Με πύργο Μιλουτίνοφ έκανε το πρώτο ματ!

Ο Ολυμπιακός με τον Μιλουτίνοφ αποκάλυψη σε όλα τα επίπεδα, επικράτησε κατά κράτος με το καλημέρα. Όπως και στο 90-66 της κανονικής περιόδου έτσι και την Τετάρτη στο ΣΕΦ τα έκανε όλα σωστά, αλλά δεν πρέπει να εφησυχάζει. Σχολιάζει ο Σωτήρης Γεωργίου.

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÐËÅÉ ÏÖ / ÏÓÖÐ - ÁÍÁÍÔÏËÏÕ ÅÖÅÓ / EUROLEAGUE / PLAY OFF / OLYMPIAKOS - ANADOLU EFES (ÊÙÓÔÁÓ ÌÁÊÑÕÄÇÌÁÓ / Eurokinissi Sports)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÐËÅÉ ÏÖ / ÏÓÖÐ - ÁÍÁÍÔÏËÏÕ ÅÖÅÓ / EUROLEAGUE / PLAY OFF / OLYMPIAKOS - ANADOLU EFES (ÊÙÓÔÁÓ ÌÁÊÑÕÄÇÌÁÓ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο Ολυμπιακός είχε ένα πολύ πονηρό παιχνίδι με την αθλητική Εφές του παμπόνηρου Περάσοβιτς στον αντίπαλο πάγκο. Και μετά το σοκ του ΠΑΟ -ειδικά όπως ήρθε αυτό- στο ΟΑΚΑ μια μέρα πριν με τη Φενέρ, οι "ερυθρόλευκοι" ήταν κάπως ανήσυχοι. Μιας και το πλεονέκτημα της έδρας φέρνει και το άγχος που δεν έχει η φορμαρισμένη Εφές...

Λίγο οι 4 ήττες στα 5 τελευταία παιχνίδια της κανονικής περιόδου και το αντίστοιχο 8/10 της Εφές,δημιουργούσαν μια μικρή ανησυχία στην ελληνική ομάδα. Όμως ο Ολυμπιακός μπήκε με το μαχαίρι στα δόντια να πνίξει με το καλημέρα τους Τούρκους και να μην τους δώσει ψυχολογία, καθώς και η ακριβή Εφές είναι ομάδα που παίζει πολύ με το μομέντουμ...

Αλλά είναι και σοφτ ομάδα και γι αυτό εξ αρχής ο Ολυμπιακός ήθελε σοβαρότητα, συγκέντρωση, να παίξει άμυνα, να ελέγξει τον ρυθμό και να πάει το ματς στο μπασκετικό ξύλο και να κατεβάσει έτσι την Εφές από τους 84π μ.ο που σκοράρει ανά παιχνίδι. Παράλληλα, να προσέξει και το αμυντικό ριμπάουντ.

ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΑ ΑΠ' ΟΣΟ ΠΕΡΙΜΕΝΕ

Ο Ολυμπιακός τελικά κέρδισε πιο εύκολα απ ότι περίμενε και ο ίδιος ο Σφαιρόπουλος, αλλά και καθένας από τους 14.000 φίλους του που γέμισαν το ΣΕΦ. Και αυτό καθώς είχε όλα τα στοιχεία που είχε σχεδιάσει. Μια ομάδα που έδειχνε ότι είναι το αφεντικό και ότι ξέρει ότι όλα εξαρτώνται από αυτήν και μόνο με ένα αντίπαλο πονηρό που όμως δεν του έδωσε δυνατότητα να δείξει αρετές.

Ακόμα και όταν μείωνε η Εφές δεν μπόρεσε να απειλήσει ποτέ ουσιαστικά και αυτό γινόταν επειδή χαλάρωνε βασικά η ελληνική ομάδα που μην ξεχνάμε δεν έχει και τον Λοτζέσκι στην φάση αυτή.

Αλλά η απουσία του καλύτερου μακρινού σουτέρ δεν φάνηκε ποτέ. Όπως και η μέτρια παρουσία βασικά στο πρώτο μέρος των αρχηγών Σπανούλη-Πρίντεζη (μαζί 2π στο α'). Ο Ολυμπιακός κρατά το 1-0 και ότι είναι σοβαρός και συγκεντρωμένος, αλλά έκανε απλά το πρώτο βήμα και μόνο.

ΜΗΝ ΤΗΝ ΠΑΘΕΙ ΟΠΩΣ ΜΕ ΤΗ ΣΙΕΝΑ

Στον Ολυμπιακό ξέρουν πολύ καλά ότι το πρώτο ματς δεν έχει καμία σημασία πόσο εύκολα κερδήθηκε, αλλά μόνο ότι κερδήθηκε. Η νίκη και μόνο μετρά, καθώς το επόμενο παιχνίδι στο ίδιο γήπεδο σε λιγότερες από 48 ώρες μπορεί να είναι πολύ διαφορετικό. Και το ξέρει πολύ καλά η ομάδα του Πειραιά που το 2011 είχε διασύρει την Σιένα με 89-41 και μετά από δύο μέρες πάλι σπίτι του έχασε άνετα με 65-82 και έχασε και την σειρά στην Ιταλία με 3-1, μαζί και το ραντεβού της Βαρκελώνης .

