Και τώρα η πίεση στον Παναθηναϊκό...

Ο Ολυμπιακός που έπαιξε σκυλίσια άμυνα με πρωτεργάτη τον Βαγγέλη Μάντζαρη, κατάφερε να φτάσει στη νίκη και να πάρει βαθιά ανάσα. Πλέον, ενόψει και του ντέρμπι της Παρασκευής η πίεση βρίσκεται στο τερέν του Παναθηναϊκού που παρά το έξοχο ματς έχασε στη Μαδρίτη. Γράφει ο Σωτήρης Γεωργίου.

Και τώρα η πίεση στον Παναθηναϊκό...
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Τα δύο μεγάλα παιχνίδια της βραδιάς στην Ευρωλίγκα για τις ελληνικές ομάδες και οι ελληνοισπανικές μονομαχίε στέφθηκαν με σχετική επιτυχία και πάνω στις προσδοκίες μας.

Ο Ολυμπιακός αντέδρασε μετά το σοκ της Πόλης με την Γαλατά και εκμεταλλεύθηκε τις πολλές σημαντικές απουσίες της Μπαρτσελόνα επικρατώντας καθαρά στο ΣΕΦ και ο Παναθηναϊκός πάλεψε στην Μαδρίτη με τη "βασίλισσα" Ρεάλ σαν πραγματικός "βασιλιάς"!

Και πάνε με καλή ψυχολογία στο ΟΑΚΑ για το ντέρμπι της Παρασκευής χωρίς σωματική και ψυχολογική ξεκούραση! Με τον Παναθηναϊκό επίσης πιο πικραμένο από τη χαμένη ευκαιρία της Μαδρίτης και λαβωμένο από τον τραυματισμό του Γκιστ που μάλλον χάνει το "Κλάσικο".

Και με την πίεση για το "πρέπει"λόγω έδρας και τον Ολυμπιακό πιο άνετο ψυχολογικά αλλά και βαθμολογικά.

Ο Ολυμπιακός, όπως περιμέναμε αντέδρασε, έβγαλε ενέργεια και πάθος και κέρδισε δίκαια και εύκολα σχετικά την Μπαρτσελόνα του Μπαρτζώκα και του Περπέρογλου στο ΣΕΦ με τον Έλληνα πρώην προπονητή του να αποθεώνεται από τον κόσμο για τα όσα έχει προσφέρει στο Λιμάνι και ας έφυγε όπως έφυγε.

Ο Ολυμπιακός έπαιξε σκυλίσια άμυνα με πρωτεργάτη και κορυφαίο του παίκτη τον Βαγγέλη Μάντζαρη που έκανε αυτό που ξέραμε τα περασμένα χρόνια. Να "εξαφανίζει" τους σκόρερ του αντιπάλου.Ο Μάντζαρης μπορεί να είχε μόλις 3 πόντους αλλά ήταν ο κορυφαίος του Ολυμπιακού με την εκπληκτική του άμυνα πάνω στον Ράις που τον άφησε άποντο με 0/7σ στο α' μέρος για να μπουν οι βάσεις της νίκης.

Από εκεί και πέρα ο Ολυμπιακός αναγκάζοντας σε πολλά λάθη στο πρώτο μέρος την Μπάρτσα με τον Σπανούλη με τον Ράις να μην έχει πρόβλημα επιθετικά βρήκε λύσεις χωρίς υπερβολές.Θωράκισε τα ριμπάουντς αφού δεν πήρε επιθετικό καν η Μπαρτσελόνα στο πρώτο μέρος και έτσι μπήκαν οι βάσεις.

Ο Σφαιρόπουλος ξεκίνησε με τον Λοτζέσκι στο "3",έπαιξε πολλά σχήματα στην περιφέρεια(ακόμα και με τον Χάκετ για λίγο στο "3") και ανακάτεψε την τράπουλα. Γύρισε ορεξάτος και ο Γκριν και τέλος καλό όλα καλά καθώς ο Ολυμπιακός καθάρισε το ματς απλά και καθαρά χωρίς να παίξει και μπασκετάρα. Η Μπαρτσελόνα χωρίς πέντε βασικούς είχε εξαιρετική διαχείριση από τον Μπαρτζώκα αλλά σε τόσο υψηλό επίπεδο με σοβαρό και διαβασμένο αντίπαλο δεν αρκεί-όπως της ήταν αρκετή στην Μακάμπι πχ-.

