Ψυχολογικό αβαντάζ, αλλά προβληματίζει ακόμα

Ο Σωτήρης Γεωργίου γράφει για τα όσα άφησε η νίκη του Παναθηναϊκού στο Μπάμπεργκ και σχολιάζει τους παίκτες, αλλά και τον νέο προπονητή των "πράσινων".

Ψυχολογικό αβαντάζ, αλλά προβληματίζει ακόμα
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Στην χώρα που όλα είναι στα άκρα, έτσι και το αποτέλεσμα ενός αγώνα θρίλερ έχει δύο ερμηνεύσεις από τους σχετικούς και μη σχετικούς.

Ο Παναθηναϊκός κέρδισε στο Μπάμπεργκ με τρομερή ανατροπή και οι ειδικοί και μη ειδικοί άρχισαν για τον... μάγο Πασκουάλ που έφτιαξε την ανατροπή και τον Νικ Καλάθη που ήταν ΝΒΑερ και κοστίζει και πάνω από 2εκ!

Αν βέβαια ο Παναθηναϊκός δεν ήταν τυχερός στο τέλος θα ακούγαμε για τα λάθη του Πασκουάλ που αν δεν τα είχε κάνει η ομάδα θα είχε κερδίσει και δεν θα έχανε στο τελευταίο σουτ. Και για τον λούζερ Καλάθη... που τι στο καλό ήθελε και σούταρε στο τέλος.

ΔΕΝ ΕΠΑΙΞΕ ΡΟΛΟ Ο ΠΑΣΚΟΥΑΛ

Εμείς που απέχουμε απ όλα αυτά τα οπαδικά και θεατρινίστικα και δημοσχετίστικα έχουμε την αποψή μας. Ο Παναθηναϊκός έπεσε από την Ακρόπολη και βρήκε πορτοφόλι πετυχαίνοντας μια ιστορική ανατροπή. Βέβαια για να κάνεις κάτι τέτοιο θες και βαριά φανέλα, εμπειρία, προσωπικότητα. Πως ήρθε βασικά η ανατροπή;

Έπαιξε ρόλο ο Πασκουάλ; Όχι βέβαια! Δεν υπήρχε κάτι συγκεκριμένο, κάποια μαγική κίνηση(πχ φάουλ συνεχή, κοντό σχήμα κτλ) από τον πάγκο. Το μόνο θετικό είναι ότι η ομάδα δεν το παράτησε, δεν πανικοβλήθηκε και εκμεταλλεύτηκε τα λάθη του Τρινκέρι που για 37' είχε κάνει ένα τέλειο κοουτσάρισμα με γνώμονα και το ρόστερ του .Αλλά στο τέλος έπαθε τρικυμία.

Για να γυρίσει ένα ματς από -10 στο 37' πρέπει να... ψιλοαυτοκτονήσει ο ένας και να έχει και τύχη ο άλλος. Να μπουν 1-2 μεγάλα σουτ, να γίνουν λάθος επιθέσεις. Η Μπάμπεργκ αντί να παίξει με τον χρόνο, να βάλει μια επίθεση από φάουλ και να μην τρώει τρίποντο ή γκολ φάουλ, έκανε το ακριβώς αντίθετο. Και έτσι πλήρωσε πολύ ακριβά το γεγονός ότι με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό πανηγύρισε πριν τελειώσει το παιχνίδι καν!

ΚΕΡΔΙΣΕ ΗΡΕΜΙΑ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟ

Ο Παναθηναϊκός πήρε μια σημαντική νίκη και βαθμολογικά και ψυχολογικά. Σαφώς δεν σκότωσε το θηρίο αλλά το παιχνίδι έγινε πολύ δύσκολο και με πίεση στο τέλος. Και βασικά έφτιαξε και αυτός και ο Καλάθης ψυχολογία. Ιδανικότερο ξεκίνημα δεν θα μπορούσε να φανταστεί ο Πασκουάλ. Αν και βέβαια δεν πρέπει να πάμε στο άλλο άκρο να πανηγυρίζει ο ενισχυμένος φέτος Παναθηναϊκός μια νίκη με την Μπάμπεργκ σαν να κέρδισε στην Βαρκελώνη!

