Ματ Περάσοβιτς, μπορεί στην Πόλη

Ο Βέλιμιρ Περάσοβιτς άλλαξε το... κόλπο στο δεύτερο παιχνίδι και ο Γιάννης Σφαιρόπουλος έπεσε στην παγίδα του! Άφησε τον Βασίλη Σπανούλη να... αλωνίζει έξω από τα 6,75, όμως τον περιόρισε στην δημιουργία. Ο Σωτήρης Γεωργίου γράφει για το διπλό της Εφές στο... ΣΕΦ.

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÐËÅÉ ÏÖ / ÏÓÖÐ - ÁÍÁÍÔÏËÏÕ ÅÖÅÓ / EUROLEAGUE / PLAY OFF / OLYMPIAKOS - ANADOLU EFES (ÊÙÓÔÁÓ ÌÁÊÑÕÄÇÌÁÓ / Eurokinissi Sports)
spanoulis danston EUROKINISSI SPORTS

Η υπεραισιοδοξία δεν κάνει ποτέ καλό...Το Ελληνικό μπάσκετ έχει την τεχνογνωσία, την εμπειρία και την φανέλα, αλλά όλα αυτά στο σύγχρονο μπάσκετ δεν σου αρκούν από μόνα. Αν δεν παίξεις καλά απέναντι σε πιο ακριβές ομάδες, για να πάρεις τίτλους και προκρίσεις, δεν είναι αρκετά. Για τον Ολυμπιακό έχουμε επισημάνει ότι ήταν φαβορί, αλλά με πολλούς αστερίσκους και ότι αν δεν παίξει καλά δεν θα περάσει. Η απότομη προσγείωση στο ΣΕΦ μετά τον περίπατο της Τετάρτης, έφερε παγωμάρα στο λιμάνι, αλλά δεν τελείωσε τίποτα.

ΜΠΟΡΕΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Είχαμε επισημάνει ότι ο Ολυμπιακός μπορεί να χάσει ματς στο ΣΕΦ που έχει γκέλες και φέτος και με την πονηρή Εφές. Αλλά έχουμε πει και ξαναλέμε ότι η Ελληνική ομάδα είναι τυχερή που βρίσκει πλέον με μειονέκτημα ουσιαστικά την αντίπαλό του, αλλά δεν τρομάζει. Η Εφές δεν έχει φανατικό κοινό και την σκληρή έδρα. Δεν έχει την αβάντα της διαιτησίας. Δεν έχει την φανέλα και το ειδικό βάρος. Από την άλλη έχει όμως πλέον το πλεονέκτημα της έδρας, θα μαζέψει κόσμο, θα έχει τον ενθουσιασμό, αλλά και πάλι δεν τρομάζει. Όμως ο Ολυμπιακός με τα μεγάλα διπλά φέτος θα πρέπει να κάνει ένα μεγάλο παιχνίδι την επόμενη εβδομάδα στην Πόλη για να ξαναπάει σε αυτή στον μεγάλο ραντεβού του Μάη. Και ποντάρει στο μέταλλο, την φανέλα και την εμπειρία.

Η ΚΙΝΗΣΗ ΜΑΤ ΤΟΥ ΠΕΡΑΣΟΒΙΤΣ

Η λιγόψυχη Εφές προχτές ήταν στο δεύτερο ματς της σειράς πιο διαβασμένη. Το πήγε αλλιώς ο παμπόνηρος Περάσοβιτς που είναι ειδικών αποστολών... Αυτή την φορά δεν πήγε να κερδίσει από την επίθεση, αλλά από την άμυνα. Η κίνηση άμυνα του Περάσοβιτς ήταν να κτυπήσει την ρακέτα του Ολυμπιακού και όχι να πάει να κερδίσει από την περιφέρεια. Και να κλέψει το ματς στους 70-75π. Και μέσα στο πλαίσιο αυτό ήθελε να αλλάξει τρόπο αντιμετώπισης του Ολυμπιακού. Προτίμησε να δώσει τα σουτ στον Σπανούλη, αλλά να του κόψει την δημιουργία. Και έτσι να πει "δεν χάνω μόνο από τον αρχηγό τους και 25 να βάλει". Αλλά ήθελε να κόψει τις άλλες συνεργασίες που ξεκινούν από τον Σπανούλη, να προσέξει τα τρίποντα του Μάντζαρη,τις εκρήξεις του Γκριν και να στείλει μακρυά από την ρακέτα τον Μιλουτίνοφ που εκεί είναι ακίνδυνος. Και να δώσει σουτ στον Παπανικολάου από μακρυά, μιας και ξέρει ότι δεν έχει ποσοστά. Στην ρακέτα θα έδινε βοήθειες στον Πρίντεζη για να τον φθείρει. Και τελικά το μυστικό αυτό είναι. Ο Ολυμπιακός έχει απογαλακτιστεί από τον Σπανούλη ως ένα βαθμό και πολλές φορές παίζει καλύτερα χωρίς τον ηγέτη του. Αντίθετα όταν είναι στα πικ ο αρχηγός, δεν πάνε καλά οι άλλοι. Ο Λοτζέσκι λείπει και μαζί το καλύτερο περιφερειακό σουτ και ο Περάσοβιτς ήξερε ότι αν μπει στην τελευταία στροφή με το ματς στα 2-3 σουτ θα παίξει με την ψυχολογία και το άγχος πια των "ερυθρολεύκων".