Το ανησυχητικό για τον Ολυμπιακό που πάει με σχετική άνεση στο ΟΑΚΑ την Παρασκευή είναι το μηδέν στον χρόνο συμμετοχής στο όνομα του Γιανγκ που είναι εκτός κλίματος ακόμα με το θέμα του. Πολλές βοήθειες στην άμυνα έδωσαν Παπαπέτρου-Μπιρτς,κακός επιθετικά Μιλουτίνοφ αλλά και ο Παπανικολάου που δεν απειλούν σχεδόν καθόλου.Και ντεφορμέ ο Λοτζέσκι. Πάντως όλοι τα έδωσαν όλα στην άμυνα.

ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΔΙΚΑΙΗ ΗΤΤΑ

Πάμε στην Μαδριτη. Ο Παναθηναϊκός έχασε την ευκαιρία σε ένα ακόμα παιχνίδι που ήταν θρίλερ όπως συνηθίζει με τον Πασκουάλ. Το πήγε καλά το ματς, έπαιξε εξαιρετικά στην επίθεση με τρομερό τον Φελντέιν που είχε 6/7 τρίποντα αλλά στο τέλος ήταν ο μοιραίος με λάθος στην επιθεση στο 86-84 και καπάκι λάθος υπολογισμό αφήνοντας την μπάλα να κυλήσει έξω και τον πρόλαβε ο γάτος Κάρολ και του την πέταξε στα πόδια. Εκεί χάθηκε η ευκαιρία και ο αγώνας μαζί.

Η Ρεάλ δεν παίζει άμυνα, ο Πασκουάλ το διάβασε και είχε καλές αποστάσεις στην επίθεση και έτσι ξεκίνησε με 6 τρίποντα και έμεινε μέσα στο ματς μέχρι τέλους έχοντας να αντιμετωπίσει μόνο τις εκρήξεις της "βασίλισσας" και του Γιουλ που δεν μπόρεσε ούτε ο Καλάθης να περιορίσει.

Οι "πράσινοι"πήραν τα ριμπάουντς αλλά έχασαν μάλλον δίκαια έστω και αν όλα κρίθηκαν στο τέλος καθώς η Ρεάλ έδειχνε ένα κλικ πάνω. Πολύ καλός ο Καλάθης, πάλεψε γερά ο Μπουρούσης, προσπάθησε ο Παππάς. Περιέργως χάθηκε και έπαιξε μόλις 6' ο Νίκολς. Πολύ καλός ο Σίνγκλετον με τρομερή φόρμα. Εξω από τα νερά του ο Φώτσης, μέτριος ο Ρίβερς και κρατά τα 12/20τρ και 33-24 ριμπάουντ.

Μόλις 5 ασίστ οι άλλοι πλην Καλάθη (9) και πρόβλημα στη δημιουργία απέναντι και σε άναρχη αμυντικά ομάδα. Η ευκαιρία για διπλό εκτός προγράμματος χάθηκε, πάντως δεν είχε μπλακ άουτ αυτή την φορά ενώ διαχειρίστηκε το ματς πολύ καλά ο Πασκουάλ.

Κακή επιθεση στο τέλος όμως και χωρίς σχεδιασμό. Και σοκ ο τραυματισμός-μάλλον σοβαρός-του Γκιστ που χάνει το Κλάσικο και ενώ είναι ο καλύτερος κόντρα στον Ολυμπιακό στην άμυνα. Ετσι ο Παναθηναϊκός πάει λαβωμένος στο ΟΑΚΑ στο ντέρμπι με την πίεση για την νίκη και το αποτέλεσμα κόντρα στον "αιώνιο" αντίπαλο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Ενοχλημένος ο Σφαιρόπουλος: "Ψάχνετε να βρείτε κάτι να γράψετε..."
Ο Ολυμπιακός έσφιξε τα λουριά μέχρι το τέρμα!
Λύγισε στο τέλος ο Παναθηναϊκός
Ζημιά ο Γκιστ

News 24/7

24MEDIA NETWORK