"Ερυθρόλευκη" προσγείωση χωρίς ανησυχία!

Γιατί έχασε ο Ολυμπιακός από τη Μακάμπι στο ΣΕΦ; Μάλλον επειδή πίστευε ότι θα έχει εύκολο βράδυ με την ψυχολογία και την κεκτημένη ταχύτητα από το διπλό με τον Παναθηναϊκό. Αλλά παίζει ρόλο και η τύχη και η μέρα πλέον σε αυτό το επίπεδο. O Σωτήρης Γεωργίου αναλύει τα αίτια της ήττας.

"Ερυθρόλευκη" προσγείωση χωρίς ανησυχία!
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

O Ολυμπιακός έχασε απόλυτα δίκαια και εύκολα από την Μακάμπι στο ΣΕΦ και επανήλθε στην γκρίνια που είχε ακολουθήσει την ήττα από την Γαλατά στην Πόλη. "Ερυθρόλευκη "προσγείωση χωρίς ανησυχία λέει ο τίτλος και αυτό καθώς η σεζόν θα έχει όπως έχουμε επισημάνει πολλά τέτοια βράδια και διακυμάνσεις.

Καμία ομάδα δεν θα πάει τρένο και από εβδομάδα σε εβδομάδα θα έχουμε μεταβολές σε απόδοση και αποτέλεσμα. Ο Ολυμπιακός με την εσωστρέφεια μετά την ήττα από την Γαλατά από +14,ανέβηκε στο ...άλογο με τις νίκες με Μπαρτσελόνα μέσα και τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ και ορθώς τότε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος προσγείωσε άπαντες λέγοντας "δεν πήραμε κάποιο τίτλο για να πανηγυρίζουμε από τώρα".

Ο Έλληνας τεχνικός ξέρει ότι θα δούμε πολλές μεγάλες νίκες της ομάδας του και πολλές γκέλες. Το ερώτημα είναι από ποιους και πως. Βαθμολογικά ο Ολυμπιακός είναι μισή νίκη από τον προγραμματισμό του. Καθώς το ματς με την Μακάμπι έιναι στα πονηρά εντός που κάποια στραβή θα σου σκάσει. Και έτσι με τις ήττες από Γαλατά και Μακάμπι πάει στράφι το διπλό στο ΟΑΚΑ.

Βασικά όμως ο Ολυμπιακός πρέπει να καταλάβει-ο κόσμος του στην ουσία-ότι αυτά θα τα έχουμε. Και έτσι η ήττα αυτή δεν πρέπει να φέρει γκρίνια και εσωστρέφεια. Η Μακάμπι άλλωστε είναι σε ανοδική πορεία και ουσιαστικά αυτοκτόνησε στο ΟΑΚΑ με τον ΠΑΟ προ 20 ημερών.

ΟΙ ΛΟΓΟΙ ΤΗΣ ΗΤΤΑΣ

Γιατί έχασε ο Ολυμπιακός; Μάλλον επειδή πίστευε ότι θα έχει εύκολο βράδυ με την ψυχολογία και την κεκτημένη ταχύτητα από το διπλό με τον Παναθηναϊκό. Η Μακάμπι τον αιφνιδίασε καθώς μπήκε χαλαρός και όταν έπρεπε να κυνηγήσει και δεν μπήκαν τα σουτ το άγχος τον κατέβαλλε και το ματς στράβωσε για τα καλά. Αλλά παίζει ρόλο και η τύχη και η μέρα πλέον σε αυτό το επίπεδο. Ο Σίλεϊ πχ είχε 5 τρίποντα και ο Σπανούλης 0/6.

Με 3/6 του αρχηγού και 2/6 του Σίλεϊ, δηλαδή τα λογικά νούμερα το ματς θα είχε άλλο νικητή πιθανότατα. Ανάλογα και αν ο Ολυμπιακός έιχε 9 /27 και όχι 3/27 σε ένα κομβικό σημείο της αναμέτρησης. Αλλά με τα αν δεν γράφεις ιστορία. Ο Ολυμπιακός έχασε γιατί είχε σε τραγική βραδιά τον Πρίντεζη,κακό τον Σπανούλη και μοναδικό διασωθέντα τον Λοτζέσκι και τον Μάντζαρη στην άμυνα. Αρχικά και σωστά πήγε να κτυπήσει με τον Πρίντεζη τον κοντύτερο Σμιθ στο "4" αλλά αν και ξεκίνησε με 4πο Έλληνας παίκτης δεν σκόραρε ξανά ποτέ μετά το 2'!