Συνεπώς, ήδη στο λιμάνι ξέχασαν την άνετη νίκη με την Εφές το βράδυ της Τετάρτης και ξέρουν ότι έχουν ένα άλλο πολύ διαφορετικό πιθανώς παιχνίδι μπροστά τους με την ίδια ομάδα σε δύο ημέρες

ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΛΟ ΣΠΑΝΟΥΛΗ

Το πιο σημαντικό ίσως για τον Ολυμπιακό δεν είναι άλλο από το ότι μπορεί και χωρίς τον Σπανούλη, αλλά και τον Πρίντεζη. Οι "ερυθρόλευκοι" έκλεισαν το ημίχρονο με το 42-31 και βρέθηκαν και στο +14 αν και ο αρχηγός και σκόρερ Σπανούλης ήταν άποντος στο πρώτο μέρος με 0/5σ, ο Πρίντεζης ήταν μόλις στους 2π και ο Λοτζέσκι με πολιτικά στο πάγκο.

Μιλάμε για τους τρεις βασικούς σκόρερ και πρωτεργάτες. Συνεπώς, μιλάμε για σημαντική επιτυχία να σκοράρει χωρίς τους ηγέτες του σε καλή βραδιά 42π και να καθαρίσει από νωρίς την μπουγάδα.

ΑΝΕΤΗ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΗ

Ο Ολυμπιακός με τον Μιλουτίνοφ αποκάλυψη σε όλα τα επίπεδα, επικράτησε κατά κράτος με το καλημέρα. Όπως και στο 90-66 της κανονικής περιόδου έτσι και την Τετάρτη στο ΣΕΦ τα έκανε όλα σωστά, αλλά δεν πρέπει να εφησυχάζει. Ο Σφαιρόπουλος έκανε ματ στον Περάσοβιτς, καθώς διάβασε τέλεια το παιχνίδι.

Η Εφές κατέβηκε ουσιαστικά 12π κάτω από το μ.ο. της (84π). Και αυτό (η άμυνα δηλαδή) ήταν το σημείο αναφοράς μαζί με τα 14 επιθετικά ριμπάουντς του (δείγμα πάθους και ενέργειας). Κτυπώντας την τουρκική ομάδα με το δικό της όπλο δηλαδή.

Ο Ολυμπιακός με την εξαιρετική του άμυνα και με τα ρίσκα Σφαιρόπουλου (Μιλουτίνοφ-Ντάνστον το ζεύγος και όχι Μπιρτς στην πεντάδα για τον αντίπαλο αθλητικό σέντερ και Παπαπέτρου αντί Παπανικολάου στο ξεκίνημα)επέβαλλε τον ρυθμό του και έφτασε σε διψήφιες διαφορές με άποντο Σπανούλη μάλιστα. Αρχικά ο Μάντζαρης με 2/2τρ, μετά ο Ουότερς με 6π (3/3δ) και ο Παπανικολάου με 8 και μετά ο Γκριν,κάλυψαν το μηδέν του Σπανούλη(και 2 μόλις ο Πρίντεζης). Η διαφορά πήγε και στους 14,έκλεισε με 11 το ημίχρονο βάζοντας μέχρι και τον νεαρό Τολιόπουλο.

Στο πρώτο μέρος η Εφές είχε 1/9τρ, ο Ολυμπιακός πήρε τα ριμπάουντς (21-14) και καθώς ήταν σοβαρός πάντα στην άμυνα δεν αγχώθηκε ποτέ στην συνέχεια όταν η τουρκική ομάδα με σποραδικά τρίποντα μείωσε μέχρι και στους 10π (70-60), αλλά δεν απείλησε ποτέ. Και ενώ στο β' μέρος σκόραραν και οι συνήθεις ύποπτοι η ελληνική ομάδα είχε 41-28 ριμπ. με 14 επιθ.,10/23τρ και η Εφές 6/17.

Ο ΕΛΕΓΧΟΣ

Ο Σφαιρόπουλος σε όλα τα επίπεδα τα πήγε άριστα (ψυχολογία, τακτική, κοουτσάρισμα, διάβασμα) και πήρε την ταυτότητα του Περάσοβιτς. Ο Σπανούλης κακός στο α' (0), μέτριος γενικά (10π με 3/9σ,7ας,4λ). Ο Γκριν καλός(13π με 3/4τρ). Αποκάλυψη σε όλα τα επίπεδα και με όποιο ψηλό βρήκε μπροστά του ο Μιλουτίνοφ (11π,7ρ) που έπαιξε 26' και δεν πήρε χρόνο ο Γιανγκ. Μέτριος ο Μπιρτς σε 12'. Ο Παπαπέτρου επίσης.

Ο Ουότερς έκανε την δουλειά όταν έπρεπε. Ο Αγραβάνης μαχητικός. Ο Πρίντεζης βοήθησε σε άλλους τομείς (11π,11ρ αλλά με 3/10σ). Ο Παπανικολάου καλός στο α'(8π όλοι εκεί). Ο Μάντζαρης εξαιρετικός και κορυφαίος μαζί με τον Σέρβο σέντερ, καθώς είχε και καλή άμυνα και 14π με4/8τρ και 6ριμπ και εξαιρετική κυκλοφορία της μπάλας. Μόλις ένα λεπτό έπαιξε ο πιτσιρικάς Τολιόπουλος.

News 24/7

24MEDIA NETWORK