Τα νέα δεδομένα και οι δρόμοι του Αφελάι

Τις οριστικές απαντήσεις ορισμένων σημαντικών ποδοσφαιριστών, οι οποίοι μπορούν να κάνουν τη διαφορά στην ομάδα του 2015 (σ.σ. καλή χρονιά σε όλους) περιμένουν από ώρα σε ώρα και από μέρα σε μέρα στον Ολυμπιακό. Γράφει ο Σταύρος Γεωργακόπουλος.

Τα νέα δεδομένα και οι δρόμοι του Αφελάι

Οι αρμόδιοι του συλλόγου έχουν επενδύσει σε κάποιες σπουδαίες περιπτώσεις και προτίμησαν να αφήνουν τον -λιγοστό είναι η αλήθεια- διαθέσιμο χρόνο να κυλήσει, προκειμένου να αποσπάσουν όσο γίνεται περισσότερα "ναι". Τώρα φτάνει η ώρα να δρέψουν τους καρπούς της… σποράς του Δεκέμβρη και να γεμίσουν το ρόστερ του Μίτσελ στους τομείς που υπάρχει ανάγκη.

Ο Τζίμι Ντουρμάζ δήλωσε πριν από μερικές ώρες σε σουηδικό μέσο πως δεν του παίρνουν τα αυτιά οι… σειρήνες της Τουρκίας και σκοπεύει να μείνει στον Πειραιά για να διεκδικήσει και να κατακτήσει αυτό που δεν κατάφερε ως τώρα, δηλαδή μια θέση στην ενδεκάδα του Ολυμπιακού. Μακάρι να εμφανιστεί συνεπής και στις πράξεις, προκειμένου η "μηχανή" των πρωταθλητών να αποκτήσει έναν από τους ακραίους που τόσο πολύ έλειψαν από το ξεκίνημα.

Τα δεδομένα με Αφελάι

Την ίδια ώρα, ο Ιμπραΐμ Αφελάι συνεχίζει τις προπονήσεις με την υπόλοιπη ομάδα μετά τη σχετική άδεια του Μίτσελ, ωστόσο, κανείς δεν είναι σε θέση να προβλέψει αν η ανακωχή θα αποδειχθεί μόνιμη ή προσωρινή. Ναι μεν οι αρμόδιοι του συλλόγου και ο προπονητής αποφάσισαν να επιτρέψουν την επιστροφή του «άσωτου» Ολλανδού στις δραστηριότητες των υπολοίπων, ωστόσο, δεν αποκλείεται και το ενδεχόμενο να κουνήσει μαντήλι το προσεχές δεκαήμερο.

Στην ΠΑΕ επικράτησε η άποψη ότι είναι λάθος να μπει στο… περιθώριο ο 28χρονος άσος, επειδή μια τέτοια κίνηση θα έκανε κακό και στο πρεστίζ της ομάδας. Πώς να πείσεις –για παράδειγμα- έναν παίκτη με το βεληνεκές του Ροσίτσκι ή του Μπεν Αρφά να έρθει στην Ελλάδα όταν εκείνος γνωρίζει πως ο Αφελάι της Μπαρτσελόνα και δεν έπαιξε και κάνεις προπονήσεις με τις… μπουλντόζες;

Όλα παίζουν το ρόλο τους και ουσιαστικά η μπάλα βρίσκεται στα πόδια του διεθνούς άσου. Αν δείξει διάθεση να μείνει και να παλέψει για μια θέση στον… ήλιο της ενδεκάδας, τότε έχει και τον τρόπο και τις ικανότητες. Άλλο που δεν θέλει και ο Μίτσελ, ο οποίος έχει ανάγκη από ποδοσφαιριστές τέτοιας κλάσης, αρκεί φυσικά να το αποδεικνύουν και στο γήπεδο.

Αβραάμ και Ροσίτσκι

Από ‘κει και πέρα, ο Αβραάμ Παπαδόπουλος εμφανίζεται… φευγάτος από την Τραμπζονσπόρ και ήδη έχουν κυκλοφορήσει σενάρια για την επόμενη έδρα του, η οποία, όπως όλα δείχνουν, θα είναι στην Ελλάδα. ΠΑΟΚ, Ατρόμητος και Ξάνθη εμφανίστηκαν ήδη ως πιθανοί προορισμοί, ωστόσο, αυτό που ο ίδιος θα ήθελε είναι η επιστροφή στα παλιά λημέρια. Αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά και στον Ολυμπιακό, άρα από τους χειρισμούς του ίδιου και του Μίτσελ θα ξεκαθαρίσει σύντομα το αν υπάρχει περίπτωση να γυρίσει σύντομα στον Πειραιά, παρότι δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στο Europa League.

Σε ό,τι αφορά τα ονόματα που απασχολούν ως μεταγραφικοί στόχοι, ο Λούκας Ποντόλσκι και η πιθανή μετακίνησή του στην Ίντερ εξακολουθούν να φρενάρουν τις όποιες εξελίξεις με τον Τόμας Ροσίτσκι και τον Τζόελ Κάμπελ, καθώς ο Βενγκέρ θέλει να αποχωρήσει ένας από τους μεσοεπιθετικούς που διαθέτει η ομάδα του. Το αν θα υπάρξει και δεύτερος θα φανεί μετά από την τελική έκβαση στην υπόθεση του Γερμανού διεθνούς.

Κρούση για Μπεν Αρφά

Για τον Χατέμ Μπεν Αρφά οι σχετικές πληροφορίες αναφέρουν πως έχει γίνει ήδη κρούση από πλευράς Ολυμπιακού, ωστόσο, ο ίδιος δεν έχει ανοίξει ακόμη τα χαρτιά του. Αν εμφανιστεί θετικός στο ενδεχόμενο μετακίνησής του στον Πειραιά, τότε θα αυξηθούν και οι πιθανότητες να γίνει μόνιμος κάτοικος Ρέντη. Πρόκειται για μια περίπτωση που έχει τις ιδιαιτερότητές της, ωστόσο, το γεγονός ότι είναι εκπληκτικός μπαλαδόρος και θα απογειώσει ομάδα και κόσμο δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς, με ό,τι αυτό συνεπάγεται…

Όσο για το κέντρο της άμυνας, οι τελευταίες πληροφορίες από τον Πορτογάλο Ρολάντο της Πόρτο, ο οποίος άφησε –ίσως προσωρινά- στην άκρη τον συμπατριώτη του, Ρικάρντο Κόστα, αναφέρουν πως δεν έχει δεχθεί σε πρώτη φάση ένα συμβόλαιο με μπόνους κατάκτησης στόχων που του προσφέρουν οι "ερυθρόλευκοι" και προτιμά όλα τα χρήματα "νετ", γεγονός το οποίο προκαλεί προβληματισμό σχετικά με τη γενικότερη διάθεσή του… Τέλος η περίπτωση του Ντιγκάρ προχωράει κανονικά και όλα δείχνουν πως η μεταγραφή του μέσου της Νις θα έχει αίσια κατάληξη.

Όπως και να έχει πάντως, φτάνουμε στο "δια ταύτα", καθώς μπορεί το μεθαυριανό εμπόδιο του Πλατανιά μέσα στο "Καραϊσκάκη" να μη φαντάζει ιδιαίτερα ψηλό, ωστόσο, τα παιχνίδια που ακολουθούν είναι σαφώς πιο δύσκολα και –αν μη τι άλλο- ο Μίτσελ θα πρέπει να τα αντιμετωπίσει με γεμάτη φαρέτρα!

News 24/7

24MEDIA NETWORK