Έτσι ήρθε η "πράσινη"... μαγική εβδομάδα!

Ο τρομερός Kαλάθης που θύμισε Γουέστμπρουκ, ο εκρηκτικός Θανάσης και ο Ντένμον που πλέον υπολογίζεται. Ο Σωτήρης Γεωργίου αναλύει το πώς έγινε η μεταμόρφωση του Παναθηναϊκού προς το καλύτερο και προειδοποιεί για τις αδυναμίες που δεν πρέπει να καλυφθούν κάτω από το χαλάκι των επιτυχιών.

ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ / ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ - ΠΑΟ / ANADOLU EFES - PANATHINAIKOS / ΚΑΛΑΘΗΣ / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ / ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ - ΠΑΟ / ANADOLU EFES - PANATHINAIKOS / ΚΑΛΑΘΗΣ / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Παναθηναϊκός τρέχει την καλύτερή του εβδομάδα τα τελευταία χρόνια ξορκίζοντας όλα τα φαντάσματα και τη βαρυχειμωνιά πάνω από το ΟΑΚΑ, μετά τις κακές εμφανίσεις εκτός έδρας και τον αποκλεισμό-σοκ από την ΑΕΚ στο κύπελλο. Γενικά πάντως η τελευταία εβδομάδα έκανε και τον κόσμο να ξεχάσει με μιας τα προβλήματα της ομάδας καθώς επίσης τον αποκλεισμό και την γκρίνια για τον Πασκουάλ και τις μεταγραφές.

Βέβαια η ακροβασία δεν κάνει καλό. Η ομάδα πήρε το διπλό στο ΣΕΦ με τον "αιώνιο" αντίπαλο Ολυμπιακό που έφτιαξε την ψυχολογία και πέρασε μια δυάδα αγώνων μέσα σε τρεις ημέρες με ακριβότερες ομάδες. Μάλιστα στο ΟΑΚΑ ισοπέδωσε την ακριβή Χίμκι με ονειρική εμφάνιση και άλωσε την Πόλη νικώντας την Εφές που ερχόταν από μεγάλα άνετα μάλιστα διπλά σε Βαρκελώνη και Τελ Αβίβ!

Ο ΠΑΟ αρχικά ήθελε δύο νίκες στην τριάδα αυτή των αγώνων. Με μια νίκη δεν θα είχε πάντως καν γκρίνια. Το 3/3 ήταν εκπληκτικό και ειδικά και με τις εμφανίσεις της ομάδας συνολικά και αφήνει πολλές υποσχέσεις. Άλλωστε έχουμε επισημάνει το εξαιρετικό ρόστερ της ομάδας αλλά και τι λείπει πλέον.

ΤΟ ΔΙΠΛΟ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Το διπλό με την Εφές ήρθε με κεκτημένη ταχύτητα και με ένα τρομερό Καλάθη που θύμισε Γουέστμπρουκ καθώς και μοίραζε και έπαιζε άμυνα και πάσαρε και έχασε για ένα ριμπάουντ ένα τρομερό-σε πολύ δύσκολο δηλαδή παιχνίδι-τριπλ νταμπλ! Ο Καλάθης μάλιστα έβαλε και το μεγάλο σουτ νίκης (79-82) όταν η μπάλα έκαιγε και ήταν και 3π!

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με +10 με τον Θανάση στην πεντάδα κλειδί και με ψηλό σχήμα που καθιερώνεται αρχικά με τον Λοτζέσκι στην πεντάδα στο "2". Στο πρώτο μέρος και οι δύο ομάδες είχαν τρομερά ποσοστά (75%) στα δίποντα και ο Μότουμ κρατούσε την Εφές στο παιχνίδι με 3/3τρ και με τους Τούρκους να παίρνουν και μικρά προβαδίσματα μέχρι να φτάσουμε στο θρίλερ στο τέλος.

Τα 2/13 της εκρηκτικής περιφέρειας της Εφές από Μακόλουμ,Σίμον και Λέντο ήταν το κλειδί και ας ήταν τρομεροί Μότουμ (21π) και Στίματς (6/6δ).Μάλιστα ο ΠΑΟ κέρδισε με μόλις 7/19τρ που είναι το όπλο του καθώς διάβαζε καλά το παιχνίδι και έπαιζε με τις διεισδύσεις του Καλάθη απέναντι στον κοντύτερο Μακόλουμ.

Ήταν αποτελεσματικός και ο Βουγιούκας επιθετικά (4/4δ). Πάντως στο τέλος η Εφές έκανε μια... ποικιλία με τον Μακόλουμ που πήγε να κάνει τον ήρωα και έφαγε την τάπα του Γκιστ μαζί με την βοήθεια του Καλάθη.

ΤΑ ΠΟΛΛΑΠΛΑ ΚΕΡΔΗ

Τα κέρδη του ΠΑΟ από την τελευταία τριάδα των αγώνων είναι πολλά. Καταρχήν ξόρκισε το φάντασμα των εκτός έδρας εμφανίσεων και εκανε δύο μεγάλα διπλά με Ολυμπιακό και Εφές. Απέκτησε διάρκεια και είχε συνολικά πολύ υψηλό βαθμό στο κομμάτι αυτό. Κουκούλωσε με τον καλύτερο τρόπο και με ομαδική δουλειά το πρόβλημα στο σέντερ και πάνω απ όλα κέρδισε δύο παίκτες.

