Πληρότητα και έλεγχο ο Ολυμπιακός, άμυνα ο Παναθηναϊκός

Ο Ολυμπιακός διατήρησε τον έλεγχο περνώντας από το Αλεξάνδρειο δείχνοντας την πληρότητά του. Ο Παναθηναϊκός καθάρισε εύκολα στη Λευκάδα με όπλο την άμυνά του ενώ η ΑΕΚ συνέχισε με νίκες η οποία έχει όμως και θέματα να προβληματιστεί. Κάνει τον απολογισμό ο Σωτήρης Γεωργίου.

Πληρότητα και έλεγχο ο Ολυμπιακός, άμυνα ο Παναθηναϊκός
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Χωρίς εκπλήξεις πέρασε η 5η αγωνιστική στην Stoiximan.gr Basket League και με το σημαντικότερο παιχνίδι στο "Νίκος Γκάλης" στην Θεσσαλονίκη.

Εκεί ο Ολυμπιακός σε μια από τις επικίνδυνες εξόδους δεν είχε πρόβλημα και πέρασε εύκολα με το 70-63 και έχοντας και το +25 με τον Παναθηναϊκός στο ντέρμπι του ΣΕΦ ελέγχει την πρώτη θέση και το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ.

Ο Άρης ξεκίνησε καλά με τον ενθουσιασμό από το γεμάτο γήπεδο αλλά ο Ολυμπιακός με Σπανούλη, Μπιρτς ροκάνισε γρήγορα το 8-1 (3'), με ένα 10-0 πέρασε 34-44 και στη συνέχεια και με 36-52. Ο Άρης, που είχε και νέο πρόσωπο τον Γιάνκοβιτς, δεν το παράτησε ασφαλώς και επέστρεψε μειώνοντας στο καλάθι (56-58 στο 31').

Ο Ολυμπιακός με την πληρότητα που έχει σε λύσεις έκανε το 59-68 και τέλος . Σε ένα παιχνιδι που οι "ερυθρόλευκοι" πήραν αυτό που ήθελαν. Αλλά δεν είναι και ευχαριστημένοι καθώς είχαν νεκρά διαστήματα. Και δεν άρεσε το ότι το +16 έγινε +2 με ένα κακό οκτάλεπτο. Και φυσικά ότι πέτυχαν μόλις 26 πόντους στο δεύτερο ημίχρονο.

Οι 11 ασίστ του Σπανούλη και ο Μπιρτς με 10π και 12ρ ήταν αυτό που κρατά ο Ολυμπιακός. Και ένα καλό δεκάλεπτο επιτέλους από τον Γιανγκ που είχε 8 πόντους σε 10' δείχνοντας για πρώτη φορά ίσως ότι πάτησε καλά. Εντύπωση προκάλεσε το μηδέν σε χρόνο συμμετοχής του Μιλουτίνοφ αλλά και το 0/8 σουτ του Πρίντεζη μετά τη συγκλονιστική εμφάνιση με την ΤΣΣΚΑ! Πολλά χρόνια πριν πρέπει να ανατρέξουμε για να δούμε άποντο τον Πρίντεζη.

Δεν φάνηκε ούτε ο Παπαπέτρου που έπαιξε μόλις 4'. Στον Άρη που προσπαθούν να συνέλθουν από άσχημες εμφανίσεις και τραυματισμούς και ενώ σκέφτονται και άλλες αλλαγές, χαίρονται για τον εξαιρετικό και πάλι Ντραγκίσεβιτς που έκανε θραύση στο "4" με 18π και 7/8δ.

Ο νεοαποκτηθείς Γιάνκοβιτς ειχε 1/5 σουτ με 3 πόντους σε 13' και ήταν φανερό ότι ψάχνει τη θέση του στη χημεία της ομάδας. Συνεχίζει να προβληματίζει ο Μπάκνερ (2 πόντους) στο σέντερ, 5/22σ οι Τζένκινς-Κάμινγκς στην περιφέρεια και έτσι δεν βγάζεις 70 πόντους.

ΖΗΤΩ Η ΑΜΥΝΑ

Ο Παναθηναϊκός πέρασε εύκολα από την νεοφώτιστη Λευκάδα και την Δόξα. Οι "πράσινοι" είχαν δει το παραλίγον πάθημα του Ολυμπιακού, δεν υποτίμησαν την αντίπαλο και έδωσαν χαρά στους φίλους τους που τους είχαν αποθεώσει στην υποδοχή στο νησί! Το 46-73 βέβαια δείχνει ότι δεν είχαμε σκορ και θέαμα και ο ΠΑΟ στηρίχθηκε στην άμυνα.

