Βατερλό για Ολυμπιακό και κρίση διαρκείας

Ο Σωτήρης Γεωργίου τα λέει έξω από τα δόντια για την ήττα του Ολυμπιακού στη Βαρκελώνη από την Μπαρτσελόνα. Ο πελαγωμένος Σφαιρόπουλος, ο Σπανούλης που δεν φτάνει, οι πολλές ελλείψεις στους ψηλούς και το ρεζερβουάρ που έχει αδειάσει.

Βατερλό για Ολυμπιακό και κρίση διαρκείας
Ολυμπιακός Ευρωλίγκα

Το παιχνίδι της Παρασκευής για τον Ολυμπιακό ήταν από τα σημαντικότερα για να μπορέσει να κάνει βήμα πρόκρισης και βρίσκοντας τη μεγάλη Μπαρτσελόνα σε κρίση και πίεση για πρώτη φορά ακόμα και για τον Πασκουάλ στον πάγκο.

Και όμως, οι "ερυθρόλευκοι" γνώρισαν έναν ακόμα ουσιαστικά διασυρμό φέτος στην 2η φάση της Ευρωλίγκα και αυτό είναι και το πλέον ανησυχητικό. Οχι μόνο δεν πάλεψαν στην πανέμορφη Βαρκελώνη με την ντεφορμέ Μπαρτσελόνα,αλλά παραδόθηκαν και αμαχητί θυμίζοντας....Βατερλό σε ένα διήμερο που κάθε φίλος της ομάδας του Πειραιά αν προσθέσουμε και ... ολίγον Άντερλεχτ θέλει να ξεχάσει...

Και το χειρότερο είναι ότι ο Ολυμπιακός όχι μόνο δεν έδειξε ότι κάτι αλλάζει, αλλά ότι τουναντίον διατηρείται σε κρίση που αποκτά πλέον μεγάλη διάρκεια καθώς για ένα ακόμα ματς μάλλον...περπατούσε(πολλοί παίκτες του ) παρά έτρεχε. Και πλέον η ομάδα μπαίνει σε περιπέτειες και δεν ξέρω αν θα υπάρξουν και άλλες σκέψεις γιατί έχουν μαζευτεί πολλά σύννεφα.

Ο Ολυμπιακός ταπεινώθηκε στην Βαρκελώνη μετά το 14' και ενώ ξεκίνησε καλά με 6-13 και 16-19. Μετά το 14' όμως(26-25) παραδόθηκε και βασικά με ένα δεκάλεπτο καταστροφής(26-25 στο 14'',58-35 στο 24' με τον Ντόρσεϊ που δεν πήρε προ ημερών και τον βρήκε μπροστά του να θυμίζει ...Ιμπάκα ) δέχθηκε ένα απίθανο επιμέρους σκορ 32-10 και όλα τελείωσαν με συνοπτικές διαδικασίες.

Και πλέον είναι φανερό ότι από τις 15/1 ξεκινά ένα παρατεταμένο ντεφορμάρισμα που πληγώνει πολύ. Τα σοκ με Μπάμπεργκ και Ζαλγκίρις δεν έχουν καλυφθεί και οι κακές εμφανίσεις συνεχίζονται. Ενδιάμεσα η ομάδα έκανε ένα περίπατο με τον Παναθηναϊκό στο ντέρμπι του ΣΕΦ και μια μεγάλη ανατροπή με την Χίμκι πάλι μέσα και μια καλή εμφάνιση στην Μόσχα με την ΤΣΣΚΑ αλλά όπως επισημάναμε σε περασμένες αρθρογραφίες δεν με έπειθε καθόλου.

