Κίτρινη ελπίδα, πράσινη ανησυχία

Ο Παναθηναϊκός θυμίζει στα δυο παιχνίδια με την ΑΕΚ τον κακό Παναθηναϊκό της Ευρωλίγκας. Μία ομάδα χωρίς αρχή, μέση και... πάγκο. Η Ένωση από την άλλη πλευρά χτύπησε σε όλες τις αδυναμίες των πράσινων με τον... γνώστη Μανωλόπουλο. Γράφει ο Σωτήρης Γεωργίου.

BASKET LEAGUE / 2ïò ÇÌÉÔÅËÉÊÏÓ / ÁÅÊ - ÐÁÏ (ÔÁÊÇÓ ÓÁÃÉÁÓ / Eurokinissi Sports)
aek panathinaikos EUROKINISSI SPORTS

Καλή εβδομάδα με υγεία. Εδώ είμαστε και πάλι μετά από μια απουσία λόγω ενός άσχημου προσωπικού οικογενειακού συμβάντος. Επιστρέφουμε όμως σε κανονικούς ρυθμούς με τα ντέρμπι του ΟΑΚΑ. Τα δύο πρώτα παιχνίδια όπως είχαμε πει και στον Sport24 radio103,3 δεν ήταν εύκολα για τον Παναθηναϊκό. Καθώς μπορεί να είναι άλλο επίπεδο και μπορεί να είναι 3-4 φορές ακριβότερη ομάδα από την ΑΕΚ, αλλά τα δεδομένα δεν έδειχναν άνετη πράσινη επικράτηση.

ΤΙ ΕΧΕΙ ΑΛΛΑΞΕΙ

Η μεγάλη αλλαγή φέτος στα πλέι οφ δεν είναι άλλη από την εικόνα του Παναθηναϊκού. Οι "πράσινοι" έπαιξαν για πρώτη φορά μετά την περίφημη επιστροφή με το πούλμαν από την Τουρκία και τον βαρύ αποκλεισμό από τη Φενέρ. Υπήρχε η ανησυχία στους φίλους της ομάδας και όχι μόνο ότι το κλίμα έχει χαλάσει. Και ότι θα είναι επηρεασμένη η ομάδα.

Αυτό το γεγονός σε συνδυασμό με την διαβασμένη και καλοστημένη πλέον με τον Μανωλόπουλο στον πάγκο ΑΕΚ και την έλλειψη άγχους της αλλά και η κοινή έδρα, έδιναν κάποιες πιθανότητες μετά από χρόνια στην Ένωση. Μια ακριβή ομάδα, για τα δεδομένα της, να ελπίζει σε πρόκριση θαύμα. Σαφώς ο ΠΑΟ είναι το απόλυτο φαβορί ειδικά σε μια σειρά αλλά δεν θα κάνει περίπατο.

Η ΑΕΚ ΤΙΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ

Συνεπώς η ΑΕΚ δικαίως κέρδισε τις εντυπώσεις και στα δύο παιχνίδια. Στο πρώτο με τυπικά γηπεδούχο τον ΠΑΟ, η Ένωση προηγήθηκε στο ημίχρονο αλλά στην συνέχεια οι "πράσινοι"επικράτησαν καθαρά και εύκολα με το βάθος τους αν και είχαν το τραγικό 1/15τρ. Η ΑΕΚ έπαιξε καλή άμυνα και στα δύο παιχνίδια και προβληματίζει τους καλύτερους αντιπάλους της. Βέβαια στην πρώτη αναμέτρηση ο Καλάθης με 23π ήταν παίκτης ΝΒΑ, αλλά ο ΠΑΟ κέρδισε με την κλάση θυμίζουμε και το βάθος. Την Κυριακή η ΑΕΚ -αν και πάλι λόγω απειρίας πλέον σε αυτό το επίπεδο- φοβήθηκε να κερδίσει στο 70-64 στο 37', τελικά πήρε το ροζ φύλλο μετά από 9 χρόνια(!) σε τέτοιο παιχνίδι και φτιάχνει την ψυχολογία της.

Η ΑΕΚ πάλι όπως και στο πρωτάθλημα που είχε χάσει δικό της παιχνίδι στην 2η παράταση, δεν φοβήθηκε τα αθλητικά σέντερ του ΠΑΟ και πήγε με παραδοσιακά σχήματα με τους Μαυροειδή (και στο πρώτο παιχνίδι) -Μιλόσεβιτς να κάνουν πράματα και θάματα. Όλα αυτά αν και ο Ντίξον, το βαρύ πυροβολικό, είναι μέτριος και δεν νομίζω ότι ταιριάζει με την φιλοσοφία του Μανωλόπουλου. Στην αναμέτρηση αυτή εξαφανίστηκε ο Καλάθης, καθώς του έκλεισε τα ντράιβ η ΑΕΚ και δεν μπόρεσε ο Μπουρούσης του 1εκ να επιβληθεί του μαχητικού Μαυροειδή στην μάχη των παραδοσιακών σέντερ.

Ο ΠΑΟ ΑΝΗΣΥΧΕΙ

Η εικόνα του ΠΑΟ, που το μυαλό του βασικά είναι στους τελικούς με τον Ολυμπιακό, ανησυχεί τους φίλους της ομάδας,τον πάγκο της και την διοίκηση. Οι "πράσινοι" δείχνουν να παραμένουν σε άσχημη κατάσταση όπως εμφανίστηκαν και στα πλέι οφ της Ευρωλίγκα και να έχουν άσχημη ψυχολογία από τις εξελίξεις που ακολούθησαν. Συνολικά είχαν στο γήπεδο τους σε δύο παιχνίδια 5/32 και δεν είχαν πολύ διάθεση και καλές επιλογές. Η ομάδα δεν είχε πάθος και δεν έδειξε συγκεντρωμένη και αγωνιστικά επίσης πάλι στο τέλος της 2ης αναμέτρησης είχε επιλογές στην τύχη στο τέλος και καμία επίδραση από τον πάγκο και ο Πασκουάλ άκουσε αρκετά από αρκετούς.

Γενικά ο ΠΑΟ εν όψει Ολυμπιακού που θα έχει μειονέκτημα δεν δείχνει καλά και θα πρέπει μέσα στο επόμενο 15ημερο να γίνει πάλι ομάδα, να πάρει την πρόκριση άνετα και να συσπειρωθεί, να γίνει μια γροθιά αν θέλει να πάρει τον τίτλο και να σώσει την παρτίδα.

Αλλά προς το παρόν δεν πείθει κανέναν ειδικά για τους τελικούς...

News 24/7

24MEDIA NETWORK