Λάθος η μείωση των ομάδων

Ο Σωτήρης Γεωργίου ξιφουλκεί για την απόφαση της μείωσης των ομάδων στην Α1 και επιχειρηματολογεί για το ότι θα έπρεπε να συμβεί ακριβώς το αντίθετο. Τι θα προσφέρει στο μπάσκετ η αύξηση των ομάδων και γιατί από την απόφαση ευνοούνται κατά κύριο λόγο οι μεγάλοι.

BASKET LEAGUE / 3ος ΤΕΛΙΚΟΣ / ΟΣΦΠ - ΠΑΟ (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports)
BASKET LEAGUE / 3ος ΤΕΛΙΚΟΣ / ΟΣΦΠ - ΠΑΟ (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Και ξαφνικά χαμός πάλι.Στη γενική συνέλευση του ΕΣΑΚΕ αποφασίστηκε η μείωση των ομάδων που θα συμμετέχουν στο πρωτάθλημα και έτσι την σεζόν 2019-20 θα έχουμε λίγκα με 12 ομάδες!Για να συμβεί αυτό μάλιστα στα δύο επόμενα πρωταθλήματα θα υποβιβαστούν δύο ομάδες και θα ανέβει μόνο μία από την Α2. Και το ερώτημα είναι αν τελικά αποτελεί ταφόπλακα για το μπάσκετ αυτή η εξέλιξη.Και ταφόπλακα και ανικανότητα λέω εγώ...

ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΜΕΙΩΣΗ!

Αντί το μπάσκετ να αυξήσει τις ομάδες του και να γίνει πιο ανταγωνιστικό και ελκυστικό, τις μειώνει για να θυμίζουμε ... Ελβετία.Την ίδια ώρα οι αρμόδιοι μιλάνε για το μοντέλο του ελληνικού μπάσκετ που κυριαρχέι και για τη δυνατή μας λίγκα που κάθε χρόνο υποχωρεί σε αξία.

Ήδη στην Α2 έχουμε ιστορικές ομάδες που έχουν πλέον βρει και πόρους και έχουμε και πολλές ομάδες από την Περιφέρεια που έχουν φιλόδοξα προγράμματα και θέλουν να παίξουν στην Stoiximan Basket League όσο πιο σύντομα γίνεται.

Βάζουν ταφόπλακα λοιπόν σε όλους αυτούς τους προέδρους που επενδύουν και στις ομάδες τους. Αν ανεβαίνει ένας θα αποθαρρύνονται άπαντες και ελάχιστοι θα πάρουν το ρίσκο να χάσουν 300-400χιλ τέτοια εποχή.Στην ουσία διαλύουν με αυτή την απόφαση την Α2 και κόβουν το δρόμο σε νέες δυνάμεις βάζοντας ανάχωμα για να προστατέψουν τους υπάρχοντες και να μην τους κουράζουν! Και ταυτόχρονα χτυπάνε το μπάσκετ στην Περιφέρεια που χωρίς όραμα θα φυτοζωεί...

ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ

Μην ακούσω εξυπνακισμούς του στιλ να δυναμώσει το πρωτάθλημα καθώς οι ομάδες δεν έχουν λεφτά. Αν ισχύει αυτό, τότε αυτοί που προχώρησαν στη συγκεκριμένη απόφαση γιατί δεν έλεγαν έχουμε ένα πρωτάθλημα χαμηλού επιπέδου αλλά τουναντίον επέμεναν ότι έχουμε μια δυνατή και πολύ ανταγωνιστική λίγκα που είναι και "σχολείο" για πολλές άλλες και τους παίκτες;

Να διαλέξουμε τελικά. Γιατί αν έχουμε πράγματι μια καλή λίγκα με μπάτζετ 300χιλ στην κάθε ομάδα και πολλά λέω πλην των 4-5, τότε υπάρχουν στην Α2 τουλάχιστον 4-5 ομάδες που θα βάλουν και περισσότερα και θα έχουν και γεμάτα γήπεδα.

Συνεπώς γιατί να μην έχουμε μια ακόμα πιο ανταγωνιστική λίγκα;Άρα αυτό είναι παραμύθι....Ποιοι κερδίζουν από το στόρι; Βασικά οι μεγάλοι που θα γλιτώσουν με το βαρύ πρόγραμμα της Ευρωλίγκα 4 ματσάκια τη σεζόν. Και άρα ακόμα και με 8 ομάδες να τους έλεγες θα παίζετε, θα έλεγαν μια χαρά είμαστε.

Ποιος άλλος βολεύεται; Οι ομάδες που παίζουν ήδη και βασικά οι 8-9 σίγουρες και για παραμονή επειδή θα μοιράζονται το τηλεοπτικό με καλύτερα ποσοστά. Αν η τηλεόραση είχε προσφορά πχ 1εκ φέτος με 14 ομάδες και είχαμε 18 άντε να πήγαινε στο 1,2. Άρα θα έχαναν λεφτά οι ομάδες στην μοιρασιά. Όσο λιγότερες τόσο περισσότερα τα λεφτά.

Αλλά αν δεν έχουμε και ελκυστικό προϊόν με την περιφέρεια μέσα στο παιχνίδι και το κόλπο, μην γκρεμιστεί και το τηλεοπτικό συμβόλαιο....

News 24/7

24MEDIA NETWORK