Γιατί; Γιατί με την ΤΣΣΚΑ πως λες ότι παίζεις καλά και τρως στο ρελαντί 92π; Με τον Παναθηναϊκό το +30 έγινε +10 μέσα σε ένα δεκάλεπτο και με την Χίμκι έχανε πολλές φορές και με 12π. Σίγουρα θα είχε εξάρσεις αλλά δεν είχε σε κανένα αγώνα διάρκεια και μάλιστα η αγχωτική νίκη με το μισό ΠΑΟΚ στο ΣΕΦ στο τέλος και το ότι έχανε στο ημίχρονο στο Λαύριο ήταν νέα μηνύματα ότι τα πράγματα δεν έχουν αλλάξει.

Δεν υπάρχουν δικαιολογίες

Και πως να αλλάξουν όταν η ομάδα είχε τεράστια μπλακ άουτ και δεν έπαιζε τη γνωστή άμυνα που την είχε φέρει σε θέση επικεφαλής. Ο Ολυμπιακός δεν αποκλείστηκε σαφώς, αλλά δεν έχει ΚΑΝΕΝΑ περιθώριο. Ενώ έχει καλό πρόγραμμα δεν πείθει με την εικόνα του για πρόκριση. Δικαιούται να επικαλεστεί ότι είναι Ολυμπιακός αφού και ο όμιλος ανοιχτός ακόμα. Η εικόνα στην Βαρκελώνη όμως ήταν πάλι αποκαρδιωτική καθώς η Μπάρτσα μπήκε με πίεση, με ελλείψεις (Αρμπίνες, Λαουάλ) και με κακές εμφανίσεις, από την ήττα στο Μπάμπεργκ και στο σοκ στο Φάιναλ 8 του Κυπέλλου με την Μπιλμπάο στα προημιτελικά.

Σαφώς και η ελληνική ομάδα δεν είχε τον καλύτερο παίκτη της στο "3" τον Λοτζέσκι αλλά και το νέο ψηλό, τον Ουόρικ αλλά αυτά δεν αποτελούν δικαιολογίες για την εμφάνιση. Ο Σφαιρόπουλος δοκίμασε και χαμηλά σχήματα με τα οποία είχε γυρίσει το ματς με την Χίμκι αλλά δεν του βγήκε τίποτα και πληγώθηκε ειδικά με το δίδυμο Σάμουελς-Ντόρσεϊ (βασικά).

Και αυτό καθώς ο Ολυμπιακός πολύ απλά δεν έχει την ενέργεια που είχε στην άμυνα και χωρίς αυτήν δεν έχει το αγαπημένο του τρανζίσιον. Μετά, στο σετ μπάσκετ χωρίς αξιόπιστο τρίποντο δεν υπάρχουν επιλογές εκτός αν βάλει καμιά 30αρα ο Σπανούλης που μεγάλωσε όμως ή ο Πρίντεζης όπως με την Χίμκι.

Μάλιστα οι "ερυθρόλευκοι" έχασαν και το +12 του ΣΕΦ αν και το πάλεψαν κάπως από το +20 (71-46) στην τελευταία περίοδο. Αλλωστε ο Ολυμπιακός πέρασε τους 60π επειδή χαλάρωσε η Μπάρτσα στο τέλος καθώς κουράστηκε. Και πως θα τους πέρναγε με 5/16τρ και 11 χαμένες βολές και τον Σπανούλη άφαντο στο δεύτερο μέρος.

Ο Σπανούλης δεν μπορεί να νικήσει την ηλικία

Οσοι δεν το έχουν καταλάβει ο αρχηγός της ομάδας θα κάνει 2-3 μεγάλα ματς αλλά την ηλικία δεν μπορεί να την νικήσει κανείς!Ο Ολυμπιακός κρατά μόνο τα επιθετικά ριμπάουντ που πήρε και ένα καλό 7λεπτο στην άμυνα στην αρχή και στην 4η περίοδο που όμως ήταν και αποτέλεσμα χαλάρωσης του αντιπάλου.

