Υπογραφή Ζοτς κρίνει τη σειρά

Ο Τσάβι Πασκουάλ που δεν είναι προπονητής πραγματικά υψηλού επιπέδου, ο ανεπίτρεπρος τρόπος με τον οποίο ήρθε η ήττα, το διάβασμα που δεν έγινε ποτέ και η τρέλα του Τζέιμς που παίζει το σύστημα ρουλέτα. Ο Σωτήρης Γεωργίου εντοπίσει τα αίτια της καθίζησης και βγάζει το καπέλο στον Ομπράντοβιτς.

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÐËÅÉ ÏÖ / ÐÁÏ - ÖÅÍÅÑÌÐÁ×ÔÓÅ / EUROLEAGUE / PLAY OFF / PANATHINAIKOS - FENERBAHCE (ÊÙÓÔÁÓ ÌÁÊÑÕÄÇÌÁÓ / Eurokinissi Sports)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÐËÅÉ ÏÖ / ÐÁÏ - ÖÅÍÅÑÌÐÁ×ÔÓÅ / EUROLEAGUE / PLAY OFF / PANATHINAIKOS - FENERBAHCE (ÊÙÓÔÁÓ ÌÁÊÑÕÄÇÌÁÓ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Περίεργα συναισθήματα στον ΠΑΟ πλέον... Βασικά κρίμα γιατί θέλουμε και τις δύο ομάδες μας στο Final Four της Πόλης...Περίεργα γιατί ο μεγαλομέτοχος της ομάδας, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, έβαλε το χέρι βαθιά στην τσέπη και στις αλλαγές και το καλοκαίρι και με τον προπονητή. Αν και ο κόσμος στήριξε, δεν χαμογελά κανείς στο τέλος... Ο Παναθηναϊκός είναι και άτυχος όμως. Όχι επειδή δεν ισοφάρισε γιατί δεν πιστεύω ότι θα κέρδιζε στην Πόλη για να ξαναπάρει την έδρα. Αλλά επειδή του έπεσε η Φενέρ με το πλεονέκτημα. Με άλλη ομάδα και με τον Πασκουάλ έστω στον πάγκο, θα είχε περάσει ο ΠΑΟ. Αλλά βέβαια η ίδια η Φενέρ απώλεσε αρχικά το πλεονέκτημα, καθώς το ζευγάρι πήγαινε για Φενέρ-ΠΑΟ και όχι ΠΑΟ -Φενέρ. Όμως όπως έγινε, η καραμπόλα στο τέλος θα έβρισκε κανονικά την Μπασκόνια και νομίζω θα πέρναγε.

ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ

Ο ΠΑΟ θα βυθιστεί σε απογοήτευση. Ποτέ δεν ξεκίνησε σειρά με 0-2 και ποτέ δεν γύρισε σειρά από 2-0. Για όλα βέβαια υπάρχει πρώτη φορά. Από την άλλη, μην ξεχνάμε ότι είναι θαύμα πλέον για τον ΠΑΟ να κάνει δύο νίκες στην καυτή έδρα της Φενέρ. Λέγαμε ότι είναι απίθανο και λόγω συνθηκών να κάνει μια και να πάρει πάλι την έδρα και τώρα δύο; Ποτέ δεν αποκλείεις τίποτα στον αθλητισμό και ο Παναθηναϊκός πρέπει να μαζέψει τα κομμάτια του και να πάει να παλέψει στην Πόλη. Αλλά ξέρει ότι ουσιαστικά μένει και φέτος εκτός Final Four. Θα πρέπει όμως να συμμαζευτεί γιατί έχει ένα τίτλο μπροστά του και στο τέλος να κάνει ταμείο και να δει τι επιλογές υπάρχουν το καλοκαίρι διαθέσιμες (πχ Σάρας, Μπλατ κ.α) αν θέλει να κάνει μια νέα υπέρβαση δικαιολογημένη για μένα, όμως, που δεν θεωρώ ότι ο Τσάβι Πασκουάλ είναι μεγάλος προπονητής επιπέδου -για να καταλαβαινόμαστε- πρώτης γραμμής. Και βασικά δεν είναι προπονητής που του κόβει όπως λέμε, που αντιδρά μέσα στο παιχνίδι όταν στραβώνει...

