Ο Σπανούλης να περάσει σε δεύτερο ρόλο

"Αυτοκτόνησε" ο Ολυμπιακός στην Γερμανία; Σίγουρα όταν χάνει μία διαφορά 12 πόντων είναι και θέμα ατυχίας, όμως ο Σωτήρης Γεωργίου είδε τα... σημάδια από τα προηγούμενα παιχνίδια με ΑΕΚ και Ρεάλ Μαδρίτης. Κοινός αρνητικός παρανομαστής; Ο Βασίλης Σπανούλης που... μεγάλωσε επικίνδυνα.

BASKET LEAGUE / ΑΕΚ - ΟΣΦΠ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
spanoulis EUROKINISSI

Με ρωτάνε στο live για να ποντάρουν στον Stoiximan.gr οι φίλοι αν βλέπω +10 ή αν θα γυρίσει. Τους απαντώ ντερμπάρα βλέπω. Αυτά στο 30'! Πως; Απλό είναι το μπάσκετ. Η Μπάμπεργκ ήταν στο -12 με 1/11τρ, ο Ολυμπιακός είχε 10 με 50% σχεδόν και θα έπαιζε σε αργή ταχύτητα με τον Σπανούλη μέσα. Ιδανικές συνθήκες το -12 να γίνει 2-3π και να έχουμε ματσάρα.

Πλήρωνε καλά το 1.90 στο +10 της Γερμανικής ομάδας, που το στήριξα στο ότι έχει κάνει τέτοιες ανατροπές και το γύρισε από -26 με την Μπάρτσα σε ένα δεκάλεπτο σχεδόν μάλιστα!

ΚΑΤΗΦΟΡΙΚΟ ΤΟ ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ

Ο Ολυμπιακός έχασε λοιπόν στο Μπάμπεργκ. Στην όμορφη μικρή πόλη της Γερμανίας που έχει πλέον πολύ κακή παράδοση με κακές ήττες, είτε βαριές, είτε με ανατροπή και που σκοράρει δύσκολα. Βαθμολογικά μπορεί να μην έχασε πολλά, αφού τον σώνουν στην δύσκολη επτάδα των αγώνων που τρέχει τα διπλά σε Μιλάνο και Βαλένθια, αλλά πλέον στο Κάουνας θα πρέπει να πάρει για το ροζ φύλλο ντε φάκτο. Το κακό στο κατηφορικό όμως γηπεδάκι του Μπάμπεργκ, είναι ο τρόπος που έχασε ο φορμαρισμένος Ολυμπιακός που προδόθηκε από την επίθεσή του.

Από την αρχή της σεζόν λέμε ότι ο Ολυμπιακός χωρίς τρίποντο δύσκολα θα πάει στους 75-80 πόντους. Στο Μπάμπεργκ τα έβαλε όλα στις τρεις περιόδους και αντί να έχει καθαρίσει το παιχνίδι,άφησε τους πεισματάρηδες Γερμανούς ( αν και χωρίς στην ουσία Γερμανούς παίκτες!) να είναι μέσα στο κόλπο. Μόλις σταμάτησε το τρίποντο γιατί δεν μπορεί να σουτάρεις 15 με 50% ευστοχία, η ελληνική ομάδα κλάταρε. Ο Πρίντεζης ήταν κουρασμένος, ο Σπανούλης δεν έχει πατήματα πλέον και ο Ολυμπιακός θύμιζε ομάδα Α2 με γιουρούσια χωρίς να έχει τρανζίσιον. Έλλειπε και ο Μιλουτίνοφ να βάλει καμιά μπάλα στην ρακέτα και αντίο ζωή.

ΚΑΖΟ ΣΤΟ ΦΙΝΑΛΕ

Ο Ολυμπιακός με την πολύ καλή του άμυνα και τους 26π στο δεύτερο δεκάλεπτο, έχοντας στο ημίχρονο τρομερά ποσοστά στο τρίποντο με 6/11, 8/8β και αποκάλυψη τον Γουίλτζερ με 8π(2/2τρ) δικαίως ήταν μπροστά με 32-40. Η Μπάμπεργκ είχε 1/7 και τερμάτισε την 3η περίοδο με 1/11. Ο Ολυμπιακός είχε 10 εύστοχα και στην 4η περίοδο στο 34' είναι στο +10 (52-62). Μετά μπλακ άουτ! Δέχεται ένα απίστευτο 15-0(!) και το σκορ στο 39' είναι στο 67-62!

