Ο Ζοτς έβαλε στην... πρίζα τον Πασκουάλ!

Με τέτοια διαφορά, ψυχολογία και 20.000 κόσμο στο πλευρό σου χάνεις με κάτω τα χέρια; Σόρι που σας το χαλάω, αλλά αν ήταν Έλληνας προπονητής ο Τσάβι θα είχαμε... κορνέδες! Ο Σωτήρης Γεωργίου τα γράφει χύμα και τσουβαλάτα για την ήττα του Παναθηναϊκού από τη Φενέρμπαχτσε.

Ο Ζοτς έβαλε στην... πρίζα τον Πασκουάλ!

Στο άρθρο πριν από το πρώτο ματς του ΟΑΚΑ είχαμε επισημάνει όλα τα τρικ και σημεία-κλειδιά που θα δούμε ή πρέπει να δούμε στην τρομερή σειρά του ΠΑΟ με την Φενέρ. Ακόμα και για τον Κάλινιτς είχαμε γράψει μια μέρα πριν πως και γιατί πιθανότατα ο Σέρβος θα κάνει τα τρικ του με αυτόν και θα δίνει όλα τα σουτ στους "πράσινους".

Δυστυχώς για την ελληνική ομάδα το παιχνίδι κρίθηκε στην μάχη των πάγκων. Επιμένω ότι ο Παναθηναϊκός είναι πιο γεμάτος και καλύτερος αυτή την στιγμή από την αντίπαλό του, την πανάκριβη Φενέρ. Όμως έχει Ομπράντοβιτς που ναι μεν δεν έχει εντυπωσιάσει εφέτος, αλλά είναι αλεπού των πάγκων. Βρήκε τον Πασκουάλ που ΔΕΝ είναι προπονητής ειδικών καταστάσεων και ΔΕΝ αντιδρά ποτέ σχεδόν όταν το παιχνίδι στραβώσει για τα καλά...

ΑΙΧΜΑΛΩΣΙΑ ΣΤΟ ΟΑΚΑ

Ο ΠΑΟ ξεκίνησε πολύ άσχημα και βρέθηκε με το καλημέρα στο -10. Μόλις βρήκε το καλό του τέμπο πέρασε και με 10 και με 16 στο 22'. Με τέτοια διαφορά, ψυχολογία και 20.000 κόσμο στο πλευρό σου χάνεις κιόλας και μάλιστα με κάτω τα χέρια; Σόρι που σας το χαλάω, αλλά αν ήταν Έλληνας προπονητής θα είχαμε ακόμα κορνέδες!

Χάνεις με 13 από +16 στο 22'! Βάζεις με το καλύτερο ρόστερ της 5ετίας στην ντεφορμέ Φενέρ στο σπίτι του 16 πόντους με κόπο στο δεύτερο ημίχρονο. Και δεν έχεις καταλάβει τι γίνεται στο παιχνίδι και ως προπονητής του ενός εκ. απλά παρακολουθείς πως ο αντίπαλος κόουτς σου κάνει 15 ρουά ματ...

Ο ΠΑΟ είχα πει από την αρχή ότι ΔΕΝ είναι φαβορί. Και επειδή δεν κρύβομαι μιας και δεν μ' ενδιαφέρει να με διαβάζουν οι "ταλιμπάν" ή να με παίρνουν σε ταξίδια και να πίνω εσπρέσο με τους "αλενατόρε", δεν ήταν και δεν είναι φαβορί γιατί υστερεί προπονητικά σε σχέση με τον αντίπαλο. Δεν με έπεισε η μεταμόρφωσή του τον Μάρτιο σε βάθος, γιατί "ο Ομπράντοβιτς δεν θα έρθει για χαβαλέ στο ΟΑΚΑ αυτή την φορά" (χτεσινός τίτλος). Ο Παναθηναϊκός πέταξε στα σκουπίδια τις ιδανικές συνθήκες και η Φενέρ χωρίς να αρέσει με την υπογραφή του προπονητή της, πήρε το πλεονέκτημα της έδρας.

ΜΗΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ

Δεν γίνεται η Φενέρ να σε αιχμαλωτίζει για 18 ολόκληρα λεπτά και να έχεις μηδέν αντίδραση με τέτοιο οπλοστάσιο. Και έχοντας και σούπερ διαιτησία μιας και ο ΠΑΟ είχε 23β και η Φενέρ 4! Ο Ζοτς έβαλε φαρδιά πλατιά την υπογραφή του, όπως έχει κάνει και άλλες φορές και η τουρκική ομάδα έπαιξε τρομερή άμυνα σε στήσιμο όπως πέρσι στο δεύτερο μέρος του τελικού με την ΤΣΣΚΑ που το γύρισε από -20 στο δεύτερο ημίχρονο και το έχασε στην παράταση.

Αιχμαλώτισε τον ΠΑΟ που είχε 1/12τρ στο δεύτερο ημίχρονο και έπαιζε τελείως λάθος. Μηδέν ντράιβ με τέτοια έδρα και εξαιρετική διαιτησία, μηδέν κυκλοφορία της μπάλας για να βρει σουτ. Η μπάλα δεν πήγαινε καν στον Μπουρούση και έτσι ο ΠΑΟ χωρίς να έχει τα τρίποντα έγινε μια ομάδα που είδαμε και στο Κάουνας και σε άλλα νεκρά κλασικά διαστήματα που αυτή την φορά ξέφυγαν χρονικά, μιας και δεν πήγε καν στα μακρινά σουτ.

Οι "πράσινοι" έτρωγαν, όπως λέμε, την μπάλα και δεν κτυπούσαν τον Ντίξον όταν αυτός ήταν μέσα, δεν έβρισκαν σουτ καν από μακριά, καθώς δεν κυκλοφορούσαν και δεν τρυπούσαν τον σκληρό και ψηλό στο "2" Μπογκντάνοβιτς. Ο Ομπράντοβιτς έκανε πολλά μικρά τρικ στην άμυνα και ένα μεγάλο με τον Κάλινιτς στο 4αρι για να ακολουθεί τον Σίνγκλετον βασικά ή τον Γκάμπριελ μακρυά. Και ο ΠΑΟ του έδωσε όλα τα πλάγια σουτ για να κρύψει την ρακέτα του από τον όγκο του Βέσελι και τον θηριώδη Ούντοχ. Και αυτό για να θωρακίσει (το μόνο που πέτυχε) το αμυντικό ριμπάουντ.

Ο ΠΑΟ φοβήθηκε να κερδίσει και όταν ο Ζοτς άρχισε τα τρικ ο Πασκουάλ παρακολουθούσε απλά το παιχνίδι. Δεν χτύπησε τον Μπογκντάνοβιτς που ήταν φορτωμένος, δεν βρήκε όπως στην αρχή μια ματς με τον Καλάθη. Και με ψηλά κορμιά που έστησε στην ρακέτα η Φενέρ, Σίνγκλετον και Γκιστ ήταν αόρατοι. Το ματς σεταρίστηκε και εκεί οι Αμερικανοί του ΠΑΟ δεν μπορούν να βγάλουν ενέργεια. Ο ΠΑΟ πήγαινε σε πολλά χαμηλά σχήματα που του βγήκαν για ένα δεκάλεπτο, αλλά τον κατέστρεψαν μετά.

Και μην ξεχνάμε το μεγάλο πρόβλημα του ΠΑΟ να παίξει δυνατή άμυνα σε σκόρερ 2αρι (πάρτι Μπογκντάνοβιτς). Προφανώς στην Τουρκία βασικά η Φενέρ περιμένει σκορ από Νάναλι-Σλούκα (από τους 18π πήγαν στο μηδέν και οι δύο μαζί σήμερα!) και Ντατόμε (3π σήμερα).

ΜΠΟΡΕΙ Ο ΠΑΟ;

Μπορεί ο ΠΑΟ την πρόκριση; Δεν νομίζω ότι υπάρχει ακλόνητο φαβορί στην εφετινή Ευρωλίγκα. Όμως το μομέντουμ, η έδρα, οι συνθήκες, όλα, πάνε στην Φενέρ τώρα. Ο ΠΑΟ είναι πιο γεμάτος και με ένα μεγάλο παιχνίδι μπορεί να κάνει το διπλό στην Πόλη αρκεί να έχει καλή διαιτησία και να διαβάσει σωστά τα ματς.

Παρόλα αυτά είναι πολύ δύσκολο έχοντας και χαλασμένη ψυχολογία πλέον και ειδικά με τον τρόπο που έχασε, καθώς θα ήταν καλύτερα να είχε ηττηθεί με 10π από την αρχή αμαχητί παρά από +16 χωρίς αντίδραση. Ο ΠΑΟ πρέπει να πιστέψει στον εαυτό του, ο Πασκουάλ να διαβάσει τα λάθη του και να μάθει επιτέλους να αντιδρά μέσα στο παιχνίδι. Αλλά η πρόκριση γέρνει πλέον και λόγω πλεονεκτήματος στην πλευρά της Φενέρ.

ΠΩΣ ΚΡΙΘΗΚΕ

Ο ΠΑΟ ξεκίνησε με Καλάθη, Φελντέιν, Νίκολς, Σίνγκλετον,Γκιστ και πλήρωσε πάλι την παρουσία του Φελντέιν στην πεντάδα, καθώς όταν ξεκινά σχεδόν ποτέ δεν αποδίδει και ο Μπογκντάνοβιτς έκανε πάρτι απέναντί του. Η Φενέρ με Σλούκα, Μπογκντάνοβιτς, Ντατόμε, Κάλινιτς, Βέσελι έπαιξε σκεπτόμενο μπάσκετ, ξεκίνησε με 4τρ και 3 τάπες με χέρια των παικτών της που είναι πολύ μακρυά και έτσι πάγωσε το ΟΑΚΑ (6-16 στο 7'). Μετά αλλάζουν όλα.

