Συνέταιροι στο έγκλημα

Συνέταιροι στο έγκλημα
Οι ελληνικές ΠΑΕ ζητούν επίμονα τα τελευταία χρόνια να συμπεριληφθούν οι αγώνες Α' Εθνικής κατηγορίας στο κουπόνι του στοιχήματος, ώστε να εξασφαλίσουν ένα ποσοστό από τον τεράστιο τζίρο της Εταιρείας Στοιχημάτων. Το αίτημα έχει "παγώσει" προς το παρόν, αλλά είναι βέβαιο πως θα επανέλθει σύντομα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.
Ενα από τα επιχειρήματα της πολιτείας για να απορρίψει την αξίωση των ΠΑΕ, είναι πως το πρωτάθλημα δεν είναι απολύτως αξιόπιστο.

Ομάδα που βρισκόταν σε πολύ δύσκολη θέση στη βαθμολογία υποδεχόταν μία που βολοδέρνει στη μέση του πίνακα χωρίς στόχους. Η ποδοσφαιρική πιάτσα είχε βουήξει από την Πέμπτη, πως η γηπεδούχος θα κέρδιζε εύκολα τον αγώνα. Οχι γιατί έτσι υποψιάζονταν λόγω της ανάγκης των γηπεδούχων για βαθμούς, αλλά γιατί το είχαν πληροφορηθεί.
Οι bookmakers του internet είδαν ξαφνικά τεράστια κεφάλαια να επενδύονται σε μία ομάδα που "χαροπαλεύει" και πολύ σύντομα υποχρεώθηκαν να αποσύρουν τον αγώνα από τις διαθέσιμες επιλογές.
Το ερώτημα είναι: αν ο αγώνας υπήρχε στο ελληνικό κουπόνι, η Εταιρεία Στοιχημάτων θα τον απέσυρε, αποδεχόμενη ουσιαστικά πως ένα παιχνίδι του ελληνικού πρωταθλήματος που βρίσκεται και στο δελτίο του ΠΡΟ-ΠΟ είναι στημένο;

Ξεκαθαρίζω πως δεν ξέρω κάτι από πρώτο χέρι για τον αγώνα, παρά μόνο όσα μου μετέφεραν συνάδελφοι και φίλαθλοι που έχουν πρόσβαση σε παρασκηνιακές ζυμώσεις.
Αλλωστε το θέμα μας δεν είναι το συγκεκριμένο παιχνίδι, αφού ανάλογες περιπτώσεις συναντάμε συχνά στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ειδικά όσο πλησιάζουμε προς το τέλος του πρωταθλήματος. Το θέμα είναι η απάθεια με την οποία αντιμετωπίζουν όλοι την υπόθεση.
Ακόμα και οι θιγόμενες ομάδες που έχουν ένομο συμφέρον να καταγγείλουν το γεγονός, δεν τολμούν. Και πως θα μπορούσαν άλλωστε, όταν το παρελθόν του ελληνικού ποδοσφαίρου είναι τόσο αμαρτωλό, που όσοι τόλμησαν να καταγγείλουν κάτι όχι μόνο δεν δικαιώθηκαν ποτέ αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις βρέθηκαν κατηγορούμενοι. Πως θα μπορούσαν, όταν ενώ όλη η Ελλάδα έχει ακούσει ντοκουμέντα με τον εγκέφαλο της "παράγκας" να στήνει αγώνες κι αυτός όχι μόνο κυκλοφορεί ελεύθερος αλλά είναι ιδιοκτήτης ΠΑΕ Α' Εθνικής.

Η νοοτροπία "έλα μωρέ, όλοι τα ίδια κάνουν" και "σιγά μην αποδειχθεί ποτέ τίποτα" είναι άκρως επικίνδυνη και το χειρότερο είναι πως έχει ποτίσει το μυαλό όλων όσων ασχολούνται με το ποδόσφαιρο. Δεν δέχονται απλά το βρώμικο παρασκήνιο ως αναπόφευκτο δεδομένο αλλά ταυτίζουν τον τρόπο σκέψης τους με αυτό, καταργώντας κάθε έννοια fair play.
Οι περισσότεροι όχι μόνο αποδέχονται αλλά επικροτούν τη χαλαρότητα των ομάδων που δεν χρειάζονται βαθμούς, αδιαφορώντας για την αλλοίωση του πρωταθλήματος εφ' όσον οι ίδιες ομάδες είχαν κόψει βαθμούς νωρίτερα από άλλες ομάδες που κινδυνεύουν.
Οταν ακούς ανθρώπους να αναρωτιούνται "γιατί η αδιάφορη βαθμολογικά Ξάνθη παίζει δυνατά και δεν κάθεται να φάει ένα γκολ από τον Πανηλειακό που καίγεται;" καταλαβαίνουμε πως τελικά στην Ελλάδα το ψάρι δεν βρωμάει απ' το κεφάλι αλλά από την ουρά.


News 24/7

24MEDIA NETWORK