Ο Σπανούλης δεν μπορεί να παίξει στην ταχύτητα των άλλων και δεν έχει καν δυνάμεις να σουτάρει στο τέλος. Βασικά η Μπάμπεργκ πήγε να αυτοκτονήσει καθώς δεν έκανε φάουλ και έφαγε το τρίποντο του Στρέλνιεκς (67-65) και οι "ερυθρόλευκοι" χάνουν την επίθεση νίκης με την μπάλα να μένει βασικά στον Σπανούλη. Δεν ήξερε τι να κάνει και την πήρε αγκαλιά στο τέλος σχεδόν με αποτέλεσμα ίσα να προλάβει να δώσει ένα... σκοτωμένο σουτ στον Ρόμπερτς.

ΜΕ ΣΠΑΝΟΥΛΗ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

Όσο και αν ο Σπανούλης δικαίως είναι ο άνθρωπος που άλλαξε την ζωή του Ολυμπιακού στην σύγχρονη ιστορία, πλέον στα 35 προς 36 θα πρέπει να καταλάβουν ο ίδιος, η ομάδα και ο Σφαιρόπουλος ότι δεν μπορεί να παίζει πάνω από 10-15'! Την ηλικία δεν την νίκησε κανείς. Κρατάει πολύ την μπάλα και κάνει κουραστικές τις επιθέσεις της ομάδας του και μαζί πολύ αργή. Ο ίδιος δεν έχει πατήματα και τελειώματα και περιμένει κανένα τρίποντο. Επί της ουσίας μπερδεύτηκε η χημεία,χάσανε οι άλλοι την εμπιστοσύνη τους, άμυνα δεν έπαιζε ποτέ καλή και όλη η ομάδα είναι ένα κλικ πίσω σε αντιδράσεις. Με κακές επιλογές στο τέλος, αν δούμε την ΑΕΚ και την Γερμανία, που για ένα ακόμα παιχνίδι ο Ολυμπιακός έπαθε καθίζηση στο τέλος.

Με την επιστροφή του αρχηγού αγκομάχησε να κερδίσει στο ΣΕΦ την μισή Ρεάλ παίρνοντας διαφορά χωρίς αυτόν και πηγαίνοντας με εκείνον στο τέλος στην παράταση. Στο ΟΑΚΑ με την ΑΕΚ είχε 2/8σ και 9 λάθη(!) και στο Μπάμπεργκ δεν ήταν κακός, αλλά είπαμε τις επιπτώσεις που είχε στο παιχνίδι συν τις κακές επιλογές στο τέλος. Μαζί βάλτε και ότι δεν χωράει πλέον ο Τόμπσον που έπαιζε στο "2" και έτσι χάνει και άλλο παίκτη. Ο Σφαιρόπουλος έπαιζε στο τέλος με τον Παπανικολάου στο "4" αλλά δεν του βγήκε ούτε αυτό με τον Τρινκέρι να του παίρνει το...πορτοφόλι και την ταυτότητα στον πάγκο. Ο Σπανούλης θα κάνει 2-3 μεγάλα παιχνίδια, αλλά αρκούν αυτά; Ειδικότερα όταν χαλάει το σύστημα της ομάδας, που έμαθε να ζει χωρίς τον σταρ της που επέστρεψε σαν κανονικός παίκτης στα τελειώματα.

Πολλά τα 13 λάθη, έχασε με 11/27τρ καθώς δεν είχε λύσεις και συνεργασίες. Ο Σπανούλης τα είπαμε κουρασμένος ο Πρίντεζης, ο ΜακΛιν μέτριος απρόσμενα. Λίγα πράματα ο Ρόμπερς, ευχάριστη έκπληξη από τύχη βασικά ο Γουίλτζερ επειδή έβαλε δυο σουτ. Χαμένος ο Τόμπσον έπαιξε μόλις 5'! Ο Μάντζαρης επίσης μπερδεμένος στον πάγκο έγινε δίδυμο με Στρέλνιεκς που επίσης είναι έξω από τα νερά του αν και έπαιξε 28΄! Ο Παπαπέτρου μέτριος, ο Παπανικολάου θετικός και ο Μπόγρης πήρε ένα δεκάλεπτο χωρίς Μιλουτίνοφ αλλά ήταν εκτός τόπου και χρόνου.

News 24/7

24MEDIA NETWORK