Φανταστείτε μια νέα Γιουγκλοσλαβία!

Ο Σωτήρης Γεωργίου οραματίζεται μία ενωμένη Γιουγκοσλαβία, τουλάχιστον σε ότι αφορά το μπάσκετ, και στήνει μία ομάδα που είναι βγαλμένη από τα καλύτερα μπασκετικά όνειρα. Ντράγκιτς, Μπογκντάνοβιτς, Τεόντοσιτς, Τόμιτς, Τελέτοβιτς, όλοι σ' ένα και μόνο σύνολο.

Φανταστείτε μια νέα Γιουγκλοσλαβία!

Στην Πόλη είδαμε ένα εντυπωσιακό τελικό ανάμεσα στην Σλοβενία και την Σερβία με την πρώτη, χώρα των 2,2 εκατομμυρίων κατοίκων να γράφει τη μεγαλύτερη έκπληξη ίσως της ιστορίας. Και είδαμε ένα τρομερό Γιουγκοσλάβικο τελικό με δύο χώρες της τέως ενωμένης Γιουγκοσλαβίας.

Για όσους αμφιβάλλουν ότι η Γιουγκοσλαβία είναι η χώρα που παράγει μπάσκετ όπως το πετρέλαιο η Ανατολή, σκεφτείτε την ομάδα της αν ήταν ενωμένη σήμερα.Πάμε να το δούμε όμως....

ΠΟΙΟΥΣ ΘΑ ΔΙΑΛΕΓΑΜΕ

Πάμε στους παρόντες και τους απόντες.Τα Σκόπια δεν έχουν τίποτα. Η Βοσνία έχει τον ΝΒΑερ Τελέτοβιτς. Το Μαυροβούνιο τους Ντούμπλεβις και βασικά τον Βούτσεβιτς. Πάμε στους Κροάτες από τους οποίους θα επιλέγαμε τον Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς και τον Σάριτς.Από την Σλοβενία τους Γκόραν Ντράγκιτς και Ντόνσιτς. Και από την Σερβία τους Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς, Μαριάνοβιτς και ίσως Γιόβιτς.

Πάμε να δούμε όμως και τους απόντες για να δούμε και το βάθος της πιθανής αυτής ομάδας αν μπορούσε να υπάρξει βέβαια. Από τους απόντες λοιπόν θα είχαμε ακόμα στην ομάδα αυτή τους Τεόντοσιτς,Μπιέλιτσα, Χεζόνια, Ζίζιτς, Τζόκιτς, Κάλινιτς.

ΠΩΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΤΟ ΣΧΗΜΑ

Πάμε και στο σχήμα μια σημερινής ενωμένης Γιουγκοσλαβίας.

Στην περιφέρεια θα είχε τον Τεόντοσιτς, τον Γκόραν Ντράγκιτς, τον Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς και τον Ντόνσιτς. Στο 3αρι τους Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς και τον Σάριτς με τον Κάλινιτς σαν τρίτο φόργουορντ στη θέση. Στη φροντ λάιν στο σέντερ θα ήταν οι ΝΒΑερς Τζόκιτς-Βούτσεβιτς με εναλλακτική το θηριώδη Μαριάνοβιτς και στο 4αρι θα έπαιζαν ο Μπιέλιτσα, ο Τελέτοβιτς και ο Σάριτς που ανεβαίνει από το "3". Εκτός 12αδας δηλ θα ήταν παίκτες από το ΝΒΑ όπως ο Ζίζιτς, ο Χεζόνια, ο κορυφαίος σέντερ στην Ευρώπη ο Τόμιτς, ο Ντούμπλεβιτς ένας από τους καλύτερουτς ψηλούς στην ηπειρό μας και πάει λέγοντας.

Μιλάμε για μια ομάδα που θα έπαιζε τρομερό μπάσκετ έχοντας εξαιρετικούς ψηλούς που σκοράρουν, 4αρια με μακρινό σουτ, εξαιρετικούς δημιουργούς και δεινούς σουτέρ και σκόρερ από τις περιφερειακές θέσεις. Μιλάμε για μια ομάδα που πχ θα είχε άνετα 12-13τρ το παιχνίδι της και με παίκτες που όλοι είναι πρωταγωνιστές στις ομάδες τους ακόμα και στο ΝΒΑ ή θα γίνουν ανάλογα της ηλικίας τους.

ΠΟΣΟ ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΑΥΤΗ Η ΟΜΑΔΑ

Αν υπολογίσουμε τα συμβόλαια των παικτών αυτών, βλέπουμε ότι κοστίζουν πάνω από 50εκ! Μόνο η περιφέρεια της ομάδας αυτής εισπράττει (οι τρεις για την ακρίβεια) στο ΝΒΑ 25εκ το χρόνο!Και αν βάλουμε και τη φροντ λάιν μιλάμε για ένα ρόστερ που αξίζει πάνω 60εκ δολλάρια σε απολαβές και είναι ασφαλώς βέβαιο ότι θα είχε αντίπαλο μόνο τον εαυτό της με εξαίρεση την Dream Team των ΗΠΑ που όμως πιθανότατα με αυτό το ρόστερ θα μπορούσε να κοιτάξει στα μάτια μέχρι τέλους και να κάνει τη μεγάλη έκπληξη.

News 24/7

24MEDIA NETWORK