Ο Θανάσης που τα γράφουμε στην παρακάτω παράγραφο μπήκε για τα καλά στην πεντάδα και όχι απλά στο ροτέισον και ο Ντένμον από αόρατος ή και υπ ατμόν έκανε ..όργια με την Χίμκι με τα 7τρ και είναι πλέον πάικτης που υπολογίζεται, ανάλογα με την μέρα του όμως όπως φαίνεται.Το βάθος του ΠΑΟ άλλωστε φαίνεται καθώς και χωρίς τον πρωταγωνιστή πχ Παππά σε άλλα παιχνίδια όπως με την Φενέρ ή και με Ρίβερς-Σίνγκλετον σε μέτρια βραδιά, σκοράρει άνετα 80π+ έχοντας εξαιρετικό ρόστερ σε επιθετικό ρεπερτόριο.

ΠΩΣ ΗΡΘΕ Η ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ ΚΑΙ Ο ΘΑΝΑΣΗΣ

Η μεταμόρφωση του ΠΑΟ έχει λόγο και εξήγηση. Ο Τσάβι Πασκουάλ κατάλαβε αυτό που λέμε καιρό, ότι πρέπει να πάιζει με τον Θανάση Αντετοκούμπο που είναι ο καλύτερός του αμυντικός. Μηδέν χρόνο ο διεθνής παίκτης και ήττες από ΑΕΚ και Μπασκόνια. Ξεκινά στο ΣΕΦ και 2-11 ο ΠΑΟ. Ξεκινά με την Χίμκι, σβήνει τον Σβεντ και 22-8! Ξεκινά στην Πόλη και 14-24 (μάλιστα μόλις βγήκε τουμπάρισε το παιχνίδι και ο ΠΑΟ δέχθηκε 30π σε ένα σχεδόν δεκάλεπτο)! Με όλα αυτά ο Παναθηναϊκός που πέρσι ξεκινούσε πάντα άσχημα και κυνηγούσε το σκορ, φέτος είναι ο οδηγός με τον Θανάση να κάνει απίστευτη δουλειά που δεν φαίνεται.

Με την τρομερή του ενέργεια, την εξαιρετική του άμυνα και βασικά τις τρομερές δεύτερες άμυνες που δεν καταγράφονται. Εκεί δηλαδή που με την εκρηκτικότητα και αθλητικότητα που έχει και τα μεγάλα του άκρα και την ταχύτητα του, κλείνει όλες τις τρύπες και δίνει πολύτιμες βοήθειες στον Γκιστ και τον Σίνγκλετον.

Και έτσι ο πρώτος ειδικά δεν είναι σκασμένος κάνοντας αυτή την δουλειά με αποτέλεσμα να είναι φρέσκος και στην επίθεση που ανέβηκε κατακόρυφα όσο είναι μέσα ο Θανάσης. Η άλλη μεταμόρφωση έχει να κάνει με τον τρομερό Καλάθη που διαβάζει καλά το παιχνίδι πλέον.

Ψάχνει το διάβασμα για το μις ματς και το ντράιβ και έκοψε τα πολλά μακρινά σουτ ενώ πλέον έχει αποκτήσει και ψυχολογία και αυτοπεποίθηση και έτσι άρχισε και βάζει και μεγάλα σουτ πέραν από τις άλλες.. δουλειές που κάνει εξαιρετικά. Ταυτόχρονα ο Πασκουάλ έπαψε να παίζει ψάχνοντας συνεχώς σχήματα και αρχίζει και βρίσκει σχήματα, δυάδες και τριάδες.

ΜΗΝ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΟ 3/3 ΟΜΩΣ

Ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να πανηγυρίζει αλλά όχι να μείνει στο 3/3 καθώς καμία ομάδα δεν πρέπει να παραβλέπει λάθη και αδυναμίες. Το 3/3 δεν επιλύει το πρόβλημα στο σέντερ και στις ατομικές άμυνες στην φροντ λάιν.

Ο Μότουμ είχε 21π με 4/6δ,3/3τρ και το δίδυμο Ντάνστον-Στίματς μέτρησε 10/10δ! Απαράδεκτα νούμερα για τον αντίπαλο μιας ομάδας που θέλει Φάιναλ Φορ. Ακόμα οι "πράσινοι"πρέπει να βρουν και το θέμα Παππά και το ντεφορμαρισμά του που γι αυτό ο Πασκουάλ στις δηλώσεις στήριξε, καθώς επισήμανε την προσφορά του αν και ήταν άκαπνος! Και βασικά ο ΠΑΟ θα πρέπει να συνεχίσει να ψάξει μια αλλαγή στην φροντ λάιν με ένα αθλητικό σέντερ για την δύσκολη συνέχεια...

News 24/7

24MEDIA NETWORK