσοι είχαν κρατήσει μανιάτικο στο "Δράκο" τη φυγή του από τον Άρη για τον Πανιώνιο, η νέα γενιά δεν έχει τέτοια απωθημένα.

Ο Άρης, έχοντας ήδη αποχωρήσεις στελεχών, διοικητική αβεβαιότητα και χάνοντας παίκτες που ανησυχούσαν για την επόμενη μέρα, βρέθηκε σε άσχημο μουντ όλο το καλοκαίρι. Μέσα σε όλα υπάρχει η ανησυχία για τις υποχρεώσεις για το άρθρο 99 και μην χαθεί όλο αυτό το εγχείρημα για να "καθαρίσει" η ΚΑΕ.

Τα περσινά χρωστούμενα (πιθανότατα καθώς κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει επακριβώς) μπορεί να φτάνουν και στο 1-1,5εκ, έχουν ήδη δεσμευθεί χρήματα, ο Λάσκαρης περιμένει να ξεμπλέξει με τις προσωπικές του επαγγελματικές υποθέσεις για να έχει φρέσκο χρήμα και όλοι είναι στο περίμενε και σε στάση αναμονής!

ΟΙ ΝΕΟΙ ΣΤΟ... ΠΑΛΚΟ

Ο Παναγιώτης Γιαννάκης όμως δεν χάνει χρόνο και χτίζει μια ομάδα αφού δεν έχει ανάγκη από χρήματα και ασχολήθηκε με το σύλλογο που έγραψε ιστορία επειδή το γουστάρει και μόνο! Η παραμονή του "Δράκου" όταν όλοι είχαν σχεδόν βέβαιο ότι θα αποχωρήσει με όλα αυτά, είναι το εχέγγυο του Άρη!

Άλλωστε ο Γιαννάκης ετοιμάζει μια ομάδα με νέους, φτηνούς Αμερικανούς,με μερικούς έμπειρους Έλληνες (Αθηναίου,Τσαϊρέλης,Βασιλόπουλος) και χρόνο για τα πολλά ταλέντα της ομάδας. Ο Γιαννάκης θα δώσει πολλές ευκαιρίες σε Χρηστίδη, Πουλιανίτη, Φλιώνη, Δίπλαρο που είναι το μέλλον της ομάδας μετά τον Μούρτο. Μέσα σε όλα πάντως ο Άρης πήρε προ ημερών το σκόρερ Μπελ και τον Μπένσον.

Με όλα αυτά ο παλιός "αυτοκράτορας" έφτιαξε πάντως ομάδα με όραμα,νεανικότητα και όρεξη για δουλειά και γέμισε και τον πάγκο. Ο Γιαννάκης με τον κόσμο είναι η ελπίδα της ομάδας. Κράτησε τον κόσμο κοντά και έφερε ένα νέο άνεμο παρά την οικονομική κρίση. Η παρουσία 1000 οπαδών στην τελευταία προπόνηση εν όψει του ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ και η προσέλευση και το πάθος στο ντέρμπι της Τετάρτης, δείχνει ότι ο κόσμος του Άρη εκτιμά την προσπάθεια του Γιαννάκη που τον αποθέωσε.

Η ομάδα έκανε μια εκπληκτική εμφάνιση σε όλα τα επίπεδα παρά τα προβλήματα και την καθυστερημένη άφιξη Αμερικανών. Ισοπέδωσε τον ΠΑΟΚ με διαφορές 20 πόντων από την αρχή σχεδόν και απλά χαλάρωσε στο τέλος. Η άμυνα και το πάθοςφάνηκε ότι θα είναι το σήμα κατατεθέν του νέου Άρη με το καλημέρα.

Συνεπώς παρά την οικονομική κρίση ο Άρης είναι ενωμένος με τον "Δράκο" σε ρόλο ηγετικό σε όλα τα επίπεδα και τον κόσμο κοντά. Με την ελπίδα, παράλληλα, ο Λάσκαρης να λύσει τα θεματά του και η ομάδα να δει το χρώμα του χρήματος γρήγορα για να μην βρει πάλι μπροστά της παλιούς κινδύνους και χτίζοντας κάτι καλό να κάνει μια νέα επένδυση του χρόνου!

News 24/7

24MEDIA NETWORK