Η επιστροφή, η ευκαιρία και το γιατί!

O Βασίλης Σπανούλης επιστρέφει απόψει στη δράση στο παιχνίδι με τη Βαλένθια και ο Σωτήρης Γεωργίου αναλύσει διεξοδικά όλες τις παραμέτρους που αναμένεται να αλλάξουν στο παιχνίδι των Πειραιωτών με την παρουσία του αρχηγού τους και πάλι στην πεντάδα.

EUROLEAGUE / ΣΥΝ ΤΥΠΟΙΥ ΚΑΙ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
EUROLEAGUE / ΣΥΝ ΤΥΠΟΙΥ ΚΑΙ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Σε ρυθμούς Ευρωλίγκα από σήμερα και πάλι λοιπόν αν και δεν χάσαμε τίποτα εν μέσω Εθνικών ομάδων και έχοντας τρία πραγματάκια εντοπίσει για να τα αναλύσουμε και επισημάνουμε. Θα ξεκινήσουμε και χρονικά από τους "ερυθρόλευκους".

Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

Η μεγάλη επιστροφή είναι αυτή την εβδομάδα στον Ολυμπιακό του αρχηγού Βασίλη Σπανούλη που δεν έχει ακόμα αγωνιστεί και ήρθε η ώρα του. Το ερώτημα για τον Ελληνα σταρ πάντως είναι σε τι κατάσταση θα είναι και πόσο θα βοηθήσει πραγματικά και άμεσα την ομάδα του.

Μην ξεχνάμε ότι ο Σπανούλης έχει πατήσει τα 35 και είναι ένας παίκτης που παίζει πάντα με τα ριφλέξ και την έκρηξη που κάθε χρόνο φθίνει όμως...Πέρσι έβγαλε τραυματισμούς και γύρισε σε θέση οργανωτή καθαρά και φέτος δεν έπαιξε καν έχοντας πρόβλημα με το γονατό του...Γενικά βγάζει ολοένα και περισσότερο τραυματισμούς και υπάρχει προβληματισμός για το μέλλον αλλά και κυρίως για την κατάσταση που είναι.

Μιας και μην ξεχνάμε επίσης ότι ο Σπανούλης είναι παίκτης που αγαπά την προπόνηση και πλέον καλείται ουσιαστικά με 2-3 προπονήσεις να μπει στα βαθιά ανέτοιμος. Ακόμα προσέχουμε ότι είναι ένας παίκτης που λόγω προσωπικότητας δεν μπορεί να μπει σε χρονικό καλούπι και δεν δύναται -εκτός αν άλλαξε αυτό-να παίζει κάτω από 20' μ.ο. Συνεπώς αν δεν είναι καλά θα κινδυνεύσει ολόκληρος ο Ολυμπιακός να παρασυρθεί από τη μέτρια εικόνα του αρχηγού του... Σε μια εποχή που η ομάδα πάει πολύ καλά με εξαίρεση το 10ημερο με τη συντριβή στην Βαρκελώνη και την ήττα από τον ΠΑΟ στο ΣΕΦ που με πρόβλημα στο σκοράρισμα όλοι τον αναζητούσαν.

Η ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΗΣ ΧΗΜΕΙΑΣ ΠΛΕΟΝ

Αλλά ο Σπανούλης είναι ένα γενικό ερώτημα καθώς ο Ολυμπιακός έχει μάθει να παίζει και να κερδίζει χωρίς αυτόν, έχει βρει χημεία χωρίς αυτόν και παίζει και σκληρή άμυνα χωρίς αυτόν. Ασφαλώς είναι από την άλλη ακόμα και σε αυτή την ηλικία ο παίκτης που μπορεί να σου πάρει ένα παιχνίδι μόνος ακόμα και αν ...σέρνεται σε ολόκληρο το ματς. Αλλά το θέμα είναι σε τι κατάσταση θα είναι,τι προσφορά θα έχει στην άμυνα που πάντως προσπάθησε πέρσι αλλά έχει κλασικές αδυναμίες. Και πως θα διαμορφωθεί πλέον η χημεία καθότι ήδη υπήρχε θέμα με τον Τόμπσον στο "2".

