Τις καλύτερες δυνατές κινήσεις ο Ολυμπιακός

Ο Σωτήρης Γεωργίου γράφει για τη μεταγραφική ενίσχυση του μπασκετικού Ολυμπιακού που τον καθιστά εκ νέου πρωταγωνιστή στην Ευρωλίγκα.

Τις καλύτερες δυνατές κινήσεις ο Ολυμπιακός

Το παζλ ολοκληρώνεται σταδιακά στις μεγάλες μας ομάδες που παίζουν Ευρωλίγκα και ελάχιστα πράματα μένουν πλέον για να έχουμε το πλήρες ρόστερ για την νέα σεζόν, που στην Ευρώπη θα είναι πολύ δύσκολη και επίπονη και γι αυτό άλλωστε οι περισσότερες ομάδες γεμίζουν και σε βάθος και σε ποιότητα το ρόστερ τους.

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ

Πάντως με τα οικονομικά δεδομένα του ο πρωταθλητής Ολυμπιακός χωρίς να ξεφύγει από αυτά, έκανε ήδη εξαιρετικές κινήσεις για τη νέα σεζόν. Η αλήθεια είναι ότι το ρόστερ του πρωταθλητή Ελλάδος ήταν γεμάτο και σε ποιότητα και σε βάθος και με πολλούς Έλληνες και απλά ήθελε μερικές επιλεγμένες καλές κινήσεις. Γι αυτό άλλωστε έγιναν ελάχιστες αλλά σοβαρές. Το θέμα του Ολυμπιακού ήταν αφού συνέχιζε με τον κόουτς Σφαιρόπουλο, να κλείσει ο αρχηγός Σπανούλης για να μην ψάχνει από την αρχή ηγέτη και σκόρερ. Μόλις έγινε αυτό με συνοπτικές διαδικασίες, ο επόμενος στόχος ήταν να πλαισιωθεί ο αρχηγός, που μεγαλώνει και σταδιακά θα πρέπει να παίζει καλά η ομάδα επιθετικά και χωρίς αυτόν στην πεντάδα, με ένα πρωτοκλασάτο παίκτη που να του μοιάζει κάπως, καθώς ίδιος δεν υπάρχει.

Και αυτή την φορά οι "ερυθρόλευκοι" πήραν παίκτη 0θεωρητικά τουλάχιστον- πρώτης γραμμής. Από τα πειράματα τύπου Στρόσμπερι και Όντομ, ο Ολυμπιακός επέλεξε ένα παίκτη που αν είχε μείνει στην Ευρώπη μετά την θητεία του στην Σιένα πιθανότατα θα ήταν ακριβοπληρωμένος και περιζήτητος. Από τους παίκτες που βγήκαν στην αγορά ο Ολυμπιακός κατάφερε να κλείσει σε λογικά χρήματα την καλύτερη δυνατή λύση που μπορεί να αναδειχθεί σε κορυφαίο Αμερικανό κοντό στα επόμενα χρόνια στην ήπειρό μας.

Και όπως έχουμε αναλύσει μπορεί να ντυθεί και Σπανούλης, ως ένα σημείο κολλάει εξαιρετικά και με τον αρχηγό μαζί και η περιφέρεια με τον Χάκετ, τον Μάντζαρη και τον Αθηναιου σαν 5ο, με την εμπειρία είναι πλήρης. Αν υπάρξει τραυματισμός θα γίνει μια αλλαγή, ίσως να ήθελε έναν ακόμα παίκτη εδώ για την Ευρωλίγκα για βάθος, αλλά δεν έρχεται καλός να παίζει λίγο και δεν παίρνεις με πολλά καλό για να παίζει λίγο και να χαλάσεις τις ισορροπίες σου. Άλλωστε στην Ελλάδα θα πρέπει να πάρουν χρόνο και οι πιτσιρικάδες με όποιο κόστος.

Μάλιστα αν χρειαστεί κατεβαίνει με σχετική αξιοπιστία πλέον και ο Λοτζέσκι όπως ήδη είδαμε στο "2" και νομίζω ορθώς ο Ολυμπιακός δεν κάνει άλλη κίνηση εκεί. Με Λοτζέσκι, Παπανικολάου και Παπαπέτρου είναι υπερπλήρης στο "3" σε όλα τα δυνατά σχήματα (σουτ, άμυνα, διάβασμα και ποστ παιχνίδι). Στο "4" ο Πρίντεζης θα έχει φέτος και τον Αγραβάνη που έπαιξε στην θέση αυτή και στην Εθνική και είναι βελτιωμένος, αλλά ανεβαίνει με αξιοπιστία πλέον άνετα ένα 10λεπτο ο Παπαπέτρου. Συνεπώς η θέση είναι γενικά καλυμμένη αν και θα ήθελε εδώ ένα καλό παίκτη κλάσης όπως ο Οκάρο Γουάιτ που όμως προτίμησε το ΝΒΑ.

Ο ΓΚΑΜΠΡΙΕΛ ΓΙΑ 4ΑΡΙ

Εδώ οι "ερυθρόλευκοι" κυνηγάνε και τον Γκάμπριελ και μάλλον θα πάρουν παίκτη οπότε θα είναι υπερπλήρεις, αλλά ακόμα και αν δεν γίνει προσθήκη θα είναι σε καλύτερη μοίρα από πέρσι, επειδή και ο Παπαπέτρου λογίζεται και στο 4αρι και ο Αγραβάνης είναι σαφώς πιο έμπειρος. Στην θέση του σέντερ υπάρχει ο Γιανγκ που έχασε όλη την σεζόν σχεδόν πέρσι και είναι σαν νέα μεταγραφή και έτσι μαζί με τον Μπιρτς που είναι επίσης πολύ καλή επιλογή και παίρνει την θέση του Χάντερ, κάνουν ένα εξαιρετικό και αθλητικό δίδυμο και έχοντας σαν 3ο ψηλό διαφορετικού στιλ μάλιστα τον Μιλουτίνοφ, που λογικά θα πρέπει να δείξει παραπάνω πράματα. Εχω την αίσθηση ότι ο Ολυμπιακός έκανε τις καλύτερες σίγουρα κινήσεις και χωρίς ουσιαστικά να αυξήσει το μπάτζετ του. Εφόσον του βγει ο Γκριν δεν θα έχει θέμα με την ηλικία του Σπανούλη που αλλάζει και το στιλ του και εφόσον είναι υγιής ο Πρίντεζης και παίκτη να μην πάρει στο "4" δεν θα έχει θέμα.

ΦΑΒΟΡΙ ΓΙΑ ΦΑΪΝΑΛ ΦΟΡ

Συνεπώς, καθώς πέρσι είχε μεγάλη εξάρτηση επιθετικά από Σπανούλη και Πρίντεζη, φέτος αυτή μειώθηκε σε λογικά επίπεδα. Και με την βελτίωση και εμπειρία πια των Ελλήνων του που έβαλαν και νέες θέσεις στο ρεπερτοριό τους, ο Ολυμπιακός και παίκτη να μην πάρει στο 4αρι είναι ήδη στην αφετηρία με ένα εξαιρετικό -ειδικά για τα οικονομικά που διαθέτει- ρόστερ και μπορεί να θεωρηθεί στα φαβορί ή έστω στα δεύτερα φαβορί για το Φάιναλ Φορ και ας είναι νωρίς αφού δεν έχουμε ακόμα γνώση για τις άλλες ομάδες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Γκριν: "Θέλω να γίνω μέρος της ιστορίας του Ολυμπιακού"

News 24/7

24MEDIA NETWORK