Η ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΚΟΟΥΤΣ

Ο ΠΑΟ παίζει με το ένστικτο και το ταλέντο και μπάσκετ αμερικάνικο... Αλλά όταν σφίγγουν τα γάλατα μετρά ο κόουτς. Και εδώ είναι η υπογραφή του Ομπράντοβιτς. Από την αρχή λέω ότι δεν μ' αρέσει η φετινή Φενέρ και ότι ο ΠΑΟ έχει ροστεράρα... Αλλά έβλεπα Φενέρ ξεκάθαρα γιατί έχει προπονητάρα και ο Τσάβι δεν θα αντιδρούσε.... Και ας είναι μετριότατος και κατώτερος της κλάσης του και ο Σέρβος φέτος. Με άλλο προπονητή και δη με Έλληνα, ο ΠΑΟ θα είχε σαφώς πολύ περισσότερες πιθανότητες. Ο Ομπράντοβιτς στο πρώτο ματς έβαλε φαρδιά πλατιά την υπογραφή του και την Πέμπτη ο Πασκουάλ μπορεί να ανέβηκε μια σκάλα, αλλά η ομάδα του δεν έπαιξε ούτε καν στο 70%, ενώ η ομάδα του Ζοτς στο 95% της αξίας της.

ΑΝΕΠΙΤΡΕΠΤΟΣ Ο ΤΡΟΠΟΣ

Αυτό που δικαίως πονάει τον κόσμο του ΠΑΟ είναι ο τρόπος... Από 16 στο 22' χάνει με κάτω τα χέρια στο πρώτο ματς στην έδρα του με 20.000 κόσμο 6ο παίκτη και όταν έχεις και πολύ καλή διαιτησία και όλα υπέρ σου. Και καπάκι χάνεις από +10 στην αρχή με μια ομάδα με μικρό ροτέισον και -άρα- κουρασμένη. Που αντί να την σκοτώσεις, πάλι χάνεις τις διαφορές για πλάκα. Και στο τέλος πάλι λες "έχασα από τον ίδιο τον παίκτη τον Μπογκντάνοβιτς"... Όλα αυτά όταν είσαι Παναθηναϊκός σου κάθονται βαριά...

ΤΙ ΕΦΤΑΙΞΕ ΠΑΛΙ

Τι έφταιξε πάλι λοιπόν; Πάλι τα ίδια και πάλι οι συγκυρίες... Και η τύχη και λίγο και η διαιτησία. Βασικά ο Παναθηναϊκός, όμως, έχασε γιατί πάλι δεν είχε διαβάσει καλά το παιχνιδι, πάλι δεν βρήκε λύσεις για τον τρομερό Μπογκντάνοβιτς που δεν έχει παίκτη να μαρκάρει. Αυτή τη φορά, ο Πασκουάλ ξεκίνησε με αυτούς που πήρε τις διαφορές στο πρώτο ματς από -10 μάλιστα (με Καλάθη, Παππά, Ρίβερς, Σινγκλετον, Μπουρούση), έβαλε για πρώτη φορά τον Φελντέιν σωστά στην 4η περίοδο, ξεκίνησε με τον σκόρερ Ρίβερς, αλλά δεν διαχειρίστηκε την ομάδα στις κρίσιμες στιγμές σωστά. Εκεί που μετρά ο κόουτς. Και το ροτέισον του ΠΑΟ πολύ μικρό.

Μπορεί σήμερα να θυμήθηκε τον Φώτση, αλλά στην ουσία και ο γεμάτος Παναθηναϊκός παίζει με 8-9 παίκτες. Όταν δίνουν το σουτ στον Καλάθη (2/9) ο ΠΑΟ παίζει με 4 στην επίθεση γιατί δεν έχει συστήματα να παίζει πλάτη στα μις ματς. Όταν μπαίνει ο Τζέιμς παίζεις σύστημα ρουλέτα με ό,τι κάτσει από την τρέλα του Αμερικανού... Όταν ο Ομπράντοβιτς είχε μοιράσει παντού ρόλους... Δεν βρήκε ποτέ η ελληνική ομάδα λύση για τον Ούντοχ (ειδικά με τον Μπουρούση έκανε πάρτι) και Μπογκντάνοβιτς. Θα έπρεπε να έχει δουλέψει ομαδικές άμυνες όπως έγινε στο φινάλε με τον Γκιστ. Και στο τέλος υπάρχουν και οι παράγοντες τύχη και διαιτησία. Από παιδικό λάθος της Φενέρ σε επαναφορά χάνει το τρίποντο πιθανής νίκης ο Ρίβερς και σε 2-3 φάσεις οι διαιτητές θα μπορούσαν να σφυρίξουν ανάποδα ή καθόλου. Δεν έκριναν, όμως, το παιχνίδι, αλλά δεν έπαιξαν καθόλου έδρα στο τέλος, ενώ σε ίδιες φάσεις στην Τουρκία πχ. θα έπαιζαν.