Πάντως προς το παρόν λείπει ο Μάντζαρης οπότε η επιστροφή Σπανούλη είναι πανάκεια. Το άλλο στοίχημα είναι τι αλλάζει στο τρόπο ανάπτυξης και παιχνιδιού καθώς ο Σπανούλης είναι εξαιρετικός δημιουργός αλλά κρατά πολύ την μπάλα αλλά και τις προσπάθειες ποιών βασικά θα πάρει και πως θα κατανεμηθεί πια η επιθετική εικόνα της ομάδας. Κοινώς στην ηλικία αυτή ο καλός Σπανούλης μπορεί να είναι το κερασάκι στην τούρτα, αλλά ο κακός Σπανούλης, αν έχει μάλιστα και μεγάλο χρόνο συμμετοχής, μπορεί να συμπαρασύρει αρνητικά όλη την ομάδα του!

ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ

Στον Παναθηναϊκό δικαίως έχουν τις ενστάσεις τους για το πρόγραμμα της Ευρωλίγκα και πως αυτό βγαίνει.... Ορισμός, κλήρωση,τι είναι τέλος πάντων και πως γίνεται δεν το ξέρουμε και εμείς παρά μόνο μας εμφανίζεται η ανακοίνωση του προγράμματος των ομάδων. Eδώ υπάρχουν πολλά ερωτήματα και δικαίως καθώς κανείς δεν μπορεί να καταλάβει τι φταίει πχ και το πρόγραμμα του ΠΑΟ ήταν τέτοιο στην αρχή για να πάει στον.... Καιάδα.

Οι "πράσινοι" μάλιστα απορούσαν στα πηγαδάκια πως στον Ολυμπιακό ξεκίνησαν με 3/4 παιχνίδια εντός έδρας ενώ οι ίδιοι κολύμπησαν στα βαθιά με το καλημέρα με ένα εξαιρετικά δύσκολο πρόγραμμα. Καθώς πήγαν σε Βαρκελώνη, Μόσχα (ΤΣΣΚΑ), Μπασκόνια, Εφές και ΣΕΦ με 5 παιχνίδια εκτός και κανένα βατό και μέσα είχαν την πρωταθλήτρια Ευρώπης Φενέρ,την "βασίλισσα" Ρεάλ Μαδρίτης και την ακριβή και επικίνδυνη Κίμκι και μόνο η Μπάμπεργκ ήταν το βατό ματς. Συνεπώς ένα πρόγραμμα που θα μπορούσε να έχει μόλις μια νίκη χωρίς να πει κανείς ότι έχασε και εκτός προγράμματος αναμέτρηση!

Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ

Ο ΠΑΟ έχει πλέον 6-3 που είναι ένα πολύ καλό ρεκόρ και το αήττητο στο ΟΑΚΑ. Αν μάλιστα δεν είχε αυτοκτονήσει στην Βιτόρια (Μπασκόνια) θα ήταν με ένα εκπληκτικό απολογισμό καθώς θα είχε τις ηττες από Μπαρτσελόνα και ΤΣΣΚΑ εκτός που έιναι μέσα στο πρόγραμμα ασφαλώς. Πλέον έιναι μπροστά στους "πράσινους"ένας μήνας(40 μέρες σχεδόν) με 8 παιχνίδια στην Ευρωλίγκα που θα κρίνουν πολλά. Ο ΠΑΟ θα υποδεχθεί Μάλαγα, Μιλάνο, Μακάμπι, Εφές, Μπαρτσελόνα και μπορεί να κάνει το 5/5 και να διατηρήσει το αήττητο. Και έχει να πάει σε Κάουνας, Βελιγράδι και Βαλένθια.

Παιχνίδια στα μέτρα του και τα δύο πρώτα με "πρέπει"και θα κληθεί να αποδείξει ότι δεν έχει πρόβλημα εκτός έδρας. Αν κάνει το 3/3 θα έχει κλειδώσει με ένα 8/8 το πλεονέκτημα της έδρας αλλά και με 2/3 εκτός θα είναι στα μεγάλα φαβορί για το μπόνους στα πλέι οφ. Συνεπώς οι "πράσινοι" έχουν μέχρι τις 11/1/2018 ένα καυτό 40ημερο όχι από δύσκολα τόσο παιχνίδια- αν και στην Ευρωλίγκα δεν υπάρχει εύκολος αντίπαλος- αλλά από την ευκαιρία να μπει ο Παναθηναϊκός οδηγητής στη μάχη για την τετράδα!

News 24/7

24MEDIA NETWORK