Πού είναι ο Πασκουάλ των 100 συστημάτων και των ειδικών συνθηκών;

Ο Σωτήρης Γεωργίου αποδίδει τα του Καίσαρος τω Καίσαρη και... βγάζει στη σέντρα τον Τσάβι Πασκουάλ για τις ευθύνες τους στο χαμένο ματς του Κάουνας.

Πού είναι ο Πασκουάλ των 100 συστημάτων και των ειδικών συνθηκών;

Έχω πει πολλές φορές ότι ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους είναι το νέο μεγάλο προπονητικό πρότζεκτ της Ευρώπης και θα προσπεράσει τον Ομπράντοβιτς.

Μου αρκούν αυτά που βλέπω στην αρχή της καριέρας του. Θα πετύχει γιατί είναι τσαμπουκάς και μαχητής, όπως ήταν ως παίκτης. Την ίδια στιγμή, είναι γνωστή η αποψή μου για τον υπερτιμημένο Πασκουάλ!

Στο Κάουνας είχαμε από την μια πλευρά μια ομάδα, όπως η Ζαλγκίρις, η οποία αγωνίστηκε με περίσσιο πείσμα, παρά την έλλειψη σοβαρού κινήτρου, καθώς μόνο με θαύμα ελπίζει στα πλέι οφ, Αμερικανών κι παικτών που θα δεν θα διάλεγε το καλοκαίρι ο αντίπαλός της. Μια ομάδα πάνω κάτω 2 εκατομμυρίων ευρώ!

Από την άλλη, υπήρχε ο πλήρης Παναθηναϊκός με την πολύ "βαριά" φανέλα, το ακριβό ρόστερ και τον προπονητή που εκτιμάται ότι συγκαταλέγεται στα μεγάλα ονόματα της διοργάνωσης.

Με όλα αυτά κάθε άλλο αποτέλεσμα εκτός από μια άνετη νίκη του Παναθηναϊκού θα ήταν έκπληξη, ασχέτως αν η Ζαλγκίρις έχει πετύχει ως εδώ μεγάλες νίκες (ΤΣΣΚΑ και άλλους πολλούς). Αναπόφευκτα το 64-58 με μια τραγική εμφάνιση του "τριφυλλιού" φέρνει μεγάλο προβληματισμό για κακώς κείμενα, κυρίως προπονητικού χαρακτήρα, που επανειλημμένως έχουμε επισημάνει.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ

Στο βαθμολογικό κομμάτι τώρα, ο Παναθηναϊκός έχασε στο Κάουνας, καπάκι μετά την ήττα από την Νταρουσάφακα, κόντρα στην οποία δεν σκόραρε στα τελευταία τρία λεπτά. Πάλι καλά δε που νίκησε πέφτοντας από την... Ακρόπολη την Καζάν στο ΟΑΚΑ και δεν τρέχει πια για την πρόκριση.

Η τετράδα, αν και έχασε η Φενέρ, είναι απομακρυσμένη για τα καλά πλέον. Εφόσον κερδίσει η Εφές την Μπάμπεργκ στην Πόλη θα βρεθούν μαζί Παναθηναϊκός - Εφές - Αστέρας και Μπασκόνια με 14 νίκες. Έχοντας τους Βάσκους εκτός, ΤΣΣΚΑ εντός και Μακάμπι στο Τελ Αβίβ, ο Παναθηναϊκός είναι πιθανό να βρεθεί από 5ος μέχρι και 8ος, υπολογίζοντας ότι δεν θα κάνει κανένα "μπαμ" η Νταρουσάφακα στο ΣΕΦ για να μπει στο κόλπο της πρόκρισης. Τη στιγμή που ο Παναθηναϊκός περιμένει την Ρεάλ την επόμενη εβδομαδα σε ματς με "πρέπει" πλέον!

ΤΑ... ΚΑΤΟΡΘΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΤΣΑΒΙ

Στον Παναθηναϊκό συνεχίζουν να μην βλέπουν τα λάθη του Πασκουάλ και χάνουν το δάσος ολόκληρο. Ο Ισπανός έχει βαφτιστεί από ποιους δεν ξέρω και γιατί, προπονητής των 100 συστημάτων και των ειδικών συνθηκών. Φαντάζομαι δεν είμαι τυφλός για να μην τα βλέπω. Αντιθέτως αντικρίζω ένα μονοδιάστατο Παναθηναϊκό και ένα προπονητή που όταν η μπάλα "καίει" στο τέλος, δεν έχει καμία επέμβαση και ιδέα, η ομάδα του παίζει στην τύχη με αυτοσχεδιασμούς, έχοντας στα χέρια του ένα πολύ καλό ρόστερ, ενισχυμένο από τον Γιαννακόπουλου, που κάνει τα πάντα από το πόστο του.

Αν δεν αρέσει στον Ισπανό το ρόστερ, τότε γιατί ανέλαβε; Και αν δεν του αρέσει, δεν θέλω να είμαι στην θέση του Γιαννακόπουλου να του ζητήσει ο Τσάβι καμιά 25αρια εκατομμύρια για να φτιάξει ρόστερ Μπαρτσελόνα με "συρτό" μπάσκετ και χωρίς Ναβάρο που τον ξελάσπωνε στα ντουζένια του.

Ο Πασκουάλ έχει μια ομάδα η οποία, εκτός από σήμερα, με τις επιλογές του σε κάθε ματς κυνηγούσε το σκορ με 8-10π με το καλημέρα. Καμία επέμβαση στο τέλος, καμία επιρροή από τον πάγκο, όντας τυχερός που...

- με την Μπασκόνια ο Μπομπουά μπερδεύτηκε και δεν σούταρε

- με την Εφές πήρε ένα τυχαίο αμφισβητούμενο φάουλ

- με την ουραγό Ούνιξ έχανε 11 στο ΟΑΚΑ και βρήκε... πορτοφόλι με τρίποντο του Τζέιμς στο μηδέν και

- με τον Άρη πήρε το κύπελλο, αν και από 17 πόντους στην 4η περίοδο λίγο έλειψε να κινδυνέψει με τη διαφορά στους 4π στο 38',

Την ίδια ώρα έχασε από την Νταρουσάφακα με επιμέρους 22-3 παίζοντας στα τελευταία 3 λεπτά "γύρω γύρω όλοι", στον Αστέρα άρχισε μ' ένα 16-0 και στο Καζάν ηττήθηκε παρά το +14 στο δεύτερο ημίχρονο!

Σε κάθε ματς νεκρά διαστήματα τουλάχιστον δύο φορές για 5-6', παρά το πλήρες ρόστερ.

Τι άλλο να κάνει ο Γιαννακόπουλος δηλαδή; Να μπει να βάλει φόρμα; Ο Τσάβι των 100 συστημάτων (για μένα δεν είχε ούτε 20) και των ειδικών συνθηκών στο τέλος είναι αόρατος. Ο ΠΑΟ ποντάρει στην εμπειρία και στη φανέλα, περιμένοντας μήπως ξυπνήσει ο Ισπανός και μπει ο Γκιστ.

Μονοδιάστατο και προβλέψιμο μπάσκετ, αν δεν μπουν τα τρίποντα, κάνουμε τον σταυρό μας, και στο τέλος red or black στη ρουλέτα!

ΠΩΣ ΕΧΑΣΕ ΣΤΟ ΚΑΟΥΝΑΣ

Αφού έφυγε ο Τζεντίλε, ο Πασκουάλ άρχισε με μια καλή πεντάδα, καθώς κατάλαβε ότι δεν πρέπει να ξεκινά με τον Φελντέιν και ο Παναθηναϊκός μπήκε δυνατά παίρνοντας καθαρή διαφορά από την άμυνα. Με 11-3 στο 6', 23-11 και 31-19 ημίχρονο. Δεν είχε μεγαλύτερη διαφορά, αφού σούταρε με 1/10 τρίποντα.

Στο δεύτερο μέρος η Ζαλγκίρις, που δεν είχε πάει άσχημα στην άμυνα κυνηγώντας τον Παναθηναϊκό στο σουτ για να μην έχει ελεύθερο τρίποντο, επέστρεψε. Ο Πασκουάλ δεν έχει συνεργασίες και η ομάδα του τρανζίσιον ή παιχνίδι στη ρακέτα και αφού δεν μπήκε τρίποντο η ομάδα του είχε μεγάλο πρόβλημα.

