"Πράσινο" δίμηνο φωτιά κρίνει πολλά...

Ο Σωτήρης Γεωργίου γράφει για το επόμενο δύσκολο διάστημα που περιμένει τον Παναθηναϊκό, καταγράφοντας ένα προς ένα τα εμπόδια που καλούνται να ξεπεράσουν οι "πράσινοι".

"Πράσινο" δίμηνο φωτιά κρίνει πολλά...

Ο Παναθηναϊκός μπαίνει σε ένα δίμηνο φωτιά που θα κρίνει πολλά σε όλα τα επίπεδα....Οι "πράσινοι" όπως τα έφερε το πρόγραμμα έχουν μπροστά τους δύο μήνες με πολύ μεγάλα παιχνίδια και με σημασία σε όλα τα επίπεδα. Και στην Ευρωλίγκα και στην Stoiximan.gr Basket League και στο κύπελλο. Θα κριθούν και τίτλοι και πλεονέκτημα έδρας και πορεία στην Ευρώπη. Και φυσικά ο Πασκουάλ, καθώς θα έχει σχεδόν δύο μήνες στο τιμόνι του ΠΑΟ και οι αλλαγές της ομάδας που έχει πάντως την μεγάλη ατυχία του Γκιστ που αναμένεται να καθυστερήσει αρκετά η επιστροφή του και μιλάμε για τον κορυφαίο παίκτη του "τριφυλλιού". Ο Παναθηναϊκός στην Ευρωλίγκα δεν έχει κακή πορεία, αν και δεν άρεσε η εικόνα του στην Βαρκελώνη και η ήττα στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ. Όμως επί της ουσίας μια κακή ήττα -σαν αποτέλεσμα- κουβαλά αυτή με τον Ολυμπιακό και αυτή επίσης είναι σε ματς ειδικών συνθηκών...

ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΚΛΕΙΔΙΑ

Από εδώ και πέρα υπάρχουν όμως παιχνίδια κλειδιά και ένα πολύ βαρύ πρόγραμμα. Ο ΠΑΟ έχει το τριήμερο αυτό, το ματς με τη Γαλατά που είναι ανεβασμένη και έστω και στο ΟΑΚΑ πρέπει να είναι σοβαρός. Ακολουθεί Κυριακή το παραδοσιακό ντέρμπι με την ΑΕΚ που μπορεί να μην έχουν και πολύ...σχέση αγωνιστικά οι δύο ομάδες, αλλά ο ΠΑΟ θα είναι και από ματς 48 ώρες πριν και χωρίς 3 αμερικανούς -λόγω περιορισμού στον α' γύρο- και σε κοινή έδρα. Άρα πρέπει επίσης να είναι σοβαρός και δεν θα είναι ματς προπόνησης. Στην συνέχεια περιμένει στις 16/12 σε κρίσιμο ματς την Φενέρ του Ομπράντοβιτς στο ΟΑΚΑ και καπάκι πάει Τρίκαλα (Κυριακή 18/12). Αμέσως διπλή αγωνιστική στην Ευρωλίγκα χωρίς ξεκούραση.

Τρίτη αναχώρηση για Μιλάνο και σημαντική αναμέτρηση με την Αρμάνι Τετάρτη (21/12) και Παρασκευή περιμένει την επικίνδυνη Μπασκόνια (23/12). Δευτέρα 26/12 φιλοξενεί τον ΑΓΟΡ και παραμονές του 2017 παίζει στο μακρινό Καζάν (30/12) σε αναμέτρηση με "πρέπει". Καλημερίζει το 2017 με μικρή ξεκούραση και την Παρασκευή (6/1) των Θεοφανείων πάει στο ΣΕΦ για το "Κλάσικο" της Ευρωλίγκα με τον Ολυμπιακό και καπάκι πάει Θεσσαλονίκη για το ματς με τον ΠΑΟΚ!Στις 13/1 περιμένει επίσης την Εφές σε ματς με "πρέπει" και καπάκι πάλι στο ΣΕΦ για ένα ματς τίτλου. Νοκ άουτ αναμέτρηση κυπέλλου με τον Ολυμπιακό στις 16/1 και αμέσως μετά ταξίδι στην Πόλη και παιχνίδι με τη Φενέρ στις 19/1! Και μετά έχει νέο τρίμερο φωτιά στην Ευρωλίγκα.

ΤΡΙΗΜΕΡΑ ΦΩΤΙΑΣ

Δύο μεγάλα ματς μέσα σε τρεις μέρες. Με Μπαρτσελόνα μέσα 24/1 και Αστέρα στο Βελιγράδι στις 26/1 . Και αμέσως μετά κλείνει μια εβδομάδα φωτιά κυριολεκτικά έχοντας και τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ για την 15η αγωνιστική στις 29 ή 30/1!

Συνεπώς ακολουθεί ένα δίμηνο φωτιά που θα κρίνει πολλά για τον ΠΑΟ και για πολλούς... Με ένα ματς τελικό κυριολεκτικά στο ΣΕΦ και νοκ άουτ για το κύπελλο στα ημιτελικά. Ένα ακόμα ματς στο ΣΕΦ αρχές του νέου έτους για την Ευρωλίγκα και συνεπώς με μεγάλη σημασία. Και ένα ακόμα παιχνίδι μέσα αυτή την φορά για την Ελλάδα που ίσως έχει σημασία πέραν από το γόητρο για την πρώτη θέση και το πλεονέκτημα έδρας. Στην δε Ευρωλίγκα μετά το ματς με την Γαλατά αρχίζει μια σειρά κρισιμότατων αγώνων.

ΤΑ "ΠΡΕΠΕΙ"

Με Φενέρ, Μπασκόνια, Εφές, Μπαρτσελόνα μέσα, που δεν υπάρχει εύκολο παιχνίδι. Και εκτός με Μιλάνο, Καζάν, Ολυμπιακό, Φενέρ, Αστέρα και Γαλατά(3/2/2017) που θέλει τουλάχιστον 3-4 διπλά ! Και είναι μια περίοδος που λογικά ο Παναθηναϊκός πρέπει να είναι πανέτοιμος έχοντας αφομοιώσει και τα θέλω του νέου του προπονητή.

News 24/7

24MEDIA NETWORK