Τα “κλειδιά” στον Φέισα
Ταλαιπωρήθηκε πολύ την τελευταία διετία, λόγω (σοβαρών) τραυματισμών, αλλά ο Λεονάρντο Ζαρντίμ (δείχνει ότι) πιστεύει πολύ στον Λιούμπομιρ Φέισα και του έδωσε ήδη τα "κλειδιά" για τη θέση του ανασταλτικού μέσου στην τριάδα των κεντρικών χαφ.

Ο Σέρβος ποδοσφαιριστής με την ποιότητά του, την αποτελεσματικότητά του στα μαρκαρίσματα αλλά και στις βοήθειες που προσφέρει στο δημιουργικό κομμάτι, αλλά και τη σταθερότητα που εμφανίζει μέχρι τώρα στην απόδοσή του, δικαιώνει για την ώρα την επιλογή του Πορτογάλου τεχνικού. Το μεγάλο «στοίχημα» πλέον για τον 24χρονο ποδοσφαιριστή είναι η διάρκεια.
Στα τέσσερα φιλικά παιχνίδια που έχει δώσει μέχρι σήμερα ο Ολυμπιακός, ο Φέισα ήταν ο βασικός ανασταλτικός χαφ, είτε στο 4-3-3 είτε στο 4-2-3-1, έχοντας (στη δεύτερη περίπτωση) ως παρτενέρ τον Μοντέστο.
Οι σκέψεις του Ζαρντίμ…
Θα πείτε, βέβαια, ότι απουσιάζουν προς το παρόν από τον Ολυμπιακό, όχι ένας ή δύο, αλλά επτά ποδοσφαιριστές και ότι δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα το παζλ. Όμως, κανένας απ΄ όσους λείπουν δεν είναι κλασικό «εξάρι» και ούτε αναζητάει ένα τέτοιο ο προπονητής.
Ο Γκρέκο, όπως δήλωσε και ο Ζαρντίμ, παίζει είτε «δίπλα στον αμυντικό χαφ» είτε λίγο πιο μπροστά «ως αριστερός εσωτερικός μέσος» είτε «πίσω από τον σέντερ φορ». Ο Ιμπαγάσα κάνει ακριβώς το ίδιο πράγμα, περισσότερο όμως από τη δεξιά πλευρά, ενώ είναι ο μοναδικός για την ώρα στο ρόστερ του Ολυμπιακού που έχει τα στοιχεία, την ποιότητα και την προσωπικότητα για να οργανώσει σωστά το παιχνίδι της ομάδας και να δώσει ρυθμό, λειτουργώντας ως κλασικό «δεκάρι».
Με επιτελικές ικανότητες
Επιπλέον, ο Πορτογάλος προπονητής εξήγησε, ότι ο δεύτερος κεντρικός χαφ που επιθυμεί να αποκτήσει ο Ολυμπιακός μέσα στον Αύγουστο, θα είναι ένας παίκτης με επιτελικές ικανότητες και όχι αμυντικός μέσος.
Ποιοί είναι οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές που απουσιάζουν; Οι επιθετικοί Μιραλάς και Φουστέρ, ο αμυντικός Ζαραδούκας και ο ξένος στόπερ. Άρα, ο Φέισα θα είναι εκείνος που θα σηκώσει όλο το βάρος στη θέση του αμυντικού χαφ.
“Οι υπό εξέταση ποδοσφαιριστές”
Ενδεχομένως, ο Ζαρντίμ να δοκιμάσει σε αυτό το ρόλο και τον Μανιάτη σε κάποια από προσεχή φιλικά παιχνίδια. Να χρησιμοποιήσει, δηλαδή, τον Έλληνα διεθνή μπροστά από τα στόπερ και πιο ψηλά στη μεσαία γραμμή δεξιά και αριστερά του δύο επιθετικογενείς ποδοσφαιριστές. Ωστόσο, δεν το έπραξε (αν και είχε την ευκαιρία) στα δύο ματς με τη Φαρένσε και τη Μπράγκα.
Όσο για τους «υπό εξέταση ποδοσφαιριστές, ο Ανδρέας Τάτος (στο πρώτο ημίωρο, με την απόδοσή του και το όμορφο τέρμα που πέτυχε) και ο Χαράλαμπος Λυκογιάννης (στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα) ξεχώρισαν κόντρα στην πρώην ομάδα του Ζαρντίμ και έβαλαν σε σκέψεις τον Πορτογάλο προπονητή. Ο πιτσιρικάς το παλεύει και κάνει ότι περνάει από το χέρι του για να πείσει τον κόουτς του Ολυμπιακού ότι αξίζει μια θέση στο ρόστερ. Καλή παρουσία είχε και ο Μήτρογλου, όπως και ο Παπάζογλου, ενώ ο Σουμπίνιο έπαιξε μόλις ένα τέταρτο…
Ο Πορτογάλος έχει πλέον εικόνα…
Εν αντιθέσει, πάντως, με τα προηγούμενα φιλικά παιχνίδια, ο Ολυμπιακός (στο πιο δυνατό μέχρι σήμερα τεστ) λειτούργησε καλύτερα σε άμυνα και επίθεση εφαρμόζονται το 4-3-3, σε σχέση με το 4-2-3-1 του δευτέρου ημιχρόνου, στο οποίο έδειξε πιο ευάλωτος αμυντικά (έγιναν ατομικά λάθη, αλλά ήταν και γενικότερα θέμα αμυντικής λειτουργίας). Σε κάθε περίπτωση, ο Πορτογάλος τεχνικός έχει πλέον σαφή εικόνα του δυναμικού της ομάδας και είναι έτοιμος (μετά και το παιχνίδι απόψε με τη Νιούκαστλ) να προχωρήσει σε προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ.