Κόλπο γκρόσο αν πάρει Κλαβέρ

Ο Σωτήρης Γεωργίου γράφει για την κίνηση απόκτησης του Βίκτορ Κλαβέρ από τον Παναθηναϊκό, το Γιάννη Μπουρούση, αλλά και την φροντ λάιν του τριφυλλιού που μπορεί να αλλάξει επίπεδο.

Κόλπο γκρόσο αν πάρει Κλαβέρ

Ο Παναθηναϊκός συνεχίζει την μεταγραφική του επίθεση και περιμένει απαντήσεις μέσα στην εβδομάδα. Πήρε ήδη Τζέιμς και Σίνγκλετον, μεταγραφές από πρώτο ράφι και πλέον περιμένει την απάντηση Μπουρούση, αλλά πάει και για το κόλπο γκρόσο με την απόκτηση του Κλαβέρ. Βέβαια, έχασε στον σχεδιασμό του τον Παπαγιάννη.

Είχαμε επισημάνει ότι η ομάδα είχε στην διάθεσή της από τις αποδεσμεύσεις που έκανε και μαζί με το buy out του Παπαγιάννη σχεδόν 4.500.000 - 5.000.000 ευρώ να διαθέσει στο παζάρι. Και γι αυτό κυνηγά μεγάλες περιπτώσεις χωρίς να αυξήσει και ουσιαστικά το μπάτζετ.

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΜΠΟΥΡΟΥΣΗ

Τα 2.000.000 ευρώ δόθηκαν στους δύο νέους Αμερικανούς και η ομάδα έχει ακόμα να πάρει ένα ψηλό και δύο ακόμα παίκτες που να παζουν σε δύο θέσεις. Ο ένας στην φροντ λάιν και ο άλλος στην περιφέρεια.

Οι "πράσινοι" περιμένουν την απάντηση του Γιάννη Μπουρούση που είναι θετικός αρχικά σε πρόταση 2.800.000 ευρώ για 2 χρόνια συν τα μπόνους, αλλά φαίνεται να περιμένει κάτι δυνατό από το ΝΒΑ. Γι' αυτό άλλωστε καθυστερεί την απάντησή του, θέλοντας να εξαντλήσει τις πιθανότητες να πάει στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Αν όμως δεν βρει κάτι καλό εκεί και για να παίξει, αλλά και σε απολαβές, φέρεται να έχει αποφασίσει αν μείνει Ευρώπη να παίξει στον Παναθηναϊκό. Όμως πέραν του ψηλού πρώτης γραμμής ο Πεδουλάκης έχει δώσει το "οκ", σύμφωνα με πληροφορίες που διέρρευσαν, και ο Παναθηναϊκός έχει κάνει πρόταση στον διεθνή Ισπανό πρώην ΝΒΑερ Βίκτορ Κλαβέρ που έκανε πολύ καλή σεζόν στην Κούμπαν ανεβάζοντας πάλι το κασέ του.

ΣΟΥΠΕΡ ΛΥΣΗ Ο ΚΛΑΒΕΡ

Αν και αρχικά πάντως είχε κυκλοφορήσει συμφωνία του με την Ρεάλ αυτό μάλλον δεν ισχύει. Άλλωστε πολλά δεν ισχύουν συχνά όπως είδαμε και με την υπόθεση Βέσελι στην Φενέρμπαχτσε. Έτσι ο Παναθηναϊκός περιμένει την απάντηση του Κλαβέρ, που αν έρθει του λύνει άπειρα προβλήματα.

Θα κάνει σούπερ δίδυμο με τον Γκιστ στο "4", αλλά παίζει άνετα σαν βασικός και στο "3". Ασφαλώς εκεί θα μοιράζεται την θέση και τον χρόνο με τον Χαραλαμπόπουλο. Καταλαβαίνει κανείς ότι με τον Κλαβέρ στο 3-4 ο Παναθηναϊκός γίνεται πανίσχυρος , έχοντας στο 3-5 μια υπερπλήρη ομάδα και μια από τις καλύτερες φροντ λάιν της Ευρώπης.

Ο Κλαβέρ είναι εξαιρετικός σουτέρ αλλά και καλός ριμπάουντερ και θα είναι στην ουσία ο διάδοχος του Φώτση που λόγω ηλικίας θα έχει μικρούς ρόλους. Άρα με τον Κλαβέρ και τον Χαραλαμπόπουλο θα είναι πολύ δυνατός στο 3αρι χωρίς μάλιστα να κόβει το μέλλον του νεαρού Έλληνα παίκτη. Στο "4" με Γκιστ-Κλαβέρ και Φώτση θα είναι πανίσχυρος με μακρινό σουτ, άμυνα, τα πάντα όλα.

ΕΧΕΙ ΤΟ ΜΠΑΤΖΕΤ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΥΟ

Και στο σέντερ με Μπουρούση-Σίνγκλετον, που μπορούν υπό προϋποθέσεις να κατέβουν και πιο κάτω, είναι πανίσχυρος. Ανεβαίνει και ο Γκιστ αν χρειαστεί στην θέση, έχει και σουτ με τον Μπουρούση και δύο κλασικούς αθλητικούς ψηλούς για την άμυνα.

Δεν χρειάζεται λοιπόν να δώσει καλά χρήματα για άλλο παίκτη αφού θα ανεβαίνει ο Γκιστ και στην θέση του θα πηγαίνει ο Κλαβέρ όταν χρειάζεται.

Γι' αυτό προφανώς ο Παναθηναϊκός κάνει την κίνηση με Κλαβέρ που μπορεί να πάει και στο 1,2-1,3. Έχει άλλωστε το μπάτζετ να πάρει και αυτόν και τον Μπουρούση, αλλά και να πάρει ένα ακόμα αν χρειαστεί παίκτη φτηνό όπου έχει ανάγκη! Όλα αυτά θα ξεκαθαρίσουν στην συνέχεια καθώς αν δεν έρθει κανείς τους δεν είναι εύκολο να βρει παίκτες με τα ίδια χαρακτηριστικά και θα πρέπει να ψάξει με μεγάλη δυσκολία από την αρχή!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Καλή επιλογή ο Τζέιμς, χωρίς να "τρελαίνει" κιόλας
Το ντόμινο στην "πράσινη" φροντ λάιν

News 24/7

24MEDIA NETWORK