Τα... κλασσικά του ΟΑΚΑ!

Στο ίδιο έργο θεατές στο ΟΑΚΑ και με μια αγωνία στο τέλος. Ο ΠΑΟ επέστρεψε στις νίκες μετά την κακή -βάσει εμφάνισης- παρένθεση του Κάουνας και ξεπέρασε με άνεση το εμπόδιο μιας πονηρής ομάδας. Γράφει ο Σωτήρης Γεωργίου.

Τα... κλασσικά του ΟΑΚΑ!

Οι "πράσινοι"διατήρησαν φυσικά το αήττητο στο γηπεδό τους -το μοναδικό πια στην Ευρώπη- και παραμένουν σε τροχιά πλεονεκτήματος έδρας και με την κλασική τους διπρόσωπη εικόνα.

ΤΑ....ΚΛΑΣΣΙΚΑ

Ο ΠΑΟ στο ΟΑΚΑ σκοράρει κατά ριπάς από το τρίποντο αλλά έχει και...τάμα να χάνει στο ημίχρονο όπως φαίνεται. Μετά την Ρεάλ που κυνηγούσε από -14 στο ημίχρονο, την Μάλαγα που επίσης αναδείχθηκε νικήτρια στο 20λεπτο, τώρα ήρθε και η ακριβή αλλά σοφτ ιταλική ομάδα να μπει οδηγός και με διαφορές. Και κλασικά στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός μπαίνει με τσαμπουκά,παίζει άμυνα και αρχίζει να ρίχνει η... πυροβολαρχία από τα 6,75μ!

Έτσι και το Μιλάνο όταν προηγήθηκε με 12 πόντους στο πρώτο μέρος δεν ανησύχησε κανέναν αν και η αλήθεια είναι ότι μπορεί να είναι ουραγός αλλά έχοντας βγάλει πολύ δύσκολο πρόγραμμα και παλεύοντας σχεδόν παντού. Αλλά είναι σοφτ, άναρχο και με κακή χημεία και μπερδεμένος και ο Πιανιτζάνι στον πάγκο να τους χωρέσει όλους.

ΘΕΜΑ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΚΑΙ ΤΡΙΠΟΝΤΟΥ

Οι Μιλανέζοι εκμεταλλεύθηκαν την νωθρότητα του ΠΑΟ και έκαναν το 10-7 γρήγορα 14-23 και 27-39!Οι "πράσινοι" με τρομερό Ρίβερς και κάτι σερί του 8-0 πλησίαζαν και έκλεισαν το πρώτο μέρος μόλις στο καλάθι(39-41).Το 51-51 έγινε 62-53,η άμυνα δούλευε,τα τρίποντα έμπαιναν (σ.σ από τα 2/6 στην αρχή έτρεξε ένα τρομερό 12/17(!) στην συνέχεια) και το σοφτ Μιλάνο έδειχνε ότι απλά θα μείνει κοντά στο σκορ για να χάσει όμορφα...

Ο Παναθηναϊκός δέχθηκε μόλις 21π σε 15' και κάτι στο δεύτερο ημίχρονο,ο Ρίβερς είχε το τρίποντο ψωμοτύρι,οι "πράσινοι" τελείωσαν με το εξωπραγματικό 15/28(!) θυμίζοντας Γκόλντεν Στέιτ αλλά όχι τυχαία και μόνο ο Γκουντάιτις τους δημιούργησε προβλήματα στο πρώτο μέρος αλλά τον περιόρισαν με ομαδική δουλειά και αυτόν και τους βοήθησε και ο Πιανιτζάνι(!) που τον άφησε μόλις 12' και ενώ είχε 11 πόντους με το απόλυτο!

Οι Ρίβερς(6/9) και Λοτζέσκι (3/4) ήταν εκπληκτικοί στο τρίποντο,ο Παππάς βοήθησε ως έπρεπε στο -12,ο Γκιστ έδωσε δύναμη στην ρακέτα. Ο Καλάθης μέχρι να τραυματιστεί ρεσιτάλ οργάνωσης με 12ας σε 22'(!) και άστοχος ο Σίνγκλετον(2/7τρ). Τίποτα απολύτως Βουγιούκας-Όγκαστ,δεν πήρε χρόνο ο Ντένμον,μέτριος ο Θανάσης Αντετοκούμπο που ουσιαστικά δεν έπαιξε μετά την πεντάδα .Λίγος και ο Γκάμπριελ,απλά συμπαθητικός ο Λεκαβίτσιους

Ο ΚΑΛΑΘΗΣ ΚΑΙ Ο ΨΗΛΟΣ

Ο ΠΑΟ πάντως δείχνει ότι θέλει ασφαλώς ψηλό. Ο Βουγιούκας δεν κολλάει παρά σε ελάχιστα ματς .Ο Όγκαστ παραμένει εκτός τόπου και χρόνου και ο Γκιστ παλεύει μόνος. Αν υπάρξει κανένας τραυματισμός του θα έχει πολλά προβλήματα ο Πασκουάλ....

Και φυσικά θέλει δουλειά στη διάρκεια, στην άμυνα που σε μεγάλα διαστήματα δεν υπάρχει διάθεση και λύσεις όχι μόνο με το τρίποντο. Ο Καλάθης τραυματίστηκε στον ώμο με τον Μίτσοφ,γλίτωσε τα χειρότερα με μια κάκωση και μάλλον θα χάσει μόνο την Μακάμπι μέσα.

Πάντως η καρδιά των "πρασίνων" πήγε στην... κούλουρη μόλις ο κορυφαίος και μάλλον μοναδικός δημιουργός της ομάδας τους ,έφυγε από το παιχνίδι τραυματίας.

News 24/7

24MEDIA NETWORK