Μέσα Παππάς, Ρίβερς(3/3τρ), Μπουρούσης και ο ΠΑΟ αποκτά τσαμπουκά στην άμυνα και μακρινό σουτ και σκορ, καθώς περνά και ο Τζέιμς. Οι Ρίβερς-Τζέιμς έχουν 5τρ, ο Παππάς ντράιβ, η μπάλα ακουμπά στον Μπουρούση, ο Παναθηναϊκός απλώνεται στις γωνιές και η Φενέρ κουράζεται έχοντας ροτέισον 7-8 παικτών (Ο Άντιτς δεν πήρε ούτε λεπτό!) και έβγαλε το ματς με τρεις παίκτες στην φροντ λάιν και ο ένας (Κάλινιτς) να είναι 3αρι! Ο ΠΑΟ τουμπάρει το ματς.

Στο διάστημα 7-15' δέχθηκε μόλις 7π και κλείνει το ημίχρονο με 42-28 με ένα τρομερό 36-12 μέσα σε αποθέωση με την τρομερή άμυνα, ενέργεια και τα 6/11τρ. Και το τρομερό με μηδέν συμμετοχή Γκιστ-Σίνγκλετον στην 2η περίοδο και με 3 κοντούς (Τζέιμς-Παππάς-Ρίβερς βασικά). Και με τον Καλάθη με 9π να κρατά στην αρχή κοντά τους "πράσινους". Η Φενέρ χωρίς τρίποντο και συνεργασίες κόλλησε και με 10λ έδειχνε ανήμπορη.

Συνεπώς μόνο από την άμυνα μπορούσε να γυρίσει. Με το δίδυμο Βέσελι-Ούντοχ και σε χαμηλά σχήματα τον Κάλινιτς 4αρι και σε ψηλά σε 3αρι αντί του σοφτ Ντατόμε,έκλεισε τη ρακέτα της. Με τον Μπογκντάνοβιτς στο "2"είχε πολλά μις-ματς και έβγαζε άμυνες και με τον Σλούκα διάβαζε την επίθεση, κυκλοφορούσε την μπάλα για να έχει το εκπληκτικό 13/22τρ και 59% με τόσα σουτ σε τόσο κρίσιμο εκτός έδρας παιχνίδι). Και ο Ντίξον με την τρέλα του ήταν το κερασάκι για να γυρίσει το παιχνίδι.

Η Φενέρ δέχθηκε 16π στο δεύτερο ημίχρονο με ένα 2-15 μείωσε 49-46 και μπήκε στο παιχνίδι και καθώς ο ΠΑΟ πέταξε διαφορά 16π(47-31) σκοράροντας μόλις 8π στο 3ο δεκάλεπτο απέκτησε ψυχολογία και παράσταση νίκης(με ένα τρομερό 6-29 στο 53-62 στο 36' και τέλος).

Ο ΠΑΟ ένα καλάθι (Ρίβερς) εντός πεδιάς στο διάστημα(22'-36') δεν μπορούσε να περιμένει κάτι! Ο Παναθηναϊκός δεν είχε ενέργεια στο δεύτερο ημίχρονο και έκρηξη και γι' αυτό η Φενέρ αν και οι βασικοί της έπαιξαν 30'+(!) ολοκλήρωσε με 3 λάθη στο β' μέρος.

Ο ΕΛΕΓΧΟΣ

Για την μάχη των πάγκων τα είπαμε. Ο Σίνγκλετον στο χειρότερο παιχνίδι του(1/6σ). Ο Νίκολς μόλις 4', κακώς τόσο λίγο. Ο Ρίβερς ο καλύτερος με 16π αλλά χωρίς σκορ στο β'. Ο Τζέιμς εγκλωβίστηκε στο δεύτερο μέρος επίσης(14π).Ο Παππάς και αυτός χάθηκε μετά. Ο Γκιστ ανύπαρκτος. Ο Φελντέιν άφαντος. Ο Γκάμπριελ απλά μαχητικός, αλλά σε αυτό το επίπεδο δεν αρκούν 3π σε 19' στην θέση "4".

Ο Μπουρούσης δεν ήταν κακός, αλλά δεν μπόρεσε να βάλει λιθαράκι.... Ο Καλάθης ξεκίνησε καλά, αλλά χάθηκε φοβισμένος, καθώς του έδιναν τα σουτ.

Από την άλλη, συγκλονιστικός σε όλα τα επίπεδα (και στην άμυνα) ο Μπογκντάνοβιτς (4/6δ,5/6τρ και 23π). Σπουδαία δουλειά στην άμυνα ο Ούντοχ, ο Κάλινιτς αποκάλυψη και επιθετικά. Μάχες ο Βέσελι και ώριμος ο Σλούκας που ήταν άποντος, αλλά είχε 5ασ και καλή άμυνα.

News 24/7

24MEDIA NETWORK