ΦΡΟΝΤ ΛΑΙΝ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Άλλωστε ο Ολυμπιακός κατέβασε πάλι την Εφές από τους 84π στους 73, αλλά προδόθηκε από την επίθεσή του που ήταν προβλέψιμος. Και η φροντ λάιν της Εφές κυριάρχησε πλήρως με το δίδυμο Χόνεκατ-Ντάνστον να έχει 31 π. Και τα 5αρια της Ελληνικής ομάδας μόλις 9 και οι τρεις μαζί. Στο δεύτερο μέρος η Ελληνική ομάδα είχε 2/12τρ και πνίγηκε στο άγχος. Μην ξεχνάμε και την ατυχία του Μιλουτίνοφ που έφυγε στο ημίχρονο με ένα αιμάτωμα στο γόνατο. Μέσα σε όλα υπήρχε και η ενέργεια. Η Εφές είναι αθλητική και αμερικάνικη ομάδα, αλλά και ο Ολυμπιακός πολύ σκληρός και με πολύ ενέργεια. Όταν όμως δεν έχει την γνωστή του ενέργεια κολλάει στην επίθεση στο σετ μπάσκετ καθώς του λείπουν οι πόντοι από το τρανζίσιον. Γι αυτό και τελείωσε το ματς με 30τρ και 29δ.

ΜΑΤΣ ΘΡΙΛΕΡ

Ο Ολυμπιακός μπήκε μουδιασμένος και η Εφές ξεκίνησε με ένα 2-8. Στην συνέχεια όμως ο Σπανούλης με 5/7τρ στο ημίχρονο και με 15π και συνολικά 9/18 των "ερυθρολέυκων", έφεραν τον Ολυμπιακό στο 44-37 στην ανάπαυλα χωρίς να αξίζει τέτοια διαφορά. Στο δεύτερο μέρος η κούραση του Σπανούλη μπλόκαρε τον Ολυμπιακό που ήταν μονοδιάστατος. Εμεινε ένα τετράλεπτο άποντος στην αρχή στην 3η περίοδο. Σκόραρε μετά από 13' στο β' ημίχρονο για 3 με τον Γκριν και η Εφές το τούμπαρε (54-56). Εκεί ο Ολυμπιακός έβγαλε μια έκρηξη και με ένα 11-2 έκανε το 65-58 στο 35'! Τα γρήγορα τρίποντα των Χερτέλ-Γκρέιτζερ ήταν το κλειδί στην επιστροφή της Εφές. Μείωσαν 65-64 και έστειλαν το άγχος στην έδρα. Ο ηρωικός Πρίντεζης (20π) κορυφαίος και στο τέλος, ήταν ο μοιραίος.

ΚΑΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΒΟΛΕΣ

Χάνει δύο βολές στο 71-71 στο 1'10''. Τρώει το καλάθι από τον άτσαλο Κερκ (71-73 στα 48'') και κάνει λάθος επίθεση. Ο άστοχος Παπανικολάου κάνει το σουτ για 3π και είναι λανθασμένη επιλογή καθώς δεν γύρισε η μπάλα. Και ενώ πλην Σπανούλη-Πρίντεζη υπήρχε και ο σκόρερ Γκριν. Ο Ολυμπιακός έπρεπε να πάει σε διείσδυση και συνεργασία με ψηλό αν δεν τελειώσει ο ντριμπλέρ. Και στο τέλος στα 8'' από ριμπάουνς ο Γκριν χάνει το σουτ της παράτασης και συνολικά η ομάδα έκλεισε με κακές επιλογές στο φινάλε.

Ο ΕΛΕΓΧΟΣ

Ο Σφαιρόπουλος σε κακή μέρα και ο Περάσοβιτς επικράτησε κατά κράτος. Ο Σπανούλης από τους 15π-5ας στο α' χάθηκε μετά (20π με 6/10τρ, 6ας,5λ). Ο Πρίντεζης 20π αλλά και μοιραίος. Ο Γκριν όχι πολλά (10π με 4/12σ). Ο Παπαπέτρου τίποτα. Ο Μιλουτίνοφ τραυματίστηκε κιόλας. Ο Μπιρτς σε κάθετη πτώση. Απλά προσπάθησε ο Γιανγκ που πήρε 15' από το μηδέν του περασμένου αγώνα. Ο Ουότερς μόλις 5'. Ο Αγραβάνης τίποτα. Ο Παπανικολάου κακός (1/6τρ). Ο Μάντζαρης σε κακή μέρα (0/3σ) επιθετικά,καλός στην άμυνα.

News 24/7

24MEDIA NETWORK