Τα πολύπλευρα κέρδη του Ολυμπιακού

Δεν ήταν μόνο η νίκη με μεγάλο σκορ κόντρα στη Χίμκι και οι βαθμοί που κατέκτησε στον όμιλο της Euroleague. Ο Ολυμπιακός κέρδισε άλλα τέσσερα εξίσου σημαντικά πράγματα το βράδυ της Πέμπτης (26/10) στο ΣΕΦ. Ο Σωτήρης Γεωργίου γράφει για το 4/4 των "ερυθρόλευκων".

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÏÓÖÐ - ×ÉÌÊÉ / EUROLEAGUE / OLYMPIAKOS - KHIMKI / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: ÔÁÊÇÓ ÓÁÃÉÁÓ / EUROKINISSI)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÏÓÖÐ - ×ÉÌÊÉ / EUROLEAGUE / OLYMPIAKOS - KHIMKI / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: ÔÁÊÇÓ ÓÁÃÉÁÓ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Ολυμπιακός έβγαλε την πρώτη τετράδα της Ευρωλίγκα με το απόλυτο,με τον καλύτερο δυνατό τρόπο δηλαδή και με το 4/4, αλλά τα κέρδη του είναι πολύπλευρα και ιδιαίτερα σημαντικά για την δύσκολη συνέχεια.Το ότι πάντως θα έκανε περίπατο με την ακριβή Χίμκι μόνο εντός προγράμματος δεν ήταν...

ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΚΕΡΔΗ

Ο Ολυμπιακός έχει το βαθμολογικό του κέρδος, καθώς πέρασε μια τετράδα αγώνων με το απόλυτο. Μιλάμε για την πρώτη τετράδα έστω με τα τρία παιχνίδια εντός έδρας (για την ακρίβεια δύο αφού με την Μπασκόνια έπαιξε στην Κρήτη λόγω τιμωρίας). Μιλάμε για 4 παιχνίδια όμως όλα πονηρά. Από αυτά που μπορείς να τα πάρεις όλα αλλά και να τα χάσεις όλα. Και όμως ο Ολυμπιακός τα πήρε όλα και καθαρά μάλιστα και παρά τα προβληματά του.

* Το σημαντικό είναι ότι οι "ερυθρόλευκοι" έχουν πλέον αποκτήσει τέτοια τεχνογνωσία που παίρνουν ...τεχνοκρατικά τα ροζ φύλλα. Και κουκουλώνουν τα προβλήματα. Μην ξεχνάμε ότι ρίχτηκαν στην μάχη της ψυχολογίας με πληγωμένη ψυχολογία από την ήττα στο ΣΕΦ στο ντέρμπι με τον ΠΑΟ και με σημαντικές απουσίες όπως του αρχηγού και ηγέτη Σπανούλη. Και με ελλιπείς προπονήσεις.

* Το πιο σημαντικό κέρδος είναι ότι κερδίζει ο Ολυμπιακός και παίζει καλά και χωρίς τον Σπανούλη. Αυτό μάλιστα το πετυχαίνει όχι με κατενάτσιο αλλά και με την επίθεση καθώς μην ξεχνάμε ότι έβαλε 92π στην ρώσικη ακριβότερή του Χίμκι. Η ομάδα λειτουργεί αρκετά σωστά και με ψηλά σχήματα μάλιστα και η απουσία του Σπανούλη δεν έχει φανεί.

* Μεγάλη δουλειά ότι ο Ολυμπιακός έβαλε 92 πόντους χωρίς να έχει μεγάλα ποσοστά μακρυά και τρίποντα (6/17), δείγμα ότι διαβάζει τέλεια το παιχνίδι.

* Το μεγάλο κέρδος φέτος είναι ασφαλώς η τρομερή εξέλιξη του Μιλουτίνοβ που όπως πάει θα είναι παίκτης των 2 εκ. στην Ευρώπη και έτοιμος για το ΝΒΑ. Ο Σέρβος σέντερ μάλιστα έχει αποκτήσει και ταχύτητα στα πόδια και παρά το ύψος του βγάζει άμυνες και στο πικ εν ρολ.

Είναι και τρομερός πλέον στην επίθεση διαβάζοντας άριστα το παιχνίδι (8/8 δίποντα με Χίμκι!). Και επίσης προσέχουμε και την άνοδο του Παπαπέτρου που στα τελευταία παιχνίδια άρχισε να θυμίζει τον παλιό καλό Παπαπέτρου.

ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΧΙΜΚΙ

Κανείς ασφαλώς δεν περίμενε περίπατο στο ματς με την ακριβότερη Χίμκι με το 3/3 αλλά όλα στην Μόσχα. Η ομάδα του Μπαρτζώκα έδειξε σοφτ και άναρχη και προβλημάτισε για το υψηλό επίπεδο που θέλει μιας και εκεί πρέπει να παίζεις και άμυνα. Αλλά θα κάνει ζημιές έχοντας πολύ ταλέντο. Ο Ολυμπιακός είχε μεγάλες εκρήξεις και ένα μπλακ άουτ.

Μπήκε με τσαμπουκά με την άμυνα και δέχθηκε μόλις 2π στο πεντάλεπτο(10-2) στέλνοντας την μπάλα στους ψηλούς του. Με ψηλά σχήματα χωρίς Μάντζαρη και Στρέλνιεκς στην πεντάδα προηγήθηκε με 20-13 καθώς δέχθηκε 3 κολλητά τρίποντα αρχικά (13-13).

Είχε στην 1η περίοδο 9/14δ αλλά δέχθηκε 4/8τρ. Εδώ είναι και το μπλακ άουτ καθώς σε ένα τετράλεπτο έφαγε 17π και η Ρώσικη ομάδα πέρασε 27-30 αλλά δεν ξανακούμπησε. Ο Ολυμπιακός δεν δέχθηκε άλλο μακρινό σουτ και έτσι με ένα 15-2 πέρασε με 42-32 και τέλος...

Στο δεύτερο μέρος η Ελληνική ομάδα είχε πάλι μια έκρηξη, πήγε στους 20 πόντους και μετά χαλάρωσε με τον Σβεντ να σκοράρει πάλι στο τέλος όταν όλα είχαν κριθεί και ενώ είχε μείνει άποντος ουσιαστικά μετά τα 3 τρίποντα. Όπως είπαμε και πιο πάνω έβαλε 92π με μόλις 6τρ,είχε πλουραλισμό και μοίρασε το χρόνο

ΔΕΝ ΕΦΗΣΥΧΑΖΕΙ - ΛΙΓΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ

Ασφαλώς ο Ολυμπιακός δεν είναι αχτύπητος και έχει θέματα να λύσει. Βασικά να βρει χημεία και μοίρασμα του χρόνου με την επιστροφή του Σπανούλη.

Ο Ρόμπερτς δεν απειλεί και για δεύτερο συνεχόμενο ματς δεν σκοράρει σχεδόν καθόλου εντός παιδιάς. 'Εχασε και 9 βολές πάλι που δεν είναι λίγες. Τέλος αυτό που δεν άρεσε, δεν ήταν άλλο από τον λίγο κόσμο που βρέθηκε στο ΣΕΦ. Οι 8.000 φίλοι της ομάδας δεν είναι καλό νούμερο όταν είσαι αήττητος στην Ευρωλίγκα.

News 24/7

24MEDIA NETWORK