Ο διάβολος της ήττας βρισκόταν στις λεπτομέρειες

Το έλλειμμα ενέργειας που φάνηκε κατά τη διάρκεια του αγώνα αλλά και τα πολλά χαμένα ριμπάουντ στοίχισαν στον Παναθηναϊκό την ήττα σ' ένα παιχνίδι που κάλλιστα θα μπορούσε να έχει πάρει. Ο Σωτήρης Γεωργίου γράφει για το... διάβολο που κρύβεται στις λεπτομέρεις και ανάγκασε τους πράσινους σε ήττα.

Ο διάβολος της ήττας βρισκόταν στις λεπτομέρειες
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Παναθηναϊκός έκανε μια σχετικά καλή εμφάνιση σε μια ματσάρα με τις δύο παρατάσεις στην Πόλη στο ματς με την Εφές αλλά σε αυτό το επίπεδο δεν αρκεί να κάνεις καλές εμφανίσεις, αλλά να έχεις τις λεπτομέρειες με το μέρος σου.

Και εκεί η ελληνική ομάδα έχασε από τους Τούρκους και έτσι απώλεσε και μια καλή ευκαιρία όπως πήγε το ματς για να πάρει ένα καλό διπλό. Ασφαλώς δεν έχασε και τίποτα, αλλά θα μπορούσε να πάρει μια νίκη από αυτές που λέμε νίκες πρόκρισης ή και πλεονεκτήματος έδρας.

Ο Παναθηναϊκός πλήρωσε δύο πράματα. Την έλλειψη ενέργειας σε σχέση με την Εφές που έδειχνε 1-2 κλικ πιο πάνω κατά διαστήματα. Και ίσως αυτό να έχει και εξήγηση στο μικρό σχετικά ροτείσον των "πρασίνων". Πάνω απ όλα -σε συνάρτηση με την ενέργεια- πλήρωσε τα ριμπάουντς. Στην κανονική διάρκεια η Εφές πήρε 14 παραπάνω, όσα και τα επιθετικά της δηλαδή. Και έκλεισε με +12 τελικά το ματς.

Ο Κυπελλούχος είχε επίσης βιαστικές επιλογές σε πολλές φάσεις. Σε ένα παιχνίδι που όποιος και να κέρδιζε πάντως μάλλον δίκαιο θα ήταν, αν και η Εφές έδειχνε ένα κλικ πιο πάνω. Απλά ένα όμως. Στην κανονική διάρκεια το 68-70 στα 18'' δεν αρκούσε, καθώς ο Παναθηναϊκός δέχθηκε την ισοφάριση και έχασε το τελευταίο σουτ. Στην πρώτη παράταση υπάρχει στο τέλος μια κρίσιμη φάση με διπλό χαμένο λέι απ και καπάκι δεύτερο σουτ του Μπουρούση ενώ ο Πασκουάλ κακώς έβγαλε τον Καλάθη από το παρκέ στο τελευταίο λεπτό. Και έτσι ξεκίνησε και στη δεύτερη παράταση και αυτό κόστισε πολύ, καθώς η Εφές έκανε ένα 7-0 και το 84-77 με τους "πράσινους" να μην έχουν καθαρό μυαλό και κυκλοφορία της μπάλας. Παρόλα αυτά επέστρεψαν στο 86-83 οι παίκτες της Ελληνικής ομάδας αλλά εκεί έχασαν την μπάλα στον αιφνιδιασμό (Καλάθης-Νίκολς) ενώ πιο πριν βιάστηκε ο Φελντέϊν.

Ο ΠΑΣΚΟΥΑΛ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΕΠΙΡΡΟΗ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ

Νωρίτερα ο Παναθηναϊκός πήρε διαφορά 10 πόντων (22-32) που όμως δεν μπόρεσε να κρατήσει για πολύ. Κλειδί στο διάστημα αυτό ήταν η εξαιρετική άμυνα του Καλάθη στον Ερτέλ που του έκοψε την δημιουργία (0 ασίστ στο ημίχρονο!). Mε τον Παππά να δίνει εξαιρετικές λύσεις στην επίθεση από θέση πόιντ οι "πράσινοι" βρήκαν σκορ και πήραν πάλι μικρά προβαδίσματα. Όμως στο δεύτερο ημίχρονο ξεκινά με ένα πάλι νεκρό διάστημα όπως και στο Μπάμπεργκ και έμεινε για 4 και 30'' χωρίς πόντο. Το αποτέλεσμα ήταν ένα 11-0 για την Εφές που έβγαλε περισσότερη ενέργεια και έτσι το ματς τουμπάρισε (46-42 ).

Και χρειάστηκε 9' για να φτάσει σε διψήφιο νούμερο στο σκοράρισμα στην περίοδο αυτή. Στην 4η όμως οι πράσινοι ανέβασαν πάλι ρυθμό και ενέργεια με την επιστροφή του Καλάθη και τα επιθετικά ριμπάουντ του Γκιστ και τα τελειώματα του Αμερικανού, όχι απλά ροκάνισαν τη διαφορά αλλά πέρασαν και μπροστά. Στο 61-65 όμως στο 35' με τα τρίποντα Ρίβερς-Νίκολς, ο Παναθηναϊκός έπαθε πάλι ένα μπλακ άουτ και έμεινε για σχεδόν 3' χωρίς πόντο και έτσι η Εφές πέρασε με 68-65 για να δώσει την ανάσα ο Νίκολς με μεγάλο τρίποντο (68-68).Και πάμε μετά σε αυτά που είπαμε πιο πάνω, στην αρχή.

Ο Πασκουάλ δεν πήγε άσχημα το ματς αλλά στο τέλος δεν είχε επιρροή στο ματς με συγκεκριμένες επιλογές και ξέχασε τον Καλάθη έστω και αν είναι κουρασμένος ο Έλληνας παίκτης. Δεν βρήκε λύσεις για τα επιθετικά ριμπάουντς της Εφές. Ο Γκιστ ήταν κορυφαίος αλλά έσκασε. Ο Καλάθης χωρίς καταχρήσεις με τις 12 ασίστ και την καλή άμυνα πολύ καλός.

Ο Ρίβερς ξεκίνησε με 2/9σ αλλά μετά έδωσε πολλές λύσεις και ήταν και ο πρώτος σκόρερ. Ο Νίκολς όχι κάτι τρομερό αν και έβαλε τα 3τρ. Πολύ καλός ο Παππάς στην αρχή,μετά έμεινε από αποτελεσματικότητα όμως. Ο Σίνγκλετον τίποτα. Ο Μπουρούσης σε κακή βραδιά. Θα μπορούσε να παίξει περισσότερο ο Φώτσης που με την εμπειρία του θα βοηθούσε στο αμυντικό ριμπάουντ καθώς διαβάζει καλά τις φάσεις. Ελάχιστα τα 8' σε ματς με δύο παρατάσεις. Χάθηκε και ο Φελντέιν που δεν δοκίμασε καν σουτ τριών πόντων στα πολλά (29) λεπτά που έπαιξε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Εφές-Παναθηναϊκός 91-83
Δεν τα έβαψε μαύρα ο Πασκουάλ

News 24/7

24MEDIA NETWORK