Η ατυχία να μην σε λένε.... ιτς!

Ο Σωτήρης Γεωργίου γράφει για τη "σφαλιάρα" που έφαγε ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς και ξεσπάει για τα όσα λέγονται για τους Έλληνες προπονητές που έχουν την ατυχία να μην λέγονται... ιτς.

Η ατυχία να μην σε λένε.... ιτς!

Εδώ και χρόνια έλεγα για τους Έλληνες προπονητές ότι απορώ πως δεν βαράνε πόρτες και ντουλάπες από τα νεύρα τους κάθε βράδυ ευρωπαϊκής βραδιάς! Όταν βλέπεις κάτι απίθανους τύπους να κάνουν τους προπονητές επειδή πήγαν σε μια σχολή για να κάνουν κατι στην ζωή τους, να αισθανθούν ότι έχουν τον κόσμο να ασχολείται μαζί τους και το μπασκετικό τους IQ κινείται κοντά στο μηδέν!

Οι Έλληνες προπονητές επιμένω εδώ και χρόνια και χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είναι αλάνθαστοι, είναι οι κορυφαίοι στην Ευρώπη αφού οι Σέρβοι είναι προς... απόσυρση σαν σχολή! "Και γιατί δεν είχαν πάρει τις δουλειές ρε Σώτο;" θα πει κάποιος εύκολα. Γιατί δεν λέγονται ... ιτς στο τέλος!

Δεν λέγονται Μπαρτζώκοβιτς, Πεδουλάκοβιτς, Σφαιρόπουλιτς, Ιτούδιτς, Πρίφτιτς, Κατσικάροβιτς, Μαρκόπουλιτς και πόσοι ακόμα... Κάθε Σέρβος έχει ασυλία γιατί έχουν φτιάξει μόνοι τους μια άτυπη λέσχη. Ο ένας αβαντάρει τον άλλο, όλοι στηρίζουν όλους και πάνω απ όλα βάζουν το Εθνικό τους συμφέρον. Την ίδια ώρα που στην Ελλάδα οι μισοί έβριζαν τους άλλους μισούς και τους έθαβαν για να μην πάρουν κάποια δουλειά. Κλασικά εικονογραφημένα της πατρίδας μας δηλαδή!

ΠΛΗΡΩΣ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟΣ Ο "ΖΟΤΣ" ΣΤΗ ΦΕΝΕΡ

Καλά θα πει κανείς πάλι, πως σου ήρθαν όλα αυτά που μας τα έχεις πει ξανά; Αφορμή δίνει πάλι ο κορυφαίος σύγχρονος προπονητής ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς. Και το κάζο, το σοκ, η ήττα-διασυρμός από την μισή μάλιστα Ουνίξ Καζάν του Καϊμακόγλου στην Πόλη για την 5η αγωνιστική της Ευρωλίγκα. Γιατί μιλάμε για τον προπονητή; Γιατί καλώς ή κακώς έχει περάσει η εντύπωση ότι ο Ομπράντοβιτς είναι οι ομάδες... Και ότι όπου πάει φέρνει τις επιτυχίες.

Στην Φενέρ βέβαια που πολλοί τον παρουσιάζουν επιτυχημένο, ο Σέρβος είναι πλήρως αποτυχημένος! Με open μπάτζετ για μια 3ετία, χάλασε 100-120.000.000 ευρώ για να χάσει ένα τίτλο από... την Καρσίγιακα σε σειρά τελικών και για να πάει ένα τελικό στην Ευρωλίγκα. Αυτό δεν λέγεται επιτυχία αλλά αποτυχία!

Αν ήταν βέβαια Έλληνας στην θέση του θα είχε φύγει νύχτα ακόμα και στην γείτονα χώρα... Και οι υποστηρικτές του Ομπράντοβιτς θα έλεγαν στους Έλληνες "γυρίστε πίσω, οι δουλειές αυτές είναι για τον Ζοτς"! Μετά από κάθε επιτυχία του Ζοτς ή αποτυχία ανάλογα γίνεται το έλα να δεις στα social media.

ΟΙ ΣΕΡΒΟΙ ΕΧΟΥΝ ΑΣΥΛΙΑ

Ασφαλώς δεν τίθεται θέμα ότι είναι ο κορυφαίος προπονητής της Ευρώπης την τελευταία 20ετία. Ασφαλώς όμως δεν έχει ασυλία και δεν είναι στο απυρόβλητο. Και έχει και πολλές πλέον αποτυχίες. Σαφώς όμως και η σεζόν έχει πολύ δρόμο μπροστά.

Η Φενέρ όπως έγραψα χτες ήθελε 1-2 καλούς ρολίστες ακόμα. Θα συνέλθει και την βλέπω ικανή για τρόπαιο,γιατί όχι, αν κάνει και μια μεταγραφική κίνηση. Όμως να τα λέμε όλα. Η πανάκριβη Φενέρ έχει ξεκινήσει άσχημα με ήττα σοκ και δικαιότατα στο σπίτι της από την Καζάν και μια αγχωτική νίκη στο μηδέν σχεδόν με την Μπάμπεργκ πάλι στην έδρα της.

Βέβαια πήρε και ένα σπουδαίο διπλό με την ελλιπή Μπαρτσελόνα στην Βαρκελώνη. Και έχει και μια ήττα στο....Ουτσάκ! Το θέμα είναι ότι η ήττα της Φενέρ είναι πολύ καλή για τις ομάδες μας στην διοργάνωση. Από εκεί και πέρα θα πρέπει κάποτε να βλέπουμε και την πραγματικότητα. Αν στην Ελλάδα ο Πεδουλάκης -που πλήρωσε το ντέρμπι- ή ο Σφαιρόπουλος είχαν χάσει στον Κολοσσό πχ και είχαν νικήσει στον πόντο την Μπάμπεργκ και χάσει από την μισή Καζάν εντός, θα είχαμε μάλλον απολύσεις και λαϊκά δικαστήρια.

Αν είσαι Σέρβος με κατάληξη σε... ιτς έχεις ασυλία! Λάθος. Και γι' αυτό και το άρθρο. Ναι, συμφωνώ ο Ομπράντοβιτς δικαίως έχει κερδίσει το δικαίωμα και για 2 και για 3 λάθη σε μία σεζόν. Αλλά να λέμε και τις κακές του επιλογές, ήττες και αποτυχίες. Και όχι να... πυροβολούμε πρώτοι πρώτοι τους Έλληνες προπονητές που παλεύουν να αποδείξουν ότι δεν είναι... ελέφαντες με το 1/4 των μπάτζετ των Σέρβων!

Που είναι η κορυφαία σχολή πλέον στην Ευρώπη και θέλουν απόλυτη στήριξη! Άλλωστε βλέπουμε ήδη την ΤΣΣΚΑ να παίζει το καλύτερο μπάσκετ στην Ευρώπη με τον Ιτούδη και την Μπαρτσελόνα με μισή και χειρότερη ομάδα να αντέχει με τον Μπαρτζώκα στον πάγκο, όταν με τον Πασκουάλ στο τιμόνι... μάλλον δεν θα έστριβε καν! Και μετά λες βλέποντας το Μακάμπι-Μπάρτσα... χάθηκαν να έχουν έναν Έλληνα οι γηπεδούχοι στον πάγκο τους με τέτοιο ρόστερ;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Σφαλιάρα στην Φενέρμπαχτσε του Ομπράντοβιτς η Ούνιξ!
Ο Ολυμπιακός το τελευταίο διπλό στην έδρα της Φενέρ

News 24/7

24MEDIA NETWORK