Εβδομάδα κρίσης: Τι χρειάζονται οι "αιώνιοι"

Καυτή εβδομάδα περιμένει τους δύο εκπροσώπους μας στην Ευρωλίγκα τις επόμενες ημέρες με back-to-back παιχνίδια. Ο Σωτήρης Γεωργίου γράφει για αυτά που πρέπει να διορθώσει ο Ολυμπιακός, αλλά και τι πρέπει να προσέξει ο Παναθηναϊκός.

Εβδομάδα κρίσης: Τι χρειάζονται οι "αιώνιοι"

Καυτή εβδομάδα περιμένει τους δύο εκπροσώπους μας στην Ευρωλίγκα τις επόμενες ημέρες. Και έτσι θα έχουν την ευκαιρία να τεστάρουν τις δυνάμεις τους. Ο φιναλίστ της διοργάνωσης Ολυμπιακός μπήκε με το δεξί με τις δύο νίκες και έχει δύο πολύ επικίνδυνα παιχνίδια με την Μακάμπι στο Ισραήλ και με την Χίμκι στο ΣΕΦ.

Ο δε Παναθηναϊκός πάει στην Μόσχα για το παιχνίδι με την ακριβότερη ομάδα της διοργάνωσης την ΤΣΣΚΑ και υποδέχεται μετά την πρωταθλήτρια Ευρώπης Φενέρ.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΣΕΙ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο Ολυμπιακός αν και χωρίς τον Σπανούλη και με αρκετές απουσίες και ελλιπείς προπονήσεις ,με την εμπειρία, την τεχνογνωσία και την άμυνα, μπήκε με το δεξί. Κέρδισε στην Κρήτη (τιμωρημένος) και στο ΣΕΦ δύο πάντα πονηρές ισπανικές ομάδες, που δεν τρομάζουν αλλά κάνουν ζημιές.

Η Μπασκόνια είναι χειρότερη από πέρσι ενώ η Μάλαγα δεν έχει ακριβό ρόστερ, αλλά είναι έμπειρη και ομάδα με την σημασία της λέξεως. Ο Ολυμπιακός έχει δύο σημαντικά για την συνέχεια παιχνίδια και θέλει τουλάχιστον μια νίκη σε Μακάμπι και με Χίμκι μέσα. Δύο ακόμα πονηρά παιχνίδια. Τι πρέπει να διορθώσει όμως ο Ολυμπιακός για να πάρει αυτά τα παιχνίδια;

Με την Μακάμπι θα πρέπει να παίξει καλή περιφερειακή άμυνα μιας και έχει Τζάκσον και Κοουλ που κάνουν όργια στην περιφέρεια. Πάλι δεν θα έχει τον Σπανούλη αλλά δεν τον είχε καθόλου φέτος. Λογικά θα πρέπει να κόψει τον ρυθμό της Μακάμπι και να προστατέψει το αμυντικό ριμπάουντς. Θα πρέπει στο ματς αυτό να προσαρμοστεί στα κοντά σχήματα της Μακάμπι μιας και ο ίδιος παίζει και με 3αρια στην θέση "2".

Σαφώς θα πρέπει ακόμα να προσέξει την κυκλοφορία της μπάλας καθώς είναι επιρρεπής στο λάθος στην πίεση στο μισό γήπεδο και θα πρέπει να προσέξει στην άμυνα την ρακέτα του που σε πολλά παιχνίδια έχει θέματα. Συνολικά πάντως ο Ολυμπιακός είναι δεμένος από πέρσι αλλά έχει θέματα να λύσει μιας και κολλάει και στην επίθεση πολλές φορές και ας έχει βάλει πλουραλισμό στο παιχνίδι του

ΜΕ ΑΝΕΣΗ ΣΤΗΝ ΜΟΣΧΑ

Ο Παναθηναϊκός έχει δύο δύσκολα παιχνίδια μπροστά του. Τα δύο πιο δύσκολα, με τα δύο μεγάλα φαβορί. Δηλαδή με την πρωταθλήτρια Ευρώπης Φενέρ και με την ακριβότερη ομάδα την ΤΣΣΚΑ. Πάντως δεν έχει άγχος καθώς και τα δύο παιχνίδια να χάσει κανείς δεν θα πει κάτι. Αλλά θέλει μια καλή εικόνα στην Μόσχα και μια σημαντική νίκη και για την ψυχολογία του με την Φενέρ στο ΟΑΚΑ.

Η ΤΣΣΚΑ είναι καλύτερη από πέρσι σαν ρόστερ αλλά εμφανώς ανέτοιμη μιας και έλλειπαν από την προετοιμασία οι περισσότεροι παίκτες. Με το Μιλάνο έχανε στην Μόσχα 14-30 στο δεκάλεπτο αλλά με την κλάση της κέρδισε σχετικά εύκολα και στην Μαδρίτη μπλοκαρίστηκε στην επίθεση και προβλημάτισε χάνοντας εύκολα.

Πάντως ο ΠΑΟ πάει χωρίς άγχος στην Μόσχα και αυτό τον κάνει πιο επικίνδυνο. Καθώς έτσι μπορεί να έχει καλά ποσοστά στο παιχνίδι του που δεν είναι άλλο από το μακρινό σουτ.

Ο ΠΑΟ και ο Πασκουάλ παρά το ενισχυμένο ρόστερ θέλουν προσοχή και δουλειά. Βασικά δεν παίζει καλά καθότι δεν έχει διάρκεια και είναι λογικό, αφού δεν έχει χημεία. Για παράδειγμα, Παππάς, Ντένμον, Ρίβερς, Λοτζέσκι, Θ.Αντετοκούμπο πρέπει να βρουν ρόλους και να χωρέσουν. Και φυσικά να βρεθούν τα κατάλληλα σχήματα και δυάδες. Ακόμα το ίδιο πρέπει να γίνει με τον Γκάμπριελ που δείχνει χαμένος στις θέσεις μεταξύ 3-4. Και πάνω απ όλα το μεγάλο πρόβλημα του ΠΑΟ είναι το σέντερ και το αμυντικό ριμπάουντ. Αυτό είναι και θέμα ατομικής δουλειάς αλλά και ατομικά των ψηλών του.

Συνεπώς πρέπει από ομαδική δουλειά να βρει λύσεις στο ριμπάουντ που υποφέρει και έτσι δεν μπορεί να τρέξει. Να παίξει καλή ατομική άμυνα στο σέντερ που όμως η θέση δεν έχει καν στάρτερ και για πολλούς λόγους έχει μεγάλα κενά. Πάντως ο ΠΑΟ έχει μεγάλη κλάση ομάδας και επίπεδο και άρα είναι σε θέση να γυρίσει τη κατάσταση και να είναι αξιόμαχος ακόμα και στην Μόσχα. Κλειδί και πάλι για τους "πράσινους" η ευστοχία τους στην περιφέρεια που μπορεί να είναι καλή με την έλλειψη άγχους.

News 24/7

24MEDIA NETWORK