Κρατά επίσης και τον Χάκετ που πήγε να σώσει τη διαφορά. Ομως όταν τα 5άρια του έχουν ηττηθεί κατά κράτος με τον Χάντερ να μένει από δυνάμεις, τον Μιλουτίνοφ και ας του ταίριαζε ο Τόμιτς εκτός τόπου και χρόνου και βάζοντας 3ο ψηλό τον Αγραβάνη (που έπαιξε και 4) που πας; Αν τώρα ο Σφαιρόπουλος νόμιζε ότι ο Αγραβάνης θα βγει λαβράκι να λέει και πάλι καλά που είναι υγιής ο Πρίντεζης αλλιώς με όλα αυτά θα είχε και 2-3 ήττες ακόμα και θα είχε φύγει ο ίδιος (έχουμε αναφέρει ξανά τα λάθη του Έλληνα προπονητή. Δεν παίρνεις τρεις ξένους στο σέντερ που δεν κατεβαίνει κανείς στο "4" και δεν αφήνεις τον Πρίντεζη με μπακ απ τον Αγραβάνη και τον Τσαιρέλη λες και είσαι ο Πανιώνιος).

Αγωνιστικά στην κριτική ο Σφαιρόπουλος πελαγοδρομεί και αυτός πια πνιγμένος στα συστήματα που έχει. Στηριζοταν σε άμυνα και ενέργεια που το ντεπόζιτο δεν έχει πια. Ο Σπανούλης έμεινε στους 11 του πρώτου μέρους αλλά και στις 0 ασιστ! Τολμά να πει κανείς όμως ότι ο αρχηγός στα 34 γίνεται κανονικός παίκτης; Μάλλον κανείς.

Ο Πρίντεζης ηρωικός και μόνος, είχε και νταμπλ τιμ από τον Πασκουάλ και έσκασε λογικά ο άνθρωπος. Ο Τζόνσον μόνο ο Σφαιρόπουλος ξέρει τι διαφορετικό είδε σε αυτόν. Τα έχουμε πει. Αλλο Αμαλιάδα ασφαλώς και άλλο Ευρωλίγκα για όποιον θυμάται ότι σε ένα ματς ή δύο έβαλε 5τρ ο κάθε αθλητής(και εσείς ένα ματς βάλατε 5 απο την γωνία γιατί έπεσε το άστρο που λέμε).

Ο Παπαπέτρου έχουμε πει ότι έμεινε στάσιμος. Μηδέν βελτίωση σαν να νομίζει ότι έγινε Ολ Σταρ....Οπως και ο Μάντζαρης που πλέον δεν παίζει εδώ και μήνες καν άμυνα και η αγωνιστική του συμπεριφορά θυμίζει παίκτη των 100χιλ ευρώ. Του πήραν τα μυαλά τα περί ΝΒΑ μάλλον αν και προσγειωμένο παιδί ο ίδιος. Πρέπει να συνέλθει.

Ο Στρόσμπερι κουρασμένος, ο Μιλουτίνοφ χαμένος ψάχνει να δει πως γίνεται στο επίπεδο αυτό, ο Χάκετ παλεύει μόνος (αλλά και με πολλά λάθη-6),ο Αθηναίου παίζει λίγο. Ο Αγραβάνης νομίζει ότι είναι ακόμα στον Πανιώνιο και ο Χάντερ σήμερα σε κακή μέρα (κρατάμε μόνο τα 7 επιθετικά ριμπάουντ).

Οσο για τον Παπανικολάου η απραξία 1,5 χρόνου χαμένου στο ΝΒΑ τον έχει φέρει πολύ πίσω και θέλει πολύ χρόνο. Χρόνος υπάρχει, ελπίδα υπάρχει, αλλά η ομάδα πρέπει να βρει πάλι ενέργεια βασικά, να μπουν Λοτζέσκι και Ουόρικ και να φτιάξει το μυαλό και τα συστήματά της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός 82-66

Περπέρογλου: Ο Ολυμπιακός έχει μπερδεμένους ρόλους

News 24/7

24MEDIA NETWORK