Γκόλντεν Στέιτ ημίχρονο, Κολοσσός τελικό

Τρομερές ατάκες από τον Σωτήρη Γεωργίου για την ήττα του Παναθηναϊκού από τα... τρομερά μωρά του Σάρας. Ο Όγκαστ που νομίζει πως είναι σε... πενταήμερη , ο slow motion Ίαν Βουγιούκας και η Ζαλγκίρις που θύμισε ομάδα NBA απέναντι στην κοιμισμένη αρμάδα του Τσάβι Πασκουάλ.

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÆÁËÃÊÉÑÉÓ ÊÁÏÕÍÁÓ - ÐÁÏ / EUROLEAGUE / ZALGIRIS KAUNAS - PANATHINAIKOS / (Á) (Ä) / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI)
paskoual EUROKINISSI

Τα τρομερά... μωρά του Σάρας και το πράσινο ναυάγιο στην συμβολή των δύο μεγαλύτερων ποταμών της χώρας, του Νέμουνας και του Νέρις στη λιμνοθάλασσα Κάουνας. Ο Παναθηναϊκός πάντα τα βρίσκει σκούρα στην μπασκετομάνα της Λιθουανίας και την πόλη του μεγάλου Σαμπόνις.

Αυτή την φορά αν και πήγε αεράτος και φορμαρισμένος δεν μπόρεσε να πάρει το παιχνίδι με τα "πρέπει" παρουσιάζοντας για μια ακόμα φορά τις γνωστές του παιδικές ασθένειες εκτός έδρας και από -17, ένας Παππάς δεν έφτανε για να βγάλει όλα τα κάστανα από την φωτιά!

ΕΠΑΝΗΛΘΑΝ ΤΑ... ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ

Ο Παναθηναϊκός έχασε απόλυτα δίκαια στο Κάουνας από μια φτηνή αλλά ομάδα με την σημασία της λέξεως με την υπογραφή του πιο ανερχόμενου νέου κόουτς. Του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους που θα αφήσει εποχή και που πήρε το σκαλπ του Τσάβι Πασκουάλ. Μια αποδυναμωμένη Ζαλγκίρις αλλά με τρομερό πάθος και απίστευτη χημεία και διάβασμα στο παιχνίδι, θυμίζοντας κολεγιακή ομάδα που γουστάρεις να βλέπεις.

Με ενθουσιασμό από τον κόσμο της αν και δεν έχει παίκτες που θα διάλεγε ο ΠΑΟ έστω για την δεκάδα του! Ο Παναθηναϊκός πήγε με φόρμα στο Κάουνας πιστεύοντας ότι ξόρκισε με τα διπλά σε ΣΕΦ, Πόλη(Εφές) το φάντασμα των εκτός έδρας παιχνιδιών του, αλλά γράψτε λάθος!

ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΜΠΛΑΚ ΑΟΥΤ

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε καλά με καλή άμυνα και λύσεις στην επίθεση με τον Θανάση στην πεντάδα που είναι εγγύηση για καλές αρχές. Προηγήθηκε 10-22 στο 11' και εκεί λες και έπεσαν τα φώτα. Ο Σάρας διάβασε τις αδυναμίες του ΠΑΟ, θωράκισε την ρακέτα και έκλεισε τα πλάγια σουτ με γρήγορες κινήσεις στις αποστάσεις και με μηδέν δημιουργία με κακό τον Καλάθη οι πράσινοι μπλοκάρισαν. Στο διάστημα 11'-30' η Ζαλγκίρις θύμισε ομάδα ΝΒΑ. Ο Παναθηναϊκός περίμενε το τρίποντο, έχασε όλες τις προσωπικές μάχες και επαφές, κατάφερε να χάσει τρία ζεύγη(!) βολών στην καταστροφική 3η περίοδο (33-14 το σκορ σε αυτή!) και να δεχθεί ένα απίστευτο 54-25 σε 19' από τα μωρά του Σάρας.

Στο διάστημα αυτό ο Πασκουάλ είχε μηδαμινή αντίδραση από τον πάγκο και είχε ξεχάσει και τον μοναδικό του ηγέτη τον Παππά στον πάγκο. Με το σκορ στο 64-47 στο 30' ο Παππάς μπήκε και πήρε με το έτσι θέλω όλες τις προσπάθειες. Μέσα σε 5' γύρισε το ματς μόνος του με 4τρ(!) σχεδόν συνεχόμενα, έβαλε και ένα ο Ρίβερς και ο ΠΑΟ με ένα 17-6 επέστρεψε στο παιχνίδι (70-64 και 76-71 στο 38'). Αλλά δεν γυρνάνε κάθε μέρα παιχνίδια από το -17 στο 30'! Ένα άστοχο τρίποντο του Παππά, ένα λάθος του Λεκαβίτσιους απέναντι στην πρώην ομάδα του και ένα αψυχολόγητο τρίποντο του Καλάθη, που την ψάχνει να γίνει ο ηγέτης στο σκορ όταν η μπάλα καίει και είναι λάθος, δεν άφησαν την μεγάλη ανατροπή να στεφθεί με επιτυχία.

ΤΑ ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ Ο ΠΑΙΚΤΗΣ

Ο ΠΑΟ έχασε γιατί για μια ακόμα φορά είχε μεγάλα νεκρά διαστήματα με το Αμερικάνικο μπάσκετ που πάιζει. Είναι δουλειά του Πασκουάλ το ψυχολογικό κομμάτι και η συγκέντρωση, όπως και να βρει την κατάλληλη χημεία. Ο Ισπανός πρέπει να ξεκαθαρίσει περισσότερο τους ρόλους. Πάλι ξέχασε τον Παππά και τον Θανάση όταν η ομάδα του ήθελε ηγέτη και άμυνα. Όπως και να έχει με 17/30β δεν περιμένεις πολλά και επίσης δεν μπορείς να ζεις και να... πεθαίνεις με το τρίποντο. Μόλις αυτά μπήκαν στην 4η περίοδο ο ΠΑΟ έμοιαζε με Γκόλντεν Στέιτ και προηγουμένως με τον Κολοσσό...! Η ομάδα θέλει ψηλό, καθώς ο Όγκαστ είναι σαν σε... πενταήμερη και στον κόσμο του και ο Βουγιούκας παίζει σε slow motion, αφού είναι βαρύ παιδί για το σύγχρονο μπάσκετ και δεν είναι για πάνω από 5'! Ο Γκιστ δεν μπορεί να... πετά πάντα στο σέντερ και έτσι ο Παναθηναϊκός θέλει επειγόντως αθλητικό ψηλό!

Τα 11/31τρ ήρθαν στο τέλος. Είχε σε μια φάση 3/14 και άρα μετά πήγε σα 8/17 και έτσι με το 50% επέστρεψε. Ο Σίνγκλετον μπορεί να είχε 15π αλλά ξεκίνησε καλά και χάθηκε μετά και με 5 λάθη και βαριεστημένος στην άμυνα. Ο Ρίβερς το πάλεψε με 3/7τρ. Κορυφαίος ο Παππάς που πήγε να το γυρίσει μόνος. Μέτριοι Λεκαβίτσιους, Βουγιούκας, Γκάμπριελ (έχει ξεχάσει το τρίποντο), Όγκαστ,Λοτζέσκι. Μέτριος και ο Καλάθης, πάλεψε στην άμυνα ο Θ. Αντετοκούμπο που τον ξέχασε στον πάγκο. Ο Ντένμον βγήκε για βολτούλα απλά και όχι για μπάσκετ. Ο Γκιστ κουρασμένος τον κατάπιαν τα μωρά του Σάρας.

News 24/7

24MEDIA NETWORK