Βόλτα στο Τελ Αβίβ με το φάντασμα της Μακάμπι

Η μεγαλύτερη νίκη του Ολυμπιακού και του Γιάννη Σφαιρόπουλου δεν είναι κόντρα στην Μακάμπι, αλλά απέναντι στον... Ολυμπιακό του Σπανούλη! Ο Σωτήρης Γεωργίου αναλύει πως οι πρωταθλητές Ελλάδας έχουν... απογαλακτιστεί από τον αρχηγό τους.

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÌÁÊÁÌÐÉ - ÏÓÖÐ / EUROLEAGUE / MACCABI - OLYMPIAKOS (Eurokinissi Sports)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÌÁÊÁÌÐÉ - ÏÓÖÐ / EUROLEAGUE / MACCABI - OLYMPIAKOS (Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο Ολυμπιακός συνεχίζει το δρόμο του προς το πλεονέκτημα της έδρας σε μια Ευρωλίγκα που δεν υπάρχει εύκολο παιχνίδι. Λίγη ώρα νωρίτερα είδαμε την αήττητη, μέσα στο 2017 Ρεάλ, να χάνει από την ουραγό και μισή Γαλατά στην Πόλη. Συνεπώς κάθε ροζ φύλλο είναι πολύτιμο στην φετινή ανατρεπτική διοργάνωση και με την λογική αυτή, ακόμα και αν ο Ολυμπιακός βρήκε στο Τελ Αβίβ το φάντασμα της Μακάμπι, δεν έχει λόγο να μην χαίρεται.

Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι η Ελληνική ομάδα είχε χάσει εύκολα στο ΣΕΦ από την συγκεκριμένη αντίπαλο και ότι η Μακάμπι είναι μια ομάδα με πολύ βαριά φανέλα, που μάλιστα πρόσφατα κέρδισε στην έδρα της την Μπασκόνια.

ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΡΕΣΕΙ

Ο Ολυμπιακός πήγε σαν φαβορί στο Ισραήλ. Αλλά έχοντας χάσει τα λεγόμενα εύκολα παιχνίδια όπως με το Μιλάνο και την Γαλατά, ο Σφαιρόπουλος δεν ήταν και πολύ ήσυχος. Άλλωστε τα ματς που μόνο να χάσεις έχεις και ο αντίπαλος μόνο να κερδίσει, είναι τα πιο επικίνδυνα όταν παίζεις στο υψηλό επίπεδο. Η "πεθαμένη" Μακάμπι ήταν στο +20 με την Μπασκόνια προ 15ημέρου και τελικά κέρδισε στο φινάλε. Βέβαια άλλη εκείνη η Μακάμπι και άλλη αυτή κόντρα στους "ερυθρόλευκους". Ο Ουίμς των 2,5 εκατομμυρίων παρελθόν. Ο σκόρερ Γκάουντελοκ εκτός. Ο χρυσός ρολίστας Σμιθ(10π)επίσης. Ακόμα και οι Μίλερ-Αλεξάντερ στα πιτς. Το θρυλικό "Γιαντ Ελιάου" είχε κόσμο αλλά κανείς δεν πίστευε στην νίκη των κιτρινομπλέ. Αλλά η Μακάμπι χωρίς στόχους, με μισή ομάδα και με 3 προπονητές να έχουν κάτσει ήδη στον πάγκο και να παλεύει μην χάσει τα πλέι οφ στην πατρίδα της. Μεταξύ μας έμοιαζε για λύπηση.

Ο Ολυμπιακός έπρεπε απλά, αν και χωρίς τον αρχηγό του Σπανούλη, να κάνει το καθήκον του. Να παίξει άμυνα για να καθαρίσει από εκεί το παιχνίδι. Αν το κάνεις ροντέο μπορεί να εμφανιστεί κανένας Πάσκολο όπως στο Μιλάνο. Ο Ολυμπιακός δεν άρεσε, αλλά κέρδισε εύκολα καθώς έπαιζε όντας 2-3 επίπεδα πάνω. Σε ένα ματς που δεν μπήκε καλά, το πήγε και στους 20π και παρουσίασε πολλές διακυμάνσεις, αλλά τελικά δεν είχε πρόβλημα χωρίς να τον ενθουσιάζει και η εικόνα του.

ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ

Το σημαντικό για τον Ολυμπιακό είναι ότι κερδίζει χωρίς τον αρχηγό και ηγέτη Σπανούλη. Διπλό στην Βαρκελώνη σε ματς τελικό για την Μπαρτσελόνα. Διπλό με περίπατο στο Καζάν και στο Τελ Αβίβ και ήττα στα σημεία στην Πόλη από την Φενέρ. Αυτό είναι το κέρδος του. Η απεξάρτηση από τον Σπανούλη που είναι το κερασάκι στο παιχνίδι του και όχι το βαρόμετρο. Αυτό πιστώνεται και στον Γιάννη Σφαιρόπουλο, που ούτε ο ίδιος πανικοβάλλεται, ούτε η ομάδα του. Ο Γκριν μάλιστα χωρίς τον Σπανούλη κάνει τρομερά ματς. Με 25 στο Καζάν, 17 στην Φενέρ και 16 σήμερα. Όλα τα ματς αυτά μάλιστα εκτός.

ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ ΜΕ ΞΕΣΠΑΣΜΑΤΑ

Η Ελληνική ομάδα δεν είχε θέμα. Μπήκε βαριεστημένα με άστοχα σουτ του Μάντζαρη και είχε πετύχει μόλις 5π σε 7' απέναντι σε μια κακή ομάδα. Όμως έχανε μόλις 8-5 με την άμυνα. Η είσοδος του Λοτζέσκι και η κυριαρχία του Πρίντεζη στην επίθεση στη θέση "4", μόλις ο Ολυμπιακός διάβασε το παιχνίδι, του έφερε και τις πρώτες διαφορές με το 13-21 στο 12' σκοράροντας 16π σε 5'! Με τα 20-11ριμπ και παρά τα 8 λάθη και με τους 23π από Πρίντεζη-Λοτζέσκι, πήγε σε διψήφιες διαφορές(28-38, 39-45, 43-58, 55-74 στο 36').

Στο σημείο εκείνο χαλάρωσε και η Μακάμπι απλά μείωσε μέχρι 9 με τον Σφαιρόπουλο να φωνάζει. Ο Ολυμπιακός είχε 11ριμπ παραπάνω (36-25), περιόρισε τα λάθη(4 στο β' και 12 σύνολο), είχε 7/21τρ, 89% (15/17) στις βολές μετά από καιρό και τον Λοτζέσκι ζεστό με 15π και ας ξεκουράστηκε στο β' ο Πρίντεζης (μόλις 2π).

* Ο Γκριν σκόρερ και με καλά στατιστικά (16π με 7/10σ). Κλασικά θετικός ο Μπιρτς. Μέτριος ο Μιλουτίνοφ μπροστά, καλός πίσω με 20'. Ο Πρίντεζης κολόνα στο πρώτο μέρος. Για τον Λοτζέσκι είπαμε. Ο Μάντζαρης σε κακή μέρα επιθετικά (0/7σ!), αλλά καλός πάντα σε άμυνα και δημιουργία και κυκλοφορία που δεν φαίνεται. Ο Παπανικολάου ανέβηκε στο β' μέρος και στο σκορ(11π), ο Παπαπέτρου μέτριος. Ο Ουότερς ξεκίνησε με λάθη αλλά ανέβηκε και τελείωσε με14π. Δεν έπαιξε ο Γιανγκ και ελάχιστα Αγραβάνης - Αθηναίου.

News 24/7

24MEDIA NETWORK