Όραμα κούπας για Άρη, προσγείωση για ΑΕΚ

Ο Σωτήρης Γεωργίου αναλύει τη μεγάλη νίκη του Άρη επί της ΑΕΚ για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας και ψηφίζει τελικό... μέσα στο "Παλέ".

Όραμα κούπας για Άρη, προσγείωση για ΑΕΚ

Η επόμενη μέρα της πρόκρισης του Άρη και της ΑΕΚ είναι αυτή που θα μας απασχολήσει καθώς αυτό συνηθίζουμε εμείς να κάνουμε εμβαθύνοντας πάντα στα γεγονότα και καθέκαστα.

Καταρχάς ο Άρης κέρδισε την ΑΕΚ σε ένα παιχνίδι που όποιος και να κέρδιζε δίκαιο θα ήταν και θα μέτραγε και η τύχη. Μας άρεσε η τρομερή ατμόσφαιρα από τα παλιά από τους 5000 φίλους του Άρη στο Παλέ και είδαμε ένα ματς που θα μπορούσε να είναι και τελικός αν δεν έπαιζαν στο κύπελλο οι "αιώνιοι"! Όπως και να έχει, είδαμε ένα σπουδαίο ματς.

Αγωνιστικά ο Άρης θα μπορούσε να καθαρίσει το ματς και την πρόκριση με το καλημέρα αφού ξεκίνησε με 6 τρίποντα σε ισάριθμες προσπάθειες και ένα +11(18-7). Η ΑΕΚ όμως που έχει μεγαλύτερο μπάτζετ και βάθος, ισορρόπησε και με τα τρίποντα του Ντίξον(5/6) προσπέρασε και καθαρά (50-58) στο δεύτερο ημίχρονο. Και αν και θεωρητικά το ματς σε υψηλό σκορ θα έδειχνε ΑΕΚ, ο Άρης χαμογέλασε στο δραματικό φινάλε με το καλάθι του Κάμινγκς. Μην ξεχνάμε ότι η ΑΕΚ έχει σχεδόν διπλάσιο μπάτζετ από τον Άρη και έτσι ο αποκλεισμός την πόνεσε πολύ και δικαιολογημένα.

ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΤΟΥ ΑΡΗ

Ο Άρης κέρδισε χρόνο και ηρεμία. Και ξεπέρασε την κρίση με τις επιλογές Πρίφτη που αμφισβητήθηκε ακόμα και αυτός, την γκρίνια γιατί ο Λάσκαρης δεν πήρε άλλους παίκτες πλην Γιάνκοβιτς και μόνο ότι εξ ανάγκης λόγω σοβαρού τραυματισμού χρειάστηκε, γιατί δεν ανέβασε το μπάτζετ. Και γιατί η ομάδα δεν έπαιζε καλά.

Ο κόσμος διψάει και αυτό είναι καλό. Η ομάδα κέρδισε ηρεμία μέχρι τον τελικό και θα ζει στους ρυθμούς αυτού. Επί της ουσίας η συμμετοχή σε ένα τελικό μιας υποβαθμισμένης διοργάνωσης για μένα πανηγυρίστηκε παραπάνω απ' ότι έπρεπε, αλλά το όραμα μιας δεύτερης έστω σε αξία κούπας, παίζει το ρόλο του... Είναι καλό όμως ότι ζεσταίνει τους πάντες στην ομάδα και δεν ξέρω αν φέρει και καμία ενίσχυση.

Ο ΠΟΝΟΣ ΤΗΣ ΑΕΚ

Ο Μάκης Αγγελόπουλος έφυγε από το γήπεδο στενοχωρημένος καθώς τόσα λεφτά βάζει. Ο κόσμος της ομάδας απογοητεύτηκε... Αν δεν ήταν νοκ άουτ ο αγώνας ίσως και να ήταν στον τελικό η ομάδα τους. Αλλά το αποτέλεσμα μετράει. Τα έχουμε πει για την ΑΕΚ. Μια ομάδα με κακούς ξένους ως επί τω πλείστον που τώρα έκανε καλές πάντως αλλαγές με Ελονού και Μακ Γκραθ, με μερικούς παίκτες δημόσιους υπαλλήλους και... πρώην μπασκετμπολίστες για το συνταξιοδοτικό τους και γενικά λίγο απ όλα.