Στο κάτω-κάτω ο ΠΑΟ δεν έχασε από την άμυνα, αφού δέχθηκε μόλις 64 πόντους, αλλά από την επίθεση όντας προβλέψιμος χωρίς μακρινό σουτ.

Με αίμα πέτυχε 10π στην 3η περίοδο και αθόρυβα η Ζαλγκίρις που είχε διαβάσει τα πάντα στην κυκλοφορία του αντιπάλου και τα plays του, ροκάνισε τη διαφορά και το ματς έγινε ντέρμπι. Στο 32' ο ΠΑΟ πήγε στοο 45-40 και μετά χωρίς κανέναν από Καλάθη-Τζέιμς αλλά με Παππά-Φελντέιν στην περιφέρεια και στο πόιντ, έμεινε 6' μ' ένα σουτ και το ματς τούμπαρε.

Η Ζαλγκίρις πέρασε 56-51, μόλις μπήκε ο Καλάθης έβγαλε την ασίστ στον Παππά για το 2+1 που έφερε 56-54, και εκεί στο 39' ο ΠΑΟ έφαγε ένα τυχερό γκολ-φάουλ του Γιανκούνας. Ρίβερς και Σίνγκλετον δεν συνεννοήθηκαν και τέλος με το 61-54.

ΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΚΛΕΙΔΙΑ

Ο Παναθηναϊκός που σκοράρει από το τρίποντο τουλάχιστον 10 φορές κατά μέσο όρο έμεινε στα 3/18. Με τον απολογισμό αυτό ο ΠΑΟ δεν έχει σκορ. Και ας είχε 50% με 19/38 στα δίποντα. Όπως δεν είχε inside game, καθώς ο Μπουρούσης για πολλούς λόγους δεν έχει την αποτελεσματικότητα που είχε με την Μπασκόνια. Άλλος με πλάτη ή παιχνίδι στο ποστ δεν υπάρχει.

Αναγκαστικά ο ΠΑΟ θα πρέπει να βρει πόντους από το τρανσίζιον. Χωρίς πιεστική άμυνα όμως οι "πράσινοι" δεν έχουν κλεψίματα και ανοιχτό γήπεδο. Και χωρίς να έχει βάλει στα plays του, συνεργασίες, δεν έχει καμία άνεση στο σκορ παρά μόνο με μακρινά σουτ είτε δίποντα είτε τρίποντα με τους πολλούς καλούς σουτέρ που διαθέτει. Και όταν δεν έχουν πολύ ενέργεια Σίνγκλετον, Τζέιμς και Ρίβερς, το πρόβλημα θα μεγαλώνει. Ή όταν τους διαβάζουν γιατί ο Σάρας έκανε και εδώ ρουά ματ. Κυνηγούσε τον Ρίβερς με χέρια πάνω, τον Σίνγκλετον να μην σουτάρει γιατί δεν έχει εύκολο ντράιβ και τον Τζέιμς με αντίπαλο τον σοφτ Λεκαβίτσιους τον ξέχασε εντελώς ο Πασκουάλ σε ματς που ο Αμερικανός έπρεπε να παίξει 30 λεπτά.

Ο Σάρας είδε ότι ο Παναθηναϊκός δεν έχει συνεργασίες και τον εγκλώβισε μαεστρικά, γιατί ήξερε ότι αν βάλει 10/16 τρίποντα, θα χάσει. Μάγκας!

Ο ΕΛΕΓΧΟΣ

Πάλεψε, αλλά δεν είχε καμία βοήθεια ο Σίνγκλετον και έτσι χάθηκε (μόλις 11π με 1/3τρ). Ο Νίκολς θετικός όπως και ο Παππάς που όμως σαν πόιντ δεν μπορούσε στο τέλος. Ο Ρίβερς άστοχος με 1/5τρ. Ο Τζέιμς στο μηδέν (!) με λάθος διαχείριση από τον προπονητή του. Ο Φώτσης πήρε 9', αλλά είναι εκτός φόρμας και κλίματος. Ο Φελντέιν μέτριος. Ο Γκάμπριελ ξεκίνησε, αλλά είναι πολύ σοφτ για παιχνίδια που πάνε στην δύναμη. Ο Μπουρούσης μέτριος με άπειρους ψηλούς και ο Καλάθης χαμένος (1/6σ, 5ασ).

News 24/7

24MEDIA NETWORK