Ήττα που "πονάει", αλλά όχι καταστροφική για τον Ολυμπιακό

Ο παράγοντας κούραση που σίγουρα μέτρησε, η αντίδραση που δεν ήρθε ποτέ, ο τελικός που έρχεται κόντρα στην Φενέρμπαχτσε του Ομπράντοβιτς και ο έλεγχος των "ερυθρόλευκων". Ο Σωτήρης Γεωργίου εξηγεί τι συνέβη και ο Ολυμπιακός απέτυχε να διεκδικήσει το διπλό στο Μπάμπεργκ.

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÌÐÁÌÐÅÑÃÊ - ÏÓÖÐ / EUROLEAGUE / BAMBERG - OLYMPIAKOS
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÌÐÁÌÐÅÑÃÊ - ÏÓÖÐ / EUROLEAGUE / BAMBERG - OLYMPIAKOS EUROKINISSI SPORTS

Η προσγείωση ( 82-68) του Ολυμπιακού στο Μπάμπεργκ ήταν μάλλον αναμενόμενη. Σαφώς είναι στις κακές ήττες, όχι όμως στις μη αναστρέψιμες.

Πλέον η Ευρωλίγκα δεν υπάρχει εύκολο παιχνίδι εκτός έδρας και όσο και αν λέμε ότι παιχνίδια όπως αυτά στο Κάουνας και το Μπάμπεργκ ανήκουν στην κατηγορία των κερδισμένων, η αλήθεια είναι ότι τα πράματα έχουν αλλάξει αρκετά... Ούτως ή άλλως και η Μπάμπεργκ έχει αλλάξει επίπεδο, ειδικά αν δούμε ότι από την ΤΣΣΚΑ εντός έχασε λόγω διαιτησίας στο τέλος.

Από την άλλη βέβαια, όταν από το Μπάμπεργκ έχει περάσει ο Αστέρας και ο Παναθηναϊκός (λογικό αυτό), ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να νιώθει άνετα με το αποτέλεσμα. Βασικά όμως με την εμφάνισή του.

ΧΩΡΙΣ ΝΙΚΗ ΣΤΟ ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ

Ο Ολυμπιακός έφυγε για τρίτη φορά σε ισάριθμες επισκέψεις με σκυμμένο το κεφάλι από το γήπεδο της μικρής και γραφικής γερμανικής πόλης, ούσα (η ομάδα του Τρινκέρι) από τις λίγες που έχουν τόσο καλή παράδοση (συνολικά 4-1)! Το καλό για τον Ολυμπιακό είναι ότι έχει φέτος τέσσερα καλά διπλά και έτσι δεν θα τα βάψει μαύρα...

Όταν πάντως θες τετράδα για να πάρεις το πλεονέκτημα της έδρας, αυτή η ήττα πονάει. Βλέποντας τουλάχιστον εντός έδρας ήττες ομάδων με ανάλογους στόχους ή τη το κάζο της Ρεάλ στο Βελιγράδι με 15 πόντους, η συντριβή στο Μπάμπεργκ χωνεύεται ευκολότερα.

ΟΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ

Ο Ολυμπιακός θα επικαλεστεί -και όχι άδικα- απουσίες και κόπωση, κάτι όμως που ισχύει για όλους.

Στο ματς της Γερμανίας η απουσία των Πρίντεζη και Χάκετ, που δεν είχε φανεί στο Κάουνας, στοίχισε λόγω έλλειψης επιθετικής απειλής στη ρακέτα και των αμυντικών κενών στην περιφέρεια μόλις κουράστηκε ο Μάντζαρης.

Ο Ολυμπιακός κέρδισε τα τελευταία του παιχνίδια από την άμυνα, αλλά την Πέμπτη ήταν κακός στον τομέα αυτό. Ένας τομέας που θέλει πόδια και ενέργεια που οι επιβαρυμένοi ερυθρόλευκοι δεν είχαν.

Αυτή είναι όμως η εφετινή Ευρωλίγκα και σε.... όποιον αρέσει! Συνεπώς η ήττα δικαιολογείται, δεν είναι καταστροφική με τα νέα δεδομένα. Το είχε πει προφητικά και ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, επισημαίνοντας μετά το ματς με τον Αστέρα ότι μια ήττα στη Γερμανία δεν θα είναι καταστροφή.

ΕΧΑΣΕ ΑΠΟ ΤΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Ήταν κοινό μυστικό ότι το παιχνίδι θα ξέραμε που θα πάει από το δεκάλεπτο, αφού η Μπάμπεργκ είναι ο ορισμός της ομάδας που παίζει με ενέργεια και πάσινγκ γκέιμ που σε "σκοτώνει" στις περιστροφές και προκαλεί νέα κόπωση.

Ο Ολυμπιακός χρειάστηκε σχεδόν 5 λεπτά για να σκοράρει σε μια δύσκολη έδρα, καθώς η Μπάμπεργκ είναι -μην ξεχνάμε- η πιο άτυχη ομάδα της διοργάνωσης έχοντας χάσει πάνω από 5 παιχνίδια στον πόντο. Και είναι μια ομάδα που παίζει στο... 120% της αξίας του ρόστερ της.

Η Μπάμπεργκ του Ζήση μπήκε γεμάτη ενέργεια και τσαμπουκά, προηγήθηκε 11-0 στο 5' και έστειλε το μήνυμά της. Η νωχελική αντίδραση του Ολυμπιακού με ατομικές προσπάθειες του Σπανούλη και η μηδενική αντιστροφή της αμυντικής λειτουργίας κατέδειξαν με το καλημέρα ότι το παιχνίδι θα είναι τυπική διαδικασία.... Το 11-0 έγινε 31-13 και 43-23 και η διαφορά έφτασε στο 48-27 στο 19'!

ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΕ ΠΟΤΕ

Ουσιαστικά ο Ολυμπιακός δεν αντέδρασε ποτέ και ένα πρόσκαιρο 9-0 που έφερε το 48-36 στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους ήταν φανερό ότι προήλθε από την κούραση των Γερμανών. Ο Ολυμπιακός δεν είχε δημιουργία (4 ασίστ στο α') και ήταν τραγικός στην άμυνα, με την Μπάμπεργκ να έχει 11/14δ στο πρώτο ημίχρονο με ποσοστά στο 80% σχεδόν. Έτσι δεν κερδίζεις κανέναν, ούτε σταματάς τον Κοζέρ που είχε 17π στο πρώτο μέρος κάνοντας πάρτι από την περιφέρεια.

Ο Σφαιρόπουλος, που επέλεξε να ξεκινήσει με Μιλουτίνοφ και Αγραβάνη, μια επιλογή αμφιλεγόμενη αφού ο Ραντόσεβιτς δεν είναι τόσο ψηλό παιδί η σκέψη, έκανε τρικ. Έπαιξε με Γκριν στον άσο και Λοτζέσκι στο "2", αλλά δεν του βγήκε. Μείωσε 59-50 στο 30' και δεν παράτησε το... στραβωμένο ματς ποτέ, αλλά τότε τρία σουτ και ειδικά ένα τρίποντο του Μίλερ έφεραν το 70-56 ρίχνοντας τους τίτλους τέλους.

Και μπορεί ο Ολυμπιακός να προσπάθησε στο δεύτερο ημίχρονο να κόψει τα ελεύθερα τρίποντα της Μπάμπεργκ, απόρροια της γρήγορης κυκλοφορίας της μπάλας και των πολλών σπλιτ άουτ (6/14ημ, 11/29 στο τέλος με 5/15 στο β') από τα οποία δέχθηκε συνολικά 34π, κάτι τρομερό όμως δεν έκανε στην επίθεση για να επιστρέψει. Ναι μεν προστάτεψε σωστά το αμυντικό ριμπάουντ και δεν άφησε τον Κοζέρ να σκοράρει στο β', αλλά έχοντας 7 χαμένες βολές και 6/22τρ δεν είχε τα εχέγγυα για να επιστρέψει από -20. Και ενώ διάβασε τον Μέλι, τον "σκότωσε" (μετά τον Κοσέρ) ο Μίλερ με τα 5τρ στο β' μέρος.

"ΤΕΛΙΚΟΣ"ΜΕ ΦΕΝΕΡ

Το αποτέλεσμα του Μπάμπεργκ φέρνει πίεση για το ματς με τη Φενέρμπαχτσε την επόμενη εβδομάδα στο ΣΕΦ από τη στιγμή που στόχος είναι το πλεονέκτημα της έδρας. Μοιραία το ματς με τους Τούρκους του Ομπράντοβιτς, που είναι σε κρίση, αποκτά σημασία "τελικού", καθώς όταν έχεις τον πήχη ψηλά τα ματς αυτά, τα ντέρμπι, πρέπει να τα παίρνεις μέσα όπως και τα 50-50 ή 60-40 εκτός (τύπου Μπάμπεργκ δηλ). Συνεπώς ο Ολυμπιακός έχει την ευκαιρία μετά τη διπλή αγωνιστική να ξεκουραστεί λίγο. Κρατά ένα διπλό που δεν τον αφήνει ούτε ευχαριστημένο αλλά ούτε και απογοητευμένο -λόγω συνθηκών, αλλά θέλει μόνο νίκη με τη Φενέρμπαχτσε για να μην κάνει βήμα πίσω, περιμένοντας τον Πρίντεζη πίσω και ψάχνοντας τον αντί-Χάκετ.

Ο ΕΛΕΓΧΟΣ

Ουσιαστικά πάλεψαν με ατομικές προσπάθειες Σπανούλης (15π με 6/14σ,4ας,4λ) που του έκοψε την πολύ δημιουργία ο Τρινκέρι (κέρδισε καθαρά τη μάχη των πάγκων) και ο Παπανικολάου που σουτάρει με αυτοπεποίθηση πλέον (11π και 8ρ). Κουρασμένος δείχνει ο Μπιρτς που πάλι δεν έπαιξε πολύ και αυτό φαίνεται από τις 4 χαμένες βολές (6π). Ο Γκριν ήταν άστοχος(2/7σ), πάλεψε κάπως επιθετικά ο Παπαπέτρου που δεν πήγε άσχημα στον Μέλι. Κουρασμένοι Λοτζέσκι (κλειδί στην επίθεση, έμεινε σε 4π με 1/5σ) και Μάντζαρης. Θα έπρεπε μάλλον να παίξει λόγω συνθηκών περισσότερο ο Αθηναίου. Μέτριοι σε όλα Μιλουτίνοφ, Αγραβάνης μετά το καλό ματς με τον Αστέρα. Και κέρδος μάλλον ο ανεβασμένος κάπως Γιανγκ με 9π σε 17'.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Το πάθημα δεν έγινε μάθημα: Πάλι "κηδεία" για τον Ολυμπιακό στο Μπάμπεργκ

News 24/7

24MEDIA NETWORK