Το κρίσιμο σταυροδρόμι για ΑΕΚ και ΠΑΟΚ

ΑΕΚ και ΠΑΟΚ έχουν όλα τα φόντα να πρωταγωνιστήσουν, αλλά τους λείπει ένα μόνο πράγμα. Χρόνος και εμπιστοσύνη. Ο Σωτήρης Γεωργίου κάνει... φύλλο και φτερό τα ρόστερ των δυο "δικέφαλων", σχολιάζει τις αδυναμίες και τα προτερήματα, ενώ παράλληλα ζητάει τη στήριξη των Παπαθεοδώρου, Μανωλόπουλου.

Το κρίσιμο σταυροδρόμι για ΑΕΚ και ΠΑΟΚ
papatheodorou manolopoulos

Ξεκίνησαν με πολλά όνειρα φέτος οι δυο "δικέφαλοι", αλλά η εικόνα τους είναι απογοητευτική και χωρίς συγκεκριμένο λόγο μέχρι στιγμής σε Ελλάδα και Ευρώπη. Έτσι υπάρχει μεγάλος προβληματισμός και στα δύο επιτελεία για την επόμενη μέρα. Παρόλα αυτά δεν υπάρχει λόγος για βιαστικές κινήσεις καθώς οι νεαροί Έλληνες προπονητές πρέπει να στηριχθούν.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΑΕΚ

Η ΑΕΚ με τον Σωτήρη Μανωλόπουλο στον πάγκο έφτιαξε ένα καλό ρόστερ με το μπάτζετ του 1,5-2 εκατ. αλλά θέλει χρόνο να δέσει. Η αλήθεια είναι ότι η εικόνα της είναι απογοητευτική για το μπάτζετ και το βαρύ όνομα που κουβαλά ο σύλλογος. Φυσικά φαίνεται και ένα μπέρδεμα στην πορεία. Ο Έλληνας τεχνικός που ανέλαβε πέρσι στο μέσο της σεζόν και πήγε πολύ καλά το... καράβι, φέτος δεν βλέπει τα πράματα να πηγαίνουν όπως τα έχει σχεδιάσει.

Η ΑΕΚ θέλει από την μια να κάνει και μίνι πρωταθλητισμό ( σ.σ δηλ να είναι κοντά σε ΠΑΟ και Ολυμπιακό που είναι πολύ ακριβότερες ομάδες βέβαια), αλλά από την άλλη θέλει να προωθήσει και τα νέα παιδιά για να κτίσει για το μέλλον. Και τα δύο μαζί δεν γίνονται. Στην ουσία ο Μανωλόπουλος κινδυνεύει να πληρώσει το πείραμα να προωθηθούν ταυτόχρονα τα Ελληνόπουλα αλλά και να είναι αξιόλογη η ομάδα σε υψηλό επίπεδο.

Η ΑΕΚ δεν παίζει καλά πουθενά. Στην Ευρώπη σοκ με το 79-87 με την Εστουδιάντες μέσα. Ήττα στο ΟΑΚΑ από την αποδυναμωμένη φέτος Μπάνβιτ (70-74) και αγχωτική νίκη την Τετάρτη με την μετριότητα Πολωνική Ρόσα στην παράταση, ενώ έχανε πολύ ώρα. Μέσα σε όλα έχει μια τρομερή νίκη στην Βενετία με την πρωταθλήτρια Ιταλίας Βενέτσια. Στην Ελλάδα επικράτησε άνετα των Τρικάλων στο ΟΑΚΑ, αγκομάχησε με τον ΑΓΟΡ που έχανε και με 8π στο δεύτερο μέρος και έχασε εκτός από Άρη, Κολοσσό! Η ομάδα περιμένει πολλά από την ακριβή της μεταγραφή, τον ΝΒΑερ Χάρις, που είχε ασχοληθεί και ο ΠΑΟ λίγο και τον περίμενε να έρθει από την Κίνα αλλά ακόμα δεν έχει προσαρμοστεί. Πρόβλημα στο σέντερ που βάζει τον Καββαδά για να αποκτήσει όγκο και δύναμη αν και στο ίδιο στιλ έχει τον Μαυροειδή.