Ο Σπανούλης με την Μακάμπι να του κλείνει την δημιουργία έμεινε με 4 ασίστ όσες και λάθη και δεν έβαλε κανένα σουτ από αυτά που του έδωσε (0/6 τρίποντα!). Συνεπώς μόνο με ατομικές προσπάθειες των υπολοίπων ο Ολυμπιακός έχασε βασικά από την επίθεση και μετά από την άμυνα. Καθώς δεν είχε κανένα κομμάτι του παιχνιδιού έστω σε υποφερτό σημείο και απέναντι σε μια ομάδα που παίζει με το ένστικτο,είναι ακριβή με παίκτες κλάσης αλλά όχι ομάδα και έχει ένα άναρχο στιλ και είναι μέρας.

ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΗ

Αλλά ήταν πιο διαβασμένη απ ότι περίμενε και ο Σφαιρόπουλος που δεν είχε άλλες λύσεις και μοιρολατρικά είδε την ήττα της ομάδας του όπως είχε γίνει πέρσι και με την Κίμκι και με την Εφές. Ο Ολυμπιακός βασικά κρατά ότι επέστρεψε κάπως από το -18 (51-69) και μείωσε μέχρι 9 πόντους αλλά από εκεί δεν είχε άλλες δυνάμεις. Τα 3/11 σουτ της ελληνικής ομάδας,τα 0/8 τρίποντα στην 1η περίοδο και τα 7/9 σ της Μακάμπι στην αρχή έδειξαν ότι η βραδιά πάει για στράβωμα...

Μείωσε 29-32 αλλά όταν εκεί άρχισε να βάζει και ο Σίλεϊ, λες "τέλος σήμερα"! Η Μακάμπι είχε λύσεις στην επίθεση, ο Ολυμπιακός δεν έπαιξε "ξύλο" και έτσι η ομάδα του Ισραήλ πήρε διψήφιες διαφορές που αντί να πέφτουν ανέβαιναν! Και με 3/27 τρίποντα σε ένα σημείο πως να έχει τύχη και με 6/33τρ συνολικά. Με το 37-51,51-69 πάλι καλά που μείωσε στο τέλος έχοντας χάσει και τα ριμπάουντς (32-41). Ο Γκριν είχε 10 πόντους αλλά δεν τον ένιωσαν...

Ο Μπιρτς μαχητικός κλασικά με 8π,8ρ. Ο Γιανγκ έπαιξε 7' αλλά τον έκανε ότι ήθελε ο Άιβερσον. Ο Παπαπέτρου άστοχος αλλά καλύτερος του απογοητευτικού λόγω κούρασης Πρίντεζης. Ο Σπανούλης είχε 5/7δ αλλά τα 0/6τρ τα λένε όλα. Άφαντος ο Μιλουτίνοφ, ο Παπανικολάου με 1/8 σουτ πρέπει να παίζει λιγότερο και να δουλέψει το σοκ μόνος του (απαράδεκτο να έχεις 2/24 τρίποντα!!).

Ο Μάντζαρης μπορεί να είχε 1/5 τρίποντα αλλά ήταν πολύ καλός στην άμυνα πάνω στον Γκούντελοκ και αυτό κρατά ο Ολυμπιακός. Ότι παίζει επιτέλους-είχε σβήσει τον Ράις μην ξεχνάμε-την παλιά του άμυνα! Καλύτερος όλων ο Λοτζέσκι, λίγα πράματα ο Χάκετ. Ώριμος Ουίμς (6 ασίστ) για την Μακάμπι,ουσιαστικός Άιβερσον όπως και Σμιθ, καμία κατάχρηση από κανέναν, αποκάλυψη ο Σίλεϊ όταν έπεσαν όλοι στον Ουίμς και τον Γκούντελοκ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Δεν έψαξε δικαιολογίες ο Σφαιρόπουλος
Ακόμα αστοχεί έξω από το τρίποντο ο Ολυμπιακός...

News 24/7

24MEDIA NETWORK