Μ' ένα 19-2 καθάρισε με συνοπτικές διαδικασίες και ο Πασκουάλ έδωσε χρόνο στους Έλληνες με τον Μποχωρίδη να παίζει σχεδόν ένα ημίχρονο. Προβληματισμός πάλι με τον Χαραλαμπόπουλο που δεν σούταρε καν σε 19'!! Ξεκουράστηκε με 16' ο Καλάθης, κακός ο Παππάς με μόλις 1 πόντος. Η Δόξα Λευκάδας έχει να προβληματιστεί για το 2/12τρ και το 0/5σ και 0π του νέου Αμερικανού της, του Κάρτερ. Και θα θυμάται το ματς για χρόνια ο μικρός (17χρ) Θόδωρος Ιωακειμίδης. Βέβαια το χειρότερο για τους νησιώτες που είχαν και άλλο άποντο Αμερικανό (Σκοτ) ήταν ο τραυματισμός του ηγέτη τους Ουέλς.

Η ΑΕΚ δεν είχε πρόβλημα (80-62) στο ΟΑΚΑ με τον ΑΓΟΡ αλλά έχει θέματα να προβληματιστεί καθώς ξεκίνησε με 19-2 στο 7' και το ματς ξανάρχισε στην συνέχεια (47-47 στο 25'!). Ο ΑΓΟΡ είναι μαχητικός αλλά έμεινε 7' χωρίς πόντο στο δευτερο μέρος,είχε το τραγικό 1/12 τρίποντα και έτσι πάλι καλά που έφτασε και στους 60 πόντους.

Ο ΠΑΟΚ με την άμυνα όπως και στο Βαρέζε για το Τσάμπιονς Λιγκ, πέτυχε νέο διπλό και πέρασε εύκολα με 73-63 από το Λαύριο στο δεύτερο μέρος. Με κορυφαίο τον Χρυσικόπουλο(19π) ο "δικέφαλλος" αν και άστοχος πήρε την νίκη αφού ανάγκασε το Λαύριο σε 19 λάθη και τον Μπολτς σε 1/9σ και 3 πόντους.

Στο τοπικό ντέρμπι της Πάτρας ο φρέσκος και πιο ακριβός Προμηθέας με την άμυνα πήρε σημαντικό διπλό παραμονής(53-67) και παραπάνω με τον Απόλλωνα. Ο Νίκος Βετούλας στον πάγκο της ομάδας βραβεύθηκε και κέρδισε την ομάδα που ανέδειξε(Απόλλωνα). Ο Προμηθέας καθάρισε το ματς στο δεύτερο ημίχρονο όταν δέχθηκε μόλις 25 πόντους αναγκάζοντας τον Απόλλωνα να μείνει στους 53 αφού είχε το τραγικό 1/17τρ. Μια ομάδα που με τον ΑΓΟΡ και τον ΠΑΟΚ εκτός έφτασε στους 85 πόντοιυς επειδή είχε 10+ τρίποντα,έδειξε μονοδιάστατη και έτσι έκανε μια κακή ήττα στην μάχη της παραμονής. Βέβαια και στον Προμηθέα που δεν έκανε και καμιά τρομερή εμφάνιση (κορυφαίοι Φαγιέ-Τζόνσον), ο Άντερσον για ένα ακόμα παιχνίδι ήταν στα πολύ ρηχά (2π).

Η νεοφώτιστη Κύμη στην Χαλκίδα ενισχυμένη πήρε και την νίκη και την διαφορά που ήθελε για ισοβαθμία με τα Τρίκαλα που έχουν πρόβλημα στο σκορ.Το 78-67 ήρθε εύκολα για την ομάδα της Εύβοιας που αυτή την φορά άλλαξε και αγωνιστικό στιλ και δεν χρειάστηκε τα τρίποντα (είχε 6/23 με τρομερό Μόργκαν στη ρακέτα με24π και 14ρ).

Τέλος ματσάρα έγινε στην Ρόδο που Κολοσσός και Κόροιβος θύμισαν ΝΒΑ αγώνα με το χορταστικό 90-88 για τους ροδίτες και συνολικά 28 τρίποντα (13-15)! Ο Κολοσσός γλίτωσε το σοκ μια εβδομάδα μετά το παραλίγο μπαμ της σεζόν στο ΣΕΦ με τον Ολυμπιακό που μάλλον η εμφάνιση εκεί του έκανε κακό....! Και φάνηκε η αλλαγή στην επίθεση και πάλι απ όταν επέστρεψε ο Ρέλεφορντ. Ο Κόροιβος έδειξε ότι θα ... πεθάνει στο παρκέ.

Αν και με μέτριο ρόστερ, γύρισε από -14 με την Λευκάδα μέσα και κέρδισε και έχασε στις λεπτομέρειες στην Ρόδο παίζοντας πάλι με πάθος και σθένος. Και με καλό μπάσκετ με πολύ σουτ. Βέβαια το ότι δεν έχει έμπειρους Έλληνες που να τραβάνε και σκορ,θα φανεί αρνητικά στη συνέχεια αλλά ο Καλαμπάκος το παλεύει γερά στον πάγκο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Αρης-Ολυμπιακός 63-70
Δόξα Λευκάδας - Παναθηναϊκός 46-73

News 24/7

24MEDIA NETWORK