Μισός, αλλά... Ολυμπιακός!

Ο Σωτήρης Γεωργίου αποθεώνει τον "μαχητή" Ολυμπιακό που παρά τις πολλές και σημαντικές απουσίες, έκανε την "αρκούδα" από την Ρωσία να μοιάζει με... χταπόδι. Το μυαλωμένο παιχνίδι στα τελευταία λεπτά, ο Μακ Λιν που είναι επιπέδου NBA και ο Ιτούδης που πλέον πρέπει να... ανησυχεί.

Μισός, αλλά... Ολυμπιακός!
papanikolaou EUROKINISSI

Τεράστια νίκη του Ολυμπιακού στο ΣΕΦ που παρεμπιπτόντως αποκτά όλο και περισσότερο μπασκετικό κοινό. Άριστη συμπεριφορά οι φανατικοί στην ενός λεπτού σιγή στη μνήμη ενός από τους ευγενέστερους ανθρώπους του αθλήματος και παράγοντα χρόνια του ΠΑΟ, του Τάσου Στεφάνου. Οι "ερυθρόλευκοι" αν και με μισή ομάδα... κατάπιαν σαν λάβα την ΤΣΣΚΑ που έμοιαζε με φάντασμα και ο Ιτούδης θα πρέπει να αλλάξει πολλά στη συνέχεια.

ΝΙΚΗ ΠΟΛΛΑΠΛΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ

Ο Ολυμπιακός δεν είναι απλά ότι νίκησε. Καταρχήν κερδίζοντας με μισή ομάδα την πιο ακριβή της Ευρωλίγκα, έδειξε ότι κάτι γίνεται σωστά στο λιμάνι και ότι πάνω απ' όλα ο Ολυμπιακός είναι ομάδα που ξέρει να ξεπερνά τις κακές στιγμές. Το σοκ του Μπάμπεργκ, όπως ήρθε αυτή η ήττα, ξεπεράστηκε με τον καλύτερο τρόπο σε ένα χαμένο όπως λέμε παιχνίδι με τις συνθήκες που ξεκίνησε. Κι όμως, η ελληνική ομάδα το πήρε πανάξια και έχει πολλαπλή σημασία η νίκη καθώς το ροζ φύλλο ήρθε με ανατροπή από -10 στο δεύτερο ημίχρονο!

Όλα αυτά φτιάχνουν την ψυχολογία του Ολυμπιακού για τα δύο δύσκολα παιχνίδια που ακολουθούν μέχρι το τέλος του 2017 με την Εφές στην Πόλη και την τρομερή Ζαλγκίρις του Σάρας στο Κάουνας. Ο Ολυμπιακός πάτησε πάλι κορυφή και με μια νίκη στα ματς αυτά θα είναι ευχαριστημένος, καθώς μην ξεχνάμε πάει και με απουσίες στην Πόλη και ασφαλώς μιλάμε για μια τεράστια νίκη καθώς επιτεύχθηκε με σημαντικές απουσίες

ΤΟΝ ΤΡΕΜΕΙ Η "ΑΡΚΟΥΔΑ"

Και όμως η "αρκούδα" τρέμει τον Ολυμπιακό και ο Ιτούδης δεν θα πρέπει να αισθάνεται πολύ άνετα. Η ΤΣΣΚΑ είναι η ακριβότερη ομάδα της διοργάνωσης, αλλά δεν πείθει πάλι αν και φέτος γέμισε το ρόστερ. Δεν πείθει γιατί δεν παίζει άμυνα, αλλά δεν έχει και πολλούς αυτοματισμούς καθώς στην ουσία περισσότερο με το ατομικό ταλέντο έπαιζε παρά σαν ομάδα. Στην πίεση είναι λιγόψυχη και με 10π που προηγήθηκε από -7 στο δεύτερο ημίχρονο δεν σε έπειθε. Μόλις ο μισός Ολυμπιακός ροκάνιζε, η "αρκούδα" τρέκλιζε.

Ο Σφαιρόπουλος πήρε ταυτότητα και διαβατήριο του Ιτούδη και όλα γύρισαν ξανά. Η ΤΣΣΚΑ είχε και αυτή σημαντικές απουσίες, κυρίως στη φροντ λάιν της (Βορόνσεβιτς, Χάντερ) και στην περιφέρεια (Βέστερμαν, Φρίτζον) αλλά μιλάμε για μια ομάδα 30εκ και έτσι μετράνε περισσότερο οι απουσίες της ομάδας των 7-8εκ. Ο Ολυμπιακός ήταν χωρίς σχεδόν όλη την φροντ λάιν και βασικά τους Πρίντεζη, Μιλουτίνοφ αλλά η ΤΣΣΚΑ ήταν άψυχη και τόσο χλωμιασμένη στον τσαμπουκά των "ερυθρολεύκων" που ήταν για... λύπηση ! Κατάφερε να χάσει 7 αμυντικά ριμπάουντ στα τελευταία 2,5 λεπτά(!) και να κάνει και λάθος επαναφορά στα 35''!!! Ούτε παιδική χαρά και καλά ο Ιτούδης με ανοιχτό μπάτζετ όσο θέλει δεν σκέφτηκε να πάρει και ένα καλό 3ο ψηλό;

ΜΑΓΚΑΣ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο Ολυμπιακός σκόραρε με πολύ διαβασμένο και στοχευμένο παιχνίδι 88 πόντους και χωρίς τρελά πράματα και παρά τις απουσίες του. Σαφώς η ΤΣΣΚΑ έπαιζε άμυνα με τα μάτια αλλά δεν παύει να είναι η καλύτερη και ακριβότερη ομάδα. Απλά ο Σφαιρόπουλος που πήρε 10 με τόνο, διάβασε τα πάντα και την χτύπησε κάτω σαν το χταπόδι!

Έφτασε να παίζει την ΤΣΣΚΑ με τον Μπόγρη για ένα δεκάλεπτο στο πρώτο μέρος στην πεντάδα που δεν μπορεί να παίξει καλά καλά ούτε στην Α1 με τον Κόροιβο, αντίπαλο και με αλχημείες τύπου Παπαπέτρου στο "5" που θυμήθηκε τα παιδικά του χρόνια! Βεβαίως ο Ολυμπιακός κέρδισε...Ολυμπιακά! Δηλαδή με τσαμπουκά, ψυχή, πάθος και με την τρομερή ενέργεια της έδρας και το στοχευμένο και διαβασμένο παιχνίδι απέναντι στο σοφτ Αμερικάνικο μπάσκετ της ΤΣΣΚΑ. Όταν η μπάλα έκαιγε η "αρκούδα" τα έκανε πάνω της και δεν μπορούσε να κάνει επαναφορά!

ΠΩΣ ΚΕΡΔΙΣΕ

Με Μπόγρη και Γουίλτζερ στην πεντάδα στην φροντ λάιν που δεν παίζουν καν σε προπόνηση μαζί, ο Ολυμπιακός μπήκε φουριόζος χωρίς άγχος απέναντι στην μπλαζέ ΤΣΣΚΑ. Με 6/8τρ στο 12' προηγήθηκε με 26-20 και με τρομερό Μακ Λιν με 35-28 στο 14'. Ο Ροντρίγκεθ έκανε όργια στο πρώτο μέρος όμως με 18π. Η "αρκούδα" απάντησε με ένα 11-0 (35-39), πήρε διψήφιες διαφορές με την άνοδο του Ντε Κολό και διατήρησε τον έλεγχο μέχρι το 29'(60-68).

Εκεί η ελληνική ομάδα παρά τις απουσίες και το ματς από +7 στο -10 όχι μόνο δεν το παράτησε,αλλά πίστεψε. Με δίδυμο Σπανούλη - Στρέλνιεκς που δεν είχε πολυχρησιμοποιηθεί έκανε τρομερή δουλειά στην περιφέρεια και όταν κουράστηκε ο Μακ Λιν που ήταν απίστευτος με Παπαπέτρου - Παπανικολάου στη φροντ λάιν να θυμούνται όταν ξεκίναγαν το μπάσκετ, ο Ολυμπιακός έκανε ένα ασύλληπτο, δεδομένου του αντιπάλου, 19-4 και στο 35΄πέρασε 79-72! Καλή δουλειά στο "3" σε αυτό το διάστημα έκανε ο Τόμπσον στην άμυνα, κλείνοντας τα ντράιβ του Κλάιμπερν και καθώς στο 36' ο Παπανικολάου αποβλήθηκε με φάουλ και τεχνική ποινή.

Στα 36' ο Σπανούλης πέτυχε το πιο καθοριστικό λέι απ (86-81) με την ρώσικη αεράμυνα και απλά αγχώθηκαν με τις δύο χαμένες βολές του Μακ Λιν και το τρίποντο του Ντε Κολό στα 14'' (86-84). Ο Παπαπέτρου έβαλε μια βολή στα 9'. Άργησαν οι Ρώσοι και ίσα που πρόλαβαν να πετάξουν την μπάλα από το κέντρο. Όλα αυτά όταν στα τελευταία 2,5 λεπτά ο Ολυμπιακός πήρε 7 επιθετικά ριμπάουντ και η ΤΣΣΚΑ έκανε και λάθος επαναφορά! Ο Ολυμπιακός είχε 8/20τρ και 2/12 μετά το 12΄αλλά παρόλα αυτά είχε επιλογές στην επίθεση. Πάντως έχασε 10 βολές και πήρε 13 επιθετικά συνολικά!

Ο ΕΛΕΓΧΟΣ

Ο Μακ Λιν ήταν ΝΒΑερ και σκέπασε τα καλάθια με τον υπερτιμημένο Χάινς και είχε 25π (10/14δ!) και 12ρ! Πολύ καλός ο Σπανούλης με ώριμο παιχνίδι και βουτιές στην άμυνα και 16π, 8ας και μόλις 3λ και ένα κρίσιμο καλάθι. Στην άμυνα είχε πρόβλημα με τον Ροντρίγκεθ αλλά προσπάθησε. Ο Παπαπέτρου κάλυψε βασικά το 4αρι και ήταν εξαιρετικός στην άμυνα βασικά.

Ο Στρέλνιεκς πολύτιμος. Ο Παπανικολάου εκπληκτικός με 3/4τρ που βελτιώνεται(15π). Ο Μάντζαρης ακόμα ψάχνεται μετά τον τραυματισμό του. Ο Τόμπσον χαμένος αλλά βοήθησε στην άμυνα στο τέλος. Ο Γουίλτζερ σε άλλο επίπεδο αλλά έβαλε τα δύο τριποντάκια του. Ο Ρόμπερτς το απόλυτο μηδέν, ο Μπόγρης προσπάθησε αλλά δεν είναι για το επίπεδο αυτό.

News 24/7

24MEDIA NETWORK