Τα ταλέντα στον καιάδα και ο Ζντοβτς που έχει χάσει την μπάλα όταν δεν πλακώνεται με τους παίκτες του λέει ότι είμαστε μια ανάσα από τα μεγαθήρια και τι μπασκετάρα παίζζει σκοτώνοντας τους πεθαμένους.... Η Ρόδος και η πλάκα που του έκανε ο Λυκογιάννης θα ξεχαστεί,εδώ θα μιλήσει-δικαίως πάντως- και για ατυχία και τα πεταμένα λεφτά του Αγγελόπουλου με ανθρώπους δίπλα του που δεν κάνουν οι περισσότεροι θα αυξηθούν... Άλλωστε η ΑΕΚ εδώ και χρόνια φέρνει 10 Αμερικανούς για να βρει 2 καλούς!

Η ΑΕΚ μπαίνει σε γκρίνια και μιζέρια μέχρι τα πλέι οφ που δεν περιμένει επίσης κάτι σοβαρό και το κλίμα χαλάει. Αν είναι έξυπνος ο Αγγελόπουλος δεν έχει λόγο να περιμένει κάτι και θα πρέπει να τα ξηλώσει όλα από τώρα ή να βρει από τώρα τους επόμενους

ΤΕΛΙΚΟ ΣΤΟ "ΠΑΛΕ"

Για να μην μπερδευόμαστε με τα Νίκος Γκάλης (άλλη μανία και αυτή να τα βαφτίζουν και το ΟΑΚΑ και το Αλεξάνδρειο στο όνομα του μεγάλου Νικ ενώ τον είχαν ξεχάσει πριν σε άλλα ), ο τελικός για μένα πρέπει να γίνει στο Παλέ στην Θεσσαλονίκη. Άντε έστω κάντε κλήρωση. Αν και νομίζω αφού γίνονται και ορισμοί, γιατί να μην γίνει μια φορά και στην έδρα του μικρότερου. Οχι να βολεύουμε τους "αιώνιους" της Αθήνας.

Και άλλωστε ένας τελικός στην Θεσσαλονίκη θα φέρει και σοβαρή πιθανότητα έκπληξης καθώς αγνοείται η τελευταία φορά που δεν το σήκωσε ΠΑΟ ή Ολυμπιακός. Θα ψάξουν καμία ουδέτερη έδρα βέβαια τύπου Πάτρας ή Κρήτης όπως παλαιότερα, θα φωνάζει ο Άρης για την απόσταση και δεν ξέρω αν υπάρχει και η λύση Λάρισας. Εν πάση περιπτώσει κάντε μια κλήρωση να τελειώνουμε, αλλά γουστάρω Παλέ Ντε Σπορ Σαλόνικα.

Ο ΤΕΛΙΚΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ "ΑΙΩΝΙΟ"

Αυτή την φορά ο τελικός δεν θα είναι εύκολος για τον μεγάλο της Αθήνας. Είτε Ολυμπιακός, είτε Παναθηναϊκός, αν δεν παίξουν στην Αθήνα θα έχουν ένα σοβαρό αντίπαλο. Ασφαλώς η τύχη θα είναι στα χέρια τους αλλά ο Άρης θα πεθάνει στο παρκέ... Και είναι μια σοβαρή, δουλεμένη, σκληρή ομάδα που θα παλέψει γερά με τον κόσμο της στο πλευρό της και μπορεί να κάνει την έκπληξη ειδικά καθώς θα βρει τον αντιπαλό της με το μυαλό στην Ευρωλίγκα και την κούραση απ αυτήν.

Άρα δεν θα έχουμε ούτε τελικό της πλάκας, ούτε των μονάδων επίλεκτης δράσης των χούλιγκαν και των "αιωνίων" αλλά ένα καλό ματς με φαβορί κλασικό αλλά που θα κρύβει και πιθανότητα έκπληξης...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

"Αυτοκρατορική" εμφάνιση και πρόκριση στον τελικό ο Άρης!

News 24/7

24MEDIA NETWORK