Γενικά η ΑΕΚ δεν έχει βρει χημεία και σχήματα. Θα πρέπει Γκριν-Χάρις να... πυροβολάνε από την περιφέρεια, ο Μπάρλοου ακόμα δεν έχει μπει στο πλάνο όπως πρέπει και οι ξένοι ψηλοί είναι στο ψάξιμο της θέσης τους. Όμως έτσι δεν υπάρχουν στο βασικό σχήμα οι Έλληνες που δίνουν το πάθος με εξαίρεση βασικά τους Σάκοτα - Λαρεντζάκη - Μαυροειδή που παίρνουν χρόνο. Η ΑΕΚ θέλει χρόνο, αλλά δεν έχει λόγο να βιάζεται για αλλαγές και πρέπει να δώσει μια πίστωση χρόνου στον Μανωλόπουλο παρά την δικαιολογημένη γκρίνια.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ προχώρησε σε μια σοβαρή αλλαγή φέτος με τον αέρα του Σαββίδη που είναι κοντά και στην ΚΑΕ, αλλά όχι άμεσα και όχι με τρόπο τέτοιον πέραν της οικονομικής βοήθειας στα χρέη που τρέχουν σε ρυθμίσεις. Παρόλα αυτά η ΚΑΕ έλυσε μετά από χρόνια την απόλυτα επιτυχημένη συνεργασία με τον έμπειρο Σούλη Μαρκόπουλο, που κατά γενική ομολογία κράτησε την ομάδα σε υψηλό επίπεδο με μπάτζετ των 200χιλ! Η ομάδα θέλησε να προχωρήσει σε ανανέωση σε όλα τα επίπεδα και να κτίσει για το μέλλον. Έτσι έφερε στον πάγκο τον κόουτς της Εθνικής Νέων, Ηλία Παπαθεοδώρου, που πάντως είχε εμπειρία από τα μεγάλα σαλόνια με πολύ καλές πορείες με μια ομάδα-θαύμα και δικιά του, όπως λέμε, αγωνιστική την Κηφισιά. Ο ΠΑΟΚ όμως ακόμα δεν έχει μπορέσει να δείξει ότι δουλεύει καν σωστά και υπάρχει απογοήτευση και ανησυχία.

Η ομάδα πήγε καλά στα φιλικά, αλλά είναι μια σκέτη απογοήτευση στα επίσημα παιχνίδια που δεν παίζει καν άμυνα αν και κάθε ομάδα του νέου της προπονητή είχε αυτήν ως σήμα κατατεθέν. Στην Ευρώπη έχει φάει 33π στην Λούντβισγκμπουργκ, έχασε μέσα από την Γκαζιάντε που δεν είναι και στα καλύτερά της φέτος, από 36-41 μπροστά στο ημίχρονο πέτυχε μόλις 20π στο β' και έχασε και με 14(75-61) στην Γαλλία, από την πρωταθλήτρια της χώρας Σαλόν που όμως φέτος παραπαίει. Και έχει ένα διπλό στην Ιταλία με την παραπαίουσα φέτος Ορλαντίνα. Στην λίγκα μας γνώρισε ήττα σοκ μέσα από τον Προμηθέα που έχανε και με 17π, στα Τρίκαλα ηττήθηκε με άνεση, πάλεψε μόνο στο ΟΑΚΑ με τον ΠΑΟ απρόσμενα και κέρδισε αγχωτικά με 84-78 την ουραγό Κύμη στην Πυλαία. Και δέχεται και πάνω από 82π μ.ο.

Υπάρχει η δικαιολογία ότι περιμένει τον Χαραλαμπόπουλο και δεν της έχει βγει ο Ντίλαρντ που αποκτήθηκε σαν ηγέτης του νέου ΠΑΟΚ. Όμως υπάρχουν προβλήματα και με τους νέους Αμερικανούς που δεν έχουν προσαρμοστεί όλοι, ενώ παίκτες όπως ο Χρυσικόπουλος δεν έχουν προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα του νέου προπονητή. Πρόβλημα υπάρχει και στο 4αρι που έχει μείνει ουσιαστικά αξιόπιστη λύση μόνο ο Μαργαρίτης ( που παίζει και στο σέντερ) και έτσι έρχονται σύντομα αλλαγές στο ρόστερ. Ο προπονητής Παπαθεοδώρου λογικά στηρίζεται καθώς το πρότζεκτ του νέου ΠΑΟΚ έχει στηθεί πάνω του και η ομάδα θα περιμένει τον Χαραλαμπόπουλο να μπει μέσα και μέχρι τέλος του έτους, να βρει χημεία και να σκληραγωγηθεί στην άμυνα.

News 24/7

24MEDIA NETWORK