Όμως κέρδισε ηρεμία και χρόνο. Για να περάσει την φιλοσοφία του ο Πασκουάλ που έχανε -κέρδιζε η ομάδα του- δεν πήγε άσχημα. δεν προσπάθησε να αλλάξει τα πράματα ριζικά, είχε ηρεμία από τον πάγκο και στα νεκρά διαστήματα, έκανε σωστές αλλαγές, έπαιξε με τους παίκτες του που του βγήκαν όπως με Φελντέϊν και Ρίβερς. Πίστευε στους παίκτες του και δεν τους έβαλε 20 συστήματα. Φάνηκε ότι θέλει πόιντ πίσω από τον Καλάθη και έδειξε ότι αν και δεν μας έχει συνηθίσει θα έχει πίστη στους Αμερικανούς και μπορεί με την πρώτη εκτίμηση να κάνει... καλό χωριό μαζί τους.

ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΔΙΟΡΘΩΣΕΙΣ

Η ομάδα όμως θέλει δουλειά στην άμυνα, που έδειξε και με τον μετρ του είδους Πεδουλάκη ανησυχητικά μηνύματα. Έχει αδυναμίες και τα συνεχόμενα ντράιβ που δέχθηκε στο δεύτερο ημίχρονο και τα 3/3 του Μέλι στην αρχή δεν επιτρέπονται σε αυτό το επίπεδο.

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε χωρίς εκπλήξεις από τον Πασκουάλ με Καλάθη, Φελντέϊν, Νίκολς, Γκιστ, Σίνγκλετον και ο Ισπανός πήγε σε ένα κλειστό ροτέισον χωρίς να δίνει χρόνο σε Μποχωρίδη-Χαραλαμπόπουλο. Συνεπώς θέλει βάθος ο Παναθηναϊκός αφού δεν βγαίνει χρονιά με 8-9 παίκτες. Αν και δεν είναι λάθος να παίζουν οι 8-9 περισσότερο.

Αρκεί να είναι ετοιμοπόλεμοι και οι υπόλοιποι. Το άλλο στοιχείο που θέλει διόρθωση είναι ότι στο πρώτο μέρος ο Παναθηναϊκός είχε δοκιμάσει περισσότερα τρίποντα από δίποντα. Και όπως γράψαμε και στο live αυτό πληρώνεται συνήθως. Παρουσίασε τρία νεκρά διαστήματα (12-20, 22-20, 37-42, 54-44, 63-62, 73-64) στα οποία έμεινε από σκορ μιας και δεν ακουμπούσε την μπάλα στην ρακέτα και έπαιζε από μακρυά.

ΕΚΑΝΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ Ο ΚΑΛΑΘΗΣ

Ειδικά έμεινε 5' χωρίς καλάθι στην 3η περίοδο και το 17-2 που έφαγε με τέτοιο βάθος είναι πολύ ανησυχητικό. Στην άμυνα είχε κακές αποστάσεις και συνεργασίες και μια τρύπα στο "3" .Ο Καλάθης ήταν ο κορυφαίος όχι επειδή έβαλε ένα τυχερό σουτ από μια καραμπόλα αλλά επειδή δεν έπαιρνε πολλές προσπάθειες και έκανε αυτό που μπορεί.

Δηλαδή συμπαθητική άμυνα, μοίρασε παιχνίδι, βοήθησε στο ριμπάουντ και ουσιαστικά έκανε τριπλ νταμπλ. Αποκάλυψη ήταν ο Φελντέϊν που έβαλε μεγάλα σουτ. Ανάλογα κινήθηκε και ο Ρίβερς και κλειδί ήταν τα 12/27 τρίποντα που είχαμε επισημάνει από εποχή Άρτζι ότι είναι κλειδί.

Ο Μπουρούσης είναι ντεφορμέ, ο Σίνγκλετον κουρασμένος. Ο Νίκολς χάθηκε μετά από το μεγάλο ματς της Μόσχας. Στα ρηχά Φώτσης και Παππάς που κάλυψε ένα 7λεπτο τον Καλάθη στο πόϊντ, ενώ ο Γκιστ ήταν θετικός αλλά όχι ο παλιός καλός... Γκιστ. Λογικά με τον κόσμο και την ψυχολογία πλέον δεν θα έχει πρόβλημα στο ΟΑΚΑ την Παρασκευή με τον Αστέρα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Και όμως! Ηταν έργο... Πασκουάλ
Θαύμα θαυμάτων στην πρεμιέρα Πασκουάλ!

News 24/7

24MEDIA NETWORK