Νίκησε τα... πάντα ο Ολυμπιακός!

O Ολυμπιακός ξεπέρασε την απουσία της φυσικής του έδρας, τις απουσίες των Σπανούλη, Ρόμπερτς και Τιλί και την κακή ψυχολογία από την ήττα στο ντέρμπι και πήρε τη νίκη απέναντι στην Μπασκόνια. Ο Σωτήρης Γεωργίου αναλύει το πως τα κατάφερε σε ένα πονηρό παιχνίδι για την πρεμιέρα της Euroleague.

EUROLEGUE BASKETBALL / ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ  (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ / EUROKINISSI)
EUROLEGUE BASKETBALL / ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Οπως αναμενόταν, με την άμυνα και την σοβαρότητα ο Ολυμπιακός πήρε την νίκη στην Κρήτη με την Μπασκόνια σε ένα πονηρό παιχνίδι πρεμιέρας. Μην ξεχνάμε ότι οι "ερυθρόλευκοι" είχαν πρεμιέρα με ένα πονηρό πάντα αντίπαλο έστω και αν επισημάναμε στην πρωινή μας ανάλυση ανήμερα του ματς ότι οι Βάσκοι δεν τρομάζουν....

Όμως ο Ολυμπιακός έπρεπε να ξεπεράσει την απουσία της φυσικής του έδρας λόγω τιμωρίας,έπρεπε να κερδίσει γιατί είναι στα ματς με πρέπει, έπρεπε να ξεπεράσει και τις απουσίες των Σπανούλη-Ρόμπερτς και την κακή ψυχολογία από την ήττα από τον ΠΑΟ στο ΣΕΦ. Με όλα αυτά η νίκη του επί ενός όχι και τόσο δυνατού αντιπάλου αποκτά την σημασία της.

ΕΚΑΝΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ

Το πρωί γράψαμε "Ο Ολυμπιακός θα πρέπει να παίξει καλή περιφερειακή άμυνα, να ελέγξει τον ρυθμό,να χτυπήσει μέσα στην ρακέτα την αδύνατη σχετικά εκεί Μπασκόνια και να μπορέσει να την κατεβάσει στο σκορ γενικά και να πάει σε πιο στοχευμένο μπάσκετ έχοντας καλή κυκλοφορία στο σετ μπάσκετ".

Όλα αυτά τα έκανε ουσιαστικά η ελληνική ομάδα που είχε διάρκεια σε μεγάλα κομμάτια της αναμέτρησης. Ο Σφαιρόπουλος για να χωρέσει τους Παπανικολάου-Παπαπέτρου και Τόμπσον που είναι όλοι τους βασικά 3αρια "καθαρά", βρήκε λύση με τα ψηλά σχήματα.

Ξεκίνησε ο Παπαπέτρου στην πεντάδα δίπλα σε Στρέλνιεκς-Μάντζαρη, ο Παπανικολάου πέρασε μετά όπως και ο Τόμπσον και τελικά πήρε ο δεύτερος χρόνο στην θέση "2" που υπήρχε και θέμα όμως με τις απουσίες. Το ερώτημα είναι μετά όμως, μόλις γυρίσουν οι τραυματίες, πως θα χωρέσουν όλοι.

Ο Ολυμπιακός πήρε τα ριμπάουντς (40-27), έπαιξε καλή και σκληρή άμυνα αφήνοντας μόλις σε 6/14τρ (δεν την άφηνε κοινώς να σουτάρει από μακρυά) την Μπασκόνια και περιορίζοντας τους Τίμα και Γκρέιτζερ στο μακρινό σουτ. Έτσι την κατέβασε κάτω από 65π και πλέον ήταν αναμενόμενο να κάνει ουσιαστικά περίπατο. Στην επίθεση χτύπησε στην ρακέτα και με Πρίντεζη-Αγραβάνη στο 4αρι πήρε 30π με 12/16δ και μέσα σε 40' συνολικά αμφοτέρων.

ΤΙ ΔΕΝ ΑΡΕΣΕ

Το μόνο που δεν άρεσε στο σετ μπάσκετ ήταν τα 6/26τρ του Ολυμπιακού και ότι πέτυχε 9π στα πρώτα 9' σχεδόν, που μπήκε μουδιασμένος (και ανάλογα και το φινάλε).Τα δύο γκολ φάουλ του Αγραβάνη έδωσαν αέρα και στο 13' το 9-12 έγινε 23-14 με ένα 14-2 που ήταν η αρχή της αλλαγής της αναμέτρησης σαν εικόνα.

Βασικά με τα άστοχα τρίποντα τα δικά του και την εμπειρία της Μπασκόνια το ματς δεν άλλαξε σαν ροή (29-17,41-28,58-47,60-54). Εκεί χαλάρωσε η ελληνική ομάδα και έπεσε η διαφορά αλλά πάτησε πάλι γκάζι και με 2τρ του Παπανικολάου έτρεξε ένα 10-0 και τέλος(70-54) για να απαντήσει με ένα 1-10(71-64) στο 38' η Μπασκόνια που ενόχλησε τον Σφαιρόπουλο καθώς έχασε και δύο σουτ για να μειώσει παραπάνω.

Ο ΕΛΕΓΧΟΣ

Καλό βαθμό ο Σφαιρόπουλος με όλα αυτά στο ξεκίνημα. Ο ΜακΛιν χαμηλά σήμερα. Ο Τολιόπουλος τσίμπησε ένα πεντάλεπτο.Τίποτα ο Παπαπέτρου κλασικά. Ο Αγραβάνης με τον Πρίντεζη κορυφαίοι καθώς μοιράστηκαν και την θέση στο "4". Θετικοί απλά Μιλουτίνοφ, Στρέλνιεκς. Άστοχος ο Μάντζαρης(1/7σ), καλός ο Παπανικολάου, λίγο έπαιξε ο Μπόγρης, πάλι άστοχος από μακρυά ο Τόμπσον(0/4τρ) αλλά με 7ριμπάουντ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK