Τώρα οφείλει να θωρακιστεί ο Παναθηναϊκός, αλλιώς...

Ο Σωτήρης Γεωργίου επιχειρεί να προσγειώσει εκείνους που ενθουσιάστηκαν με τις εμφανίσεις και τις διαδοχικές νίκες του Παναθηναϊκού, εξηγώντας γιατί παραμένει απαραίτητη η απόκτηση ενός σέντερ.

Τώρα οφείλει να θωρακιστεί ο Παναθηναϊκός, αλλιώς...
EUROKINISSI

Ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε μια εξαιρετική και εκπληκτική εβδομάδα με τα διπλά σε ΣΕΦ (Ολυμπιακός) και Πόλη (Εφές) και η ευφορία έχει κατακλύσει το "πράσινο" στρατόπεδο. Μια ευφορία που αποτυπώνεται στα όνειρα για μεγάλα πράματα.

Όχι άδικα ασφαλώς. Παρόλα αυτά η τελευταία "μαγική" εβδομάδα δεν έλυσε, απλώς "κουκούλωσε" τα (πολλά) προβλήματα. Μην ξεχνάμε ότι πριν από τα διπλά και την 30αρα στη Χίμκι στο ΟΑΚΑ, ο Παναθηναϊκός είχε συσσωρευμένη γκρίνια και αμφισβήτηση, απόρροια των εκτός έδρας ηττών με μεγάλες διαφορές και του αποκλεισμού-σοκ από την ΑΕΚ στο κύπελλο. Παίκτες όπως ο Αντετοκούμπο και ο Ντένμον ήταν "παρκαρισμένοι" στον πάγκο, και ίσως και προ της εξόδου ο Αμερικανός, ενώ το πρόβλημα του σέντερ ήταν το μεγαλύτερο πρόβλημα για τον Πασκουάλ που είχε αρχίσει να νιώθει την πίεση.

ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΛΙ

Ο Παναθηναϊκός, ως μεγάλη ομάδα, ξέρει να "μακιγιάρει" όλα τα προβλήματα μόλις βρει διαδοχικές νίκες. Λογικά θ' αναρωτηθεί κανείς αν όλα λύθηκαν μέσα σε μια εβδομάδα. Αν όλα τα προβλήματα εξαφανίστηκαν ως δια μαγείας. Σαφώς οι επιλογές του Πασκουάλ, που σταμάτησε το πολύ ροτέισον, και η είσοδος στην 5άδα του Αντετοκούνμπο, που είναι ο καλύτερος αμυντικός του ρόστερ, βελτίωσαν την κατάσταση. Δεν έλυσαν όμως όλα τα ζητήματα.

Ok, με τον Θανάση ο Παναθηναϊκός ανεβαίνει 30-40% στην άμυνα και ο Πασκουάλ αρχίζει και βρίσκει σχήματα περιορίζοντας το πειραματικό ροτέισον. Αλλά, ποιος είπε ότι λύθηκε το θέμα του σέντερ, της διάρκειας και της απόδοσης του Ντένμον;

Ο Αμερικανός για να συμπεράνουμε ότι όντως αποτελεί σημαντικό εξάρτημα της μηχανής, δεν θα πρέπει να έχει με τα φεγγάρια του 25 πόντους και στ' άλλα παιχνίδια να είναι αόρατος. Πάντως με την παρουσία Παππά, Ρίβερς και Λοτζέσκι που παίζει και στο "2" ο Παναθηναϊκός δείχνει ότι δεν θα έχει πρόβλημα στην περιφέρεια.

Η ΤΡΥΠΑ ΣΤΟ "5"

Την ίδια στιγμή βέβαια στο θέμα του σέντερ, κανείς δεν μπορεί να πει ότι βρέθηκε αντίδοτο. Μπορεί να μην φάνηκε το κενό με την καλή απόδοση του Γκιστ, αλλά μην ξεχνάμε ότι ο Βουγιούκας παραμένει ένας αργός και προβληματικός αμυντικά (στο πικ εν ρολ και στις αλλαγές) σέντερ.

Ο Γκιστ βγάζει συχνά κούραση πλέον και ο Όγκαστ δεν έχει μπει ακόμα στο πνεύμα της μεγάλης ομάδας. Ο Σίνγκλετον ταιριάζει καλύτερα στο "4" και μέσα απ' όλα αυτό καταλαβαίνει κανείς ότι αν γίνει κάποια ζημιά με τραυματισμό, ο Παναθηναϊκός θα μείνει γυμνός στο "5".

Το πρόβλημα, δηλαδή, θα γίνει τεράστιο, αφού θα προκύψει τρύπα λόγω αλλαγής στα σχήματα. Διότι θα πρέπει ξαφνικά να πάει στα 25'-30' συμμετοχής ο Γκάμπριελ και να μείνει π.χ μόνος σχεδόν ο Σίνγκλετον στο σέντερ ή ο Γκιστ. Συνεπώς, αν και όλα δείχνουν ευοίωνα, δεν είναι και τόσο. Ας είμαστε ρεαλιστές. Ο Παναθηναϊκός οφείλει να "θωρακιστεί" πριν να είναι αργά για να ψάχνει...

News 24/7

24MEDIA NETWORK