"Ερυθρόλευκο" ναύαγιο στο Μιλάνο

Αντί να πάει με το μαχαίρι στα δόντια και να καθαρίσει το παιχνίδι, ο Ολυμπιακός εμφανίστηκε μπλαζέ στο Μιλάνο και υπέστη μία πολύ κακή ήττα. Σε τραγική ημέρα όλη η ομάδα από τον Σφαιρόπουλο μέχρι τον τελευταίο παίκτη. Δεν έχασε πάντως έδαφος για την τετράδα ο πρωταθλητής. Γράφει ο Σ. Γεωργίου.

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÁÑÌÁÍÉ ÌÉËÁÍÏ - ÏÓÖÐ / EUROLEAGUE / ARMANI MILANO - OLYMPIAKOS (Eurokinissi Sports)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÁÑÌÁÍÉ ÌÉËÁÍÏ - ÏÓÖÐ / EUROLEAGUE / ARMANI MILANO - OLYMPIAKOS (Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο Ολυμπιακός πήγε άνετος στο Μιλάνο καθώς βρήκε την ουραγό Αρμάνι σε μια κάκιστη κατάσταση έχοντας κερδίσει μόνο την Γαλατά εδώ και 2 μήνες και μετά από 10 συνεχόμενες ήττες(!), αλλά η ελληνική ομάδα έμεινε μάλλον στα ψώνια της Via montenapoleone και το σημαντικότερο δεν έφερε στις αποσκευές το ροζ φύλλο αγώνα.

Από ένα μάλλον καταραμένο μέρος και γήπεδο πολλές φορές για τις ελληνικές ομάδες που έχουν πάθει πολλές κηδείες εκεί με τον Ολυμπιακό ακόμα να θυμάται το 81-51 του 2014. Ο Ολυμπιακός πήγε σαν απόλυτο φαβορί στο Μιλάνο καθώς ήταν και σε τρομερή φόρμα και ερχόταν από την απίστευτη με 30π νίκη και εμφάνιση με την Μπασκόνια στο ΣΕΦ. Στην τελευταία μου εκπομπή χρονικά πριν το ματς , στον Sport24radio 103,3 με ρώταγαν φίλοι αν βλέπω και το διπλό με το -5 και πόσο εύκολα θα κερδίσει και με τι διαφορά η ελληνική ομάδα.

Του απάντησα λίγο μουδιασμένα. Θέλει προσοχή είπα και ας είναι άλλο επίπεδο ο Ολυμπιακός. Και το απέφυγα βασικά. Μου στέλνει ένας άλλο μήνυμα και μου λέει κάτι φοβάσαι. Και λέω στον αέρα, στην Ευρωλίγκα δεν υπάρχει εύκολο παιχνίδι αν δεν πάιξεις καλά. Και επειδή χρόνια τώρα οι ελληνικές ομάδες όταν είναι καβάλα στο άλογο, γκραν φαβορί και βρίσκουν πεθαμένο αντίπαλο, έχουν και την τάση να τον ...αναστάινουν, κράτησα μικρό καλάθι. Το φοβόμουν το ματς. Όταν στο μπάσκετ και στον αθλητισμό όλα δείχνουν εύκολα, δεν θέλει πολύ να γίνει η στραβή. Και αν το ματς στραβώνει μετά σε πιάνει το άγχος και τότε και να θες να τα δώσεις όλα και να βρεις και 10 λεπτά το καλό σου πρόσωπο, η ζημιά μπορεί να έχει γίνει.