ΤΑ ΝΕΚΡΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ

Τα νεκρά διαστήματα πολλά και πάλι. Και άλλα μικρά σημεία. Ο Γκιστ εξαφανισμένος. Επιμένω ότι ο ΠΑΟ έπρεπε να σκάσει τους Τούρκους και το κάνει ο Πασκουάλ στο 30' με αμερικάνικη πεντάδα που γυρνά το παιχνίδι με ένα 14-4, οδηγεί σε 4 λάθη σε 4' την Φενέρ και βγάζει τρομερή ενέργεια με τις παγίδες του Γκιστ που ξύπνησε στην άμυνα. Δεν σκόραρε πολύ, όμως, και το ματς τούμπαρε και μπήκαν πάλι οι Έλληνες εκεί. Έπρεπε από νωρίτερα να αξιοποιήσει έτσι τον Γκιστ. Η άμυνα στο πρώτο μέρος παιδική, δεχόμενος σπίτι σου 45π και οδηγώντας τον αντίπαλο μόλις σε 2 λάθη. Και νεκρά διαστήματα πάλι. Το 16-6 γίνεται με ένα άσφαιρο 4λεπτο και ένα 0-14 σε 16-20 και χαλάς το ρυθμό.

Με άναρχο μπάσκετ στο 2ο δεκάλεπτο σκοράρεις με 14 του Τζέιμς, αλλά η μια ομάδα παίζει μπάσκετ σχεδιασμού και η άλλη αυτοσχεδιασμού! Οι Μπογκντάνοβιτς-Ούντοχ κρατάνε την Φενέρ με 15 και 12π, καθώς ο Σλούκας οργάνωνε καλά, αλλά σκοράρει πρώτη φορά στη σειρά στο ΟΑΚΑ στο 65'! Και με χαμένους Ντατόμε-Νάναλι (που έχουν 20π μ.ο.). Ο Ντίξον βάζει 3τρ στην 3η περίοδο, η Φενέρ περνά 54-61 και εκεί είναι η αμερικάνικη αντεπίθεση του ΠΑΟ και το 68-65 (δέχθηκε 2π στα πρώτα 5' της 4ης περ). Και μετά χάος πάλι. Η Φενέρ διαβάζει σωστά, κλείνει την άμυνα και τρέχει ένα 9-0 (68-74). Ο Τζέιμς με ένα τρίποντο διατηρεί στην ζωή τον ΠΑΟ (71-74) και στο τέλος θρίλερ. Λάθος επαναφορά Φενέρ, χαμένο τρίποντο Ρίβερς για προσπέρασμα, βολές Ντίξον (75-78 στα 18'') και ο Μπουρούσης δεν συγκρατεί την μπάλα στην επαναφορά και με 2β Σλούκα τέλος. Και αυτή την φορά ο ΠΑΟ χάνει από την άμυνα που έφαγε 80π. ενώ πάλι είχε θέμα στο δεύτερο μέρος (16π στο πρώτο ματς, 32 τώρα).

Ο ΕΛΕΓΧΟΣ

Για Πασκουάλ τα έιπαμε. Ο Σίνγκλετον καλύτερος από το πρώτο ματς, αλλά όχι στα επέπεδά του με τρομερή δουλειά πάνω του από τον αθόρυβο MVP Κάλινιτς. Ο Νίκολς μόλις 5' και ο Φώτσης 10 με ένα σουτ. Ο Ρίβερς σε 35' κλείστηκε (8π με 6σ). Ο Τζέιμς 22π αλλά ρουλέτα... Ο Παππάς τρακαρισμένος και ευνουχισμένος κακώς στην επίθεση (5π). Ο Φελντέιν σωστά μόλις 8'. Ο Γκιστ μόλις 13' χωρίς λόγο. Δεν του πάνε τα μαρκαρίσματα, αλλά του φτιάχνεις τρικ και τον δοκιμάζεις στα ψηλά σχήματα και στο 3 για παγίδες στην άμυνα. Μηδέν συμμετοχή ο Γκάμπριελ. Ο Μπουρούσης απλά μαχητικός (13π), αλλά ο Ούντοχ τον εξαφάνισε στην άμυνα και του έβαλε 22π με 11/14δ! Ο Καλάθης τραγωδία με 2/9σ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK