Μόνιμο το μπλακ-άουτ στην επίθεση

Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να πέσει από την Ακρόπολη και να βρει το πορτοφόλι της νίκης χάρη στο άστρο του προπονητή του και το βάρος της φανέλας του. Ο Σωτήρης Γεωργίου γράφει για την ιδιαίτερα αγχωτική νίκη των Κυπελλούχων, για τα κέρδη τους από το ματς αλλά και τα δύσκολα που τους περιμένουν.

Μόνιμο το μπλακ-άουτ στην επίθεση
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Παναθηναϊκός γλίτωσε το έμφραγμα στο ΟΑΚΑ με ένα θαύμα... Με μια κακή εμφάνιση, είχε "αγκαλιάσει" μια κακή ήττα και τελικά έφυγε νικητής...

Ο Πασκουάλ έχει καλό άστρο όπως φαίνεται και μαζί του είχε και η ελληνική ομάδα το βράδυ της Πέμπτης σε ένα σχεδόν γεμάτο ΟΑΚΑ.Σε ένα ματς από τα πονηρά, που πρέπει να κερδίσεις στον φετινό μαραθώνιο της Ευρωλίγκα, με αντίπαλο ένα ακριβό σύνολο που έχει παίκτες σκόρερ αλλά δεν είναι ομάδα.

Και ενώ ο Παναθηναϊκός είχε εξασφαλίσει θεωρητικά την νίκη στην 4η περίοδο ξεπερνώντας ένα κακό διάστημα και παίρνοντας πάλι διαφορά, εμφανίστηκε το γνωστό πλέον σύνδρομο με τα καταστροφικά πεντάλεπτα στην επίθεση και όλα ανατράπηκαν.

Να τα πάρουμε με την σειρά όμως. Ο Παναθηναϊκός με την άμυνα βασικά (1/6τρ η Μακάμπι στο α') και 11 πόντους του Καλάθη στο πρώτο ημίχρονο είχε μικρές διαφορές 5-7 πόντους με χαμηλά σκορ ,αλλά κακές επιλογές επιθετικά όπως μαρτυρούν τα 16' και 15τρ.

Μάλιστα είχε 2/13τρ ουσιαστικά μετά τα πρώτα δύο των Γκιστ -Σίγκλετον που έγραψαν το 6-0. Και έτσι έχασε και μια διψήφια διαφορά (32-22). Αυτή την φορά μπήκε καλά στην 3η περίοδο και έδειξε να καθαρίζει(46-30 στο 25'). Το 52-38 έγινε όμως 52-50 στο 32'.Εκεί εμφανίζεται το κέρδος της βραδιάς.Ο Μποχωρίδης σαν μπακ απ του Καλάθη, με δύο καθοριστικά τρίποντα δίνει πάλι αβάντα στους "πράσινους" με το 64-52 στο 24' μαζί με την ενέργεια και σκορ (ρεκόρ ατομικό) του Σίνγκλετον.

Και εκεί εμφανίζεται το γνωστό μπλακ άουτ. Ο Παναθηναϊκός μένει άποντος για 5'(!) και με τα τρίποντα των παικτών κλάσης που έχει η Μακάμπι, όχι απλά ροκανίζει,αλλά αγκαλιάζει και την νίκη με το 64-67 στα 45''! Η Μακάμπι αν και πανέμπειρη ομάδα αυτοκτονεί. Χαμένα λέι απ με Γκάουντελοκ και Σμιθ, χαμένα αμυντικά ριμπάουντ και ο Παναθηναϊκός από επιθετικό ριμπάουντ και καλάθι του Γκιστ πάει στην παράταση! Εκεί με την ψυχολογία από την ισοφάριση σε ένα χαμένο ματς και τον έξτρα χρόνο και την έδρα, βάζει 3 τρίποντα με Σίνγκλετον-Γκιστ-Νίκολς και με το 79-69 γλιτώνει το έμφραγμα!

ΓΛΙΤΩΣΕ ΤΗΝ ΓΚΡΙΝΙΑ

Συνολικά ο Παναθηναϊκός έπεσε από την Ακρόπολη και βρήκε πορτοφόλι...

Γλίτωσε για 2η φορά όπως και στο Μπάμπεργκ με το 11-0 στο φινάλε το σοκ. Πληρώνει τα καταστροφικά μόνιμα πλέον νεκρά πεντάλεπτα στην επίθεση που δεν έχουν εξήγηση καθώς έιναι διαστήματα που δεν λειτουργεί τίποτα. Τελικά το άστρο Πασκουάλ και η ...φανέλα του Παναθηναϊκού τον έσωσαν σε Μπάμπεργκ και ΟΑΚΑ και δεν θα πάει με γκρίνια στο ντέρμπι της επόμενης εβδομάδας με τον Ολυμπιακό.Θέλει όμως δουλειά. Και διάρκεια.

Με καυτή εβδομάδα μπροστά του έχοντας και την Ρεάλ στην Μαδρίτη. Επίσης προσέχουμε ότι είχε δύο μπλακ άουτ σήμερα αφού χάθηκε και το +16. Συνεπώς δέχθηκε ένα 0-12 και μετά ένα 0-15!! Πολύ κακά σερί που δεν πλήρωσε καθαρά από την τύχη του την καλή! Μοναδικό κέρδος ο Μποχωρίδης που δεν είναι καλός χειριστής,αλλά δεν είναι και χειρότερος από ένα μέτριο Αμερικανό ή τον Καμπέθας ή τον Πόποβιτς για 5-6' και έβαλε και τα σουτάκια, άρα αποκτά και ψυχολογία! Συνολικά ο Παναθηναϊκός κρατά μόνο την νίκη.

Η Μακάμπι θέλει πλέι μέικερ να γίνει ομάδα παίρνοντας και έναν προπονητή. Προσωπικότητα έχει αλλά παίζει άναρχα και με το ένστικτο. Ο Παναθηναϊκός είχε πολύ κακό ποσοστό στο τρίποντο (9/35 με 25%). Συνολικά έκανε καλή δουλειά στην άμυνα και πήρε 14 επιθετικά ριμπάουντς βγάζοντας εκεί ενέργεια αλλά όταν έχασε τη διαφορά πελαγοδρόμησε.

Ο Πασκουάλ πήγε καλά το ματς αλλά όταν στράβωσε δεν είχε επιρροή από το πάγκο(το γνωστό του πρόβλημα). Εντυπωσιακός ο Σίνγκλετον με 26 πόντους και ενέργεια. Αστοχος ο Ρίβερς, άνευρος ο Νίκολς, θετικός Μποχωρίδης, πήρε χρόνο όχι όμως και σουτ και δεν φάνηκε ο Φώτσης. Ο Παππάς δεν χρησιμοποιήθηκε καθόλου στο δεύτερο μέρος και την παράταση κάτι που μας ξάφνιασε. Ο Φελντέιν άστοχος πάλι (0/4τρ), δείχνει κουρασμένος. Ντεφορμέ και ο Μπουρούσης που κινήθηκε στα πολύ ρηχά.

Απλά καλός αλλά και καθοριστικός (αυτός ισοφάρισε από επιθετικό ριμπάουντ) ο Γκιστ, θετικός ο Καλάθης με εξαίρεση το σουτ (1/8τρ) που δεν χρειάζεται από μακρυά, καθώς πλέον διαβάζει τα μις ματς και πασάρει καλά πάντα (6ας) και βοηθά στο ριμπάουντ με το ύψος του(6 επίσης).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Παναθηναϊκός-Μακάμπι 83-75

News 24/7

24MEDIA NETWORK