Τώρα μετράει η διαχείριση του Σφαιρόπουλου

Ο Σωτήρης Γεωργίου γράφει για την άνετη νίκη του Ολυμπιακού επί του Ερυθρού Αστέρα στο ΣΕΦ, την άνοδο του Μάντζαρη και το παράπονο του Σφαιρόπουλου.

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÏÓÖÐ - ÅÑÕÈÑÏÓ ÁÓÔÅÑÁÓ / EUROLEAGUE / OLYMPIAKOS - CRVENA ZVEZDA
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÏÓÖÐ - ÅÑÕÈÑÏÓ ÁÓÔÅÑÁÓ / EUROLEAGUE / OLYMPIAKOS - CRVENA ZVEZDA EUROKINISSI SPORTS

Ο Ολυμπιακός πέρασε με άνεση το εμπόδιο του Αστέρα στο ΣΕΦ και πηγαίνει με σχετική άνεση και χωρίς πίεση στο Μπάμπεργκ την Πέμπτη.

Το ματς με τον "φίλο" Ερυθρό Αστέρα, λόγω της αδελφοποίησης των οπαδών, ήταν σε αυτά που δεν υπάρχει περιθώρια γκέλας αλλά θέλουν προσοχή εξαιτίας των συνθηκών. Βασικά γιατί οι Σέρβοι είναι μια μαχητική και πεισματάρα ομάδα που όταν δεν έχουν άγχος θέλουν προσοχή, γιατί έρχονταν από νίκη με 27 πόντους επί της της Μακάμπι και συνεπώς με την ψυχολογία στα ύψη. Μετρούσαν δε και δύο καλά διπλά σε Γαλατά και Μπάμπεργκ.

Το χειρότερο για τον Ολυμπιακό ήταν ότι έπαιζε χωρίς Χάκετ - Πρίντεζη και είχε τον Σπανούλη να παίζει προερχόμενος από τραυματισμό. Όλα αυτά έφερναν υποψίες έκπληξης στο ΣΕΦ και έθεσαν σε εγρήγορση τους "ερυθρόλευκους" για να μην πετάξουν στα σκουπίδια τα διπλά σε Τουρκία και Κάουνας.

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΝΙΚΗ

Ο Ολυμπιακός τελικά έκανε αυτό που ξέρει να κάνει με τη μεγάλη εμπειρία του στο ΣΕΦ. Δηλαδή να παίρνει επαγγελματικές νίκες. Το παιχνίδι από την αρχή έδειχνε ότι εύκολα ή δύσκολα θα καταλήξει στους γηπεδούχους. Και αυτό καθώς είχαν συνέπεια στην άμυνα. Ο Ολυμπιακός μπήκε με τσαμπουκά και πάθος, κάτι που φανερώνουν τα 5 επιθετικά ριμπάουντς στο πεντάλεπτο, και έπαιξε δυνατή άμυνα. Ένας τομέας που βελτιώνεται σταθερά χάρη στην άνοδο του Μάντζαρη και του Παπανικολάου.

Η ελληνική ομάδα με Μιλουτίνοφ λόγω συνθηκών (ύψους) και Αγραβάνη (αντί Πρίντεζη) στο "4" ξεκίνησε καλά, καθώς πήρε 13 γρήγορους πόντους από την ορεξάτη φροντ λάιν του και έδειξε ότι δεν έχει διάθεση για αστεία μετά το 6-9 (22-16). Τα 3/3τρ του Λοτζέσκι μόλις πέρασε στο παρκέ κάλυψαν και τους πόντους του Πρίντεζη και την μέτρια εικόνα (2π) του Σπανούλη στο ημίχρονο, με αποτέλεσμα να έρθουν διαφορές ασφαλείας (30-20 και 37-24 στο 15' και 45-34ημ).

Ο Ολυμπιακός κράτησε στο 1/9τρ τον Αστέρα στο διάστημα αυτό, του έκοψε την δημιουργία (ειδικά του Γιόβιτς), βρήκε λύσεις και από τον Γκριν και έκανε συντήρηση στο δεύτερο μέρος, καθώς συνέχισε να παίζει άμυνα, να παίρνει επιθετικά ριμπάουντς και δεν αγχώθηκε (56-41,65-50 στο 35') με τη διαφορά απλά να πέφτει στο τέλος(69-62 στο 39') χωρίς κάτι παραπάνω.

Ο Ολυμπιακός τελείωσε από 5/11τρ στο α' με 7/20, αλλά κράτησε τον Αστέρα στο απογοητευτικό 2/17τρ. το κλειδί της άνετης νίκης. Στα κέρδη οι ρολίστες Μιλουτίνοφ και Αγραβάνης. Και έτσι πάει στο Μπάμπεργκ με καλή ψυχολογία και ψάχνοντας χωρίς βιασύνη τον αντί-Χάκετ

ΤΙ ΔΕΝ ΑΡΕΣΕ

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος φάνηκε στενοχωρημένος από την παρουσία του κόσμου, καθώς στο ΣΕΦ βρέθηκαν 8 και κάτι χιλιάδες φίλοι της ομάδας αλλά έκανε το παράπονό του γιατί υπάρχει πληρότητα. Δεν ήταν κακό το νούμερο, αν και θα έπρεπε να έχει περισσότερο κόσμο.

Αγωνιστικά ο Έλληνας τεχνικός εκνευρίστηκε στο τέλος με τα πολλά λάθη, αφού η ομάδα του έφτασε τα 19, όταν πάντως είχαν κριθεί σχεδόν όλα. Και δεν του άρεσε ότι έχασε ο Ολυμπιακός 16 αμυντικά ριμπάουντς, αλλά και το ποσοστό στα τρίποντα.

Ο ΕΛΕΓΧΟΣ

Έκανε πάντως καλό κοουτσάρισμα και διαχείριση, παρά τις σοβαρές απουσίες. Από την άλλη, ο Σπανούλης επηρεασμένος από τον τραυματισμό του δεν πήρε προσπάθειες (2π με 1/4σ,5ας,4λ).

Εξαιρετική δουλειά στην επίθεση έκανε ο Λοτζέσκι (18π με 4/6τρ) και ο Γκριν (15π με 5/7σ) παίζοντας για τους απόντες. Από τα καλύτερα παιχνίδια του ο Μιλουτίνοφ, ο Αγραβάνης πολύ καλός, έδειξε ότι μπαίνει πάλι για τα καλά στο ροτέισον. Και παλι αθόρυβη σπουδαία δουλειά στην άμυνα Μάντζαρης και Παπαπέτρου που δεν φαίνεται στη στατιστική τους. Ο Παπανικολάου μαχητικός, ο Αθηναίου ουσιαστικός στο ρόλο του, ο Μπιρτς έπαιξε λόγω αντιπάλου μόλις 4' και ο Γιανγκ έδειξε κάπως ανεβασμένος στο ριμπάουντ. Από την άλλη πλευρά σπουδαίος ο Κούζμιτς (13π/14ρ), ο Γιόβιτς είχε 16π αλλά χωρίς δημιουργία (3ασ), χάθηκαν οι άλλοι αφού δεν είχαν σουτ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Σφαιρόπουλος: "Δεν είναι εύκολο να παίζουμε σε άδειο γήπεδο"
Σπανούλη παρόντος, κανένας κίνδυνος για Ολυμπιακό
Σκέφτεται τον Ολυμπιακό και στο νοσοκομείο ο Χάκετ

News 24/7

24MEDIA NETWORK