ΧΩΡΙΣ ΑΜΥΝΑ ΧΑΝΕΙΣ ΠΑΝΤΟΥ

Ο Ολυμπιακός στηρίζεται στην άμυνα και επειδή ανέβασε ρυθμούς σε αυτήν εδώ και δύο μήνες, είχε ένα τρομερό σερί με 8 νίκες στα 9 τελευταία παιχνίδια (έχοντας χάσει μόνο στο Μπάμπεργκ). Με εξαίρεση το ματς στην Γερμανία είχε κατεβάσει τους αντιπάλους στους 67π και αυτό ήταν το κλειδί για τις νίκες του. Η άμυνα. Όταν λοιπόν δέχεσαι 99 πόντους στο Μιλάνο δεν μπορείς να ελπίζεις ότι θα βάλεις πχ 15τρ για να κερδίσεις με 100! Άλλωστε οι 52π στην 2η και 3η περίοδο ήταν φωτογραφία για το τι έρχεται....Εκεί λες στράβωσε το ματς, δεν έχουν άμυνα σήμερα και πάμε για ζημιά...Μίλαγε το πράμα όπως λέμε από μόνο του. Συνεπώς είναι απλό. Δεν έπαιξε άμυνα, έκανε ήρωα τον Ρέπεσα και τον Πάσκολο στο παρκέ και έχασε δίκαια.

ΠΟΙΟΣ ΦΤΑΙΕΙ

Κακή ήττα. Ποιός φταίει; Όλοι. Η ομάδα δεν είχε καλή ψυχολογία με την έννοια ότι στα ματς αυτά μπαίνεις όχι μπλαζέ αλλά υποψιασμένος σαν να έρχεσαι εσύ από ήττες. Ο Ολυμπιακός μπήκε μουδιασμένος,χωρίς πάθος, ένταση και ενέργεια και έδειχνε η κατάσταση ότι το χωρίς άγχος Μιλάνο μπορεί να στην κάνει την ζημιά...Η ομάδα δεν είχε συγκέντρωση. Και μάλλον υποτίμησε και τον αντίπαλο. Σαφώς φταίνε όλοι και σε αυτό. Και πάνω απ όλα έδειξε όπως και στο ματς με τον ΠΑΟ μέσα στο κύπελλο, άδεια από ενέργεια. Αυτό έχει να κάνει με την κόπωση που εμφανίζουν όλες οι ομάδες από συνεχή ταξίδια και παιχνίδια καθώς κανείς δεν μπορεί να παίζει στο κόκκινο συνέχεια....

ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΤΟ ΚΑΖΟ ΣΤΟ ΜΙΛΑΝΟ

Πολλά και τίποτα. Αν ο βασικός στόχος είναι η τετράδα, τον βόλεψε η ήττα της Μπασκόνια από τον Αστέρα στην Ισπανία και συνεπώς η τετράδα παραμένει στα χέρια του αρκεί να μην έχει και άλλες τέτοιες ήττες αφού έχει στην συνέχεια μέχρι τη διακοπή μέσα Μπάμπεργκ και Ζαλγκίρις και έξω Καζάν. Και υπάρχει και το ντέρμπι του ΟΑΚΑ για ψυχολογικούς βασικά λόγους στην λίγκα μας,την Δευτέρα. Παρά το κάζο, η τετράδα είναι στα χέρια του έχοντας και τις περισσότερες ισοβαθμίες.

Όμως αν θέλει κάτι παραπάνω, χάνει την ευκαιρία. Χάνει την ευκαιρία να βάλει για τα καλά από κάτω την Φενέρμπαχτσε για την 3η θέση και να βρεθεί στην κορυφή μαζί με την Ρεάλ και την ΤΣΣΚΑ.

ΧΑΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΥΡΑΓΟΥΣ

Ο προβληματισμός του Σφαιρόπουλου θα πρέπει να είναι βασικά γιατί η ομάδα του χάνει τα βατά ματς,τα εύκολα. Οι ήττες του Ολυμπιακού φέτος είναι κακές. Και μάλιστα πολύ κακές και με πολύ στραβωμένα παιχνίδια. Βασικά έχει χάσει από όλους τους ουραγούς. Και στην Γαλατά από +15 και καθαρά και στο Μιλάνο με 15π στο τέλος και με την Μακάμπι μέσα που ήταν και στο -20! Και έχασε και με 20 στο Μπάμπεργκ.Το καλό είναι ότι τις γκέλες αυτές τις έχει ρεφάρει και με το παραπάνω.Το καλό επίσης είναι ότι οι γκέλες είναι διάσπαρτες και άρα δεν έχει κακό συνεχές διάστημα που να τον φέρει πίσω βαθμολογικά. Παρόλα αυτά είναι καμπανάκια γιατί χάνει εύκολα από τους ουραγούς ενώ στα ματς που είναι φαβορί δεν έχει προβλήματα.

ΠΩΣ ΗΡΘΕ ΤΟ ΝΑΥΑΓΙΟ

Ο Ολυμπιακός δεν έπαιξε άμυνα. Μπήκε μπλαζέ, υποτίμησε το Μιλάνο και δεν μόχθησε σε ένα ματς που ήξερε ότι ο αντίπαλος πάιζει επιθετικό και άναρχο μπάσκετ. Θα έπρεπε να παίξει σοβαρή άμυνα για να κερδίσει εύκολα ή δύσκολα με την δική του επίθεση. Αν και έπιασε ένα καλό τετράλεπτο με ένα 10-0(6-4,6-14) και διατήρησε ένα ρυθμό (10-19,21-26 στο 13'), στη συνέχεια έπαθε καθίζηση. Το Μιλάνο έβαλε 16π σε 4' και πέρασε 37-32 και έστειλε ένα καμπανάκι γιατί κάτι ανάλογο είχε γίνει από +15 στο ίδιο σημείο στην Γαλατά.

Το ότι η ελληνική ομάδα είχε 14 επιθετικά (!) ριμπάουντς (όσα όλα το Μιλάνο στο ημίχρονο!) και δεν ειχε διαφορά 10π τουλάχιστον, έδειχνε ότι έρχεται ναυάγιο και σοκ.... Πέρασε 56-59 στο 28' αλλά εκεί δέχθηκε 11π στα δύο τελευταία λεπτά(67-61 στο 30') και τότε μπήκαν τα δύσκολα. Όλοι εκεί κατάλαβαν ότι το Μιλάνο είναι καλό και στην μέρα του, ότι ο Ολυμπιακός δεν παίζει άμυνα και δεν έχει συγκέντρωση και πάμε για θρίλερ. Τα τρίποντα του Γκριν τον κράτησαν λίγο αλλά δέχθηκε 32π στην 4η περίοδο που έπρεπε να τρώει σίδερα! Και μετά το 81-77 στο 35'το σκορ ήταν 18-6 και τέλος! Και γι' αυτό έκανε ήρωα τον Νταβίντε Πάσκολο που έκανε ρεκόρ καριέρας με 15π από 4,5! Όλα αυτά ενώ Πρίντεζης και Μπιρτς ήταν σε καλή κατάσταση και δεν πήραν μπάλες με την κακή φροντ λάιν των Ιταλών

Ο ΕΛΕΓΧΟΣ

Ο Σφαιρόπουλος σε κακή μέρα. Ο Σπανούλης επίσης κακός με 3/10σ, 5 λάθη και μόλις 4 ασίστ. Ο Πρίντεζης πάλεψε με 16π αλλά έπρεπε να πάρει και άλλες μπάλες και δεν έπαιξε άμυνα ούτε αυτός. Ο Μπιρτς πάλεψε με 11π και 7 επιθετικά ριμπάουντς αλλά επίσης δεν πήρε μπάλες. Κακός στην άμυνα, θετικός μπροστά ο Παπανικολάου(11π,8ρ). Ο Λοτζέσκι τραγωδία με 0/7σ! Ο Μάντζαρης έιχε 3/4τρ αλλά ούτε αυτός έπαιξε άμυνα. Ο Μιλουτίνοφ λίγα πράματα. Ο Γουότερς τίποτα. Ο Παπαπέτρου επίσης χάθηκε όπως και ο Γιανγκ. Ο Γκριν είχε 10π με μια έξαρση αλλά τίποτα άλλο. Γενικά έπαιξε λάθος στην επίθεση, αλλά όταν κανείς δεν παίζει άμυνα δεν περιμένεις κάτι άλλο και γι αυτό κανείς δεν είναι ουσιαστικός διακριθέντας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Η Μιλάνο έραψε κοστούμι στον Ολυμπιακό
Η κατάταξη μετά την 19η αγωνιστική

News 24/7

24MEDIA NETWORK