Αλλαγή εδώ και…τώρα

Ο Τάσος Μαγουλάς σχολιάζει τη νίκη του Ολυμπιακού επί του Ερυθρού Αστέρα και εξηγεί γιατί η αμυντική τακτική του Σφαιρόπουλου στο ματς, δε θα βοηθήσει την ομάδα απέναντι σε ισχυρότερους αντιπάλους.

Αλλαγή εδώ και…τώρα
INTIME SPORTS

Όλα οδηγούν στο τοπ-16, εκεί όπου θα κριθεί η φετινή χρονιά του Ολυμπιακού. Με ένα τόσο σκληρό πρόγραμμα, οι ομάδες δεν μπορούν να κάνουν ειδικές προπονήσεις οπότε στηρίζονται στους αγώνες τους και οι ερυθρόλευκοι απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα και στις ειδικές συνθήκες που παρουσίασαν οι Σέρβοι στο παρκέ, πραγματοποίησαν την καλύτερη πρόβα ενόψει του πιο κρίσιμου κομματιού στην σεζόν.

Σε μία πρόβα ο σκοπός είναι να φανούν οι αδυναμίες και όχι τα καλά στοιχεία. Ο Σφαιρόπουλος από αυτή την άποψη πρέπει να είναι απολύτως ικανοποιημένος διότι κατανόησε πλήρως ό,τι χρειάζεται να γίνει, με το υπάρχον ρόστερ βεβαίως βεβαίως, για να έχει τύχη στην πιο κρίσιμη φάση της σεζόν.

Άλλο Ερυθρός Αστέρας, άλλο Ρεάλ ή ΤΣΣΚΑ

Κατάλαβε πως το σκεπτικό του για μία ομάδα η οποία θα στηρίζεται πρωτίστως στην άμυνα δεν είναι εύκολο να λειτουργήσει διότι αν απέναντι στον πολύ σοβαρό αλλά χωρίς πείρα και την ποιότητα άλλων συλλόγων, Ερυθρό Αστέρα ο Ολυμπιακός έμεινε στους 64 πόντους, κόντρα στην ΤΣΣΚΑ ή την Ρεάλ, τα πράγματα θα είναι πιο σύνθετα.

Διότι με 64 πόντους, μοιάζει απίθανο να νικήσεις οπουδήποτε και οποιονδήποτε στο τοπ-16. Αυτό το πρόβλημα καταβλήθηκε μεγάλη προσπάθεια να διορθωθεί μέσα στο ίδιο το παιχνίδι με τον Σλούκα, τον μοναδικό που ξέρει να επιβάλει γρήγορο τέμπο, να παίζει πολύ και στα κρίσιμα. Από την άλλη δεν είναι απίθανο να …κατεβάσει κάποιες ομάδες πιο χαμηλά από το σύνηθες σκορ τους και στην επίθεση μόνο κατά διαστήματα να προσπαθεί να τρέξει.

Μαριάνοβιτς δεν βρίσκονται συνέχεια, αλλά θα συναντήσει δυνατούς ψηλούς, τεσσάρια …κανονικά και χωρίς παιχνίδι στην ρακέτα, πάλι τα σουτ θα πρέπει να βγάλουν το φίδι από την τρύπα ή την…άμυνα από τον Σπανούλη.

Το συγκεκριμένο ρόστερ με την σαφή αυτή αδυναμία, την καλύπτει μόνο με ταχύτητα στην επίθεση και με τον τρόπο που θέλει να αμυνθεί ο Σφαιρόπουλος, δεν είναι εύκολο να υπάρξει και γρήγορο παιχνίδι.

Παρόντος του Λοτζέσκι τα ποσοστά θα βελτιωθούν κάπως όμως και πάλι μιλάμε για ένα μονοδιάστατο επιθετικά στυλ.

Δεν είναι καταδικασμένος

Είναι καταδικασμένος λοιπόν ο Ολυμπιακός; Σε καμία περίπτωση, διότι διαθέτει την πιο γεμάτη περιφέρεια σε όλη την Ευρωλίγκα και ως γνωστόν οι γκαρντ κρίνουν τις αναμετρήσεις. Αν είναι να αρχίσει να παίρνει μεγάλους αγώνες μόνο από την άμυνα, θα πρέπει να το κάνει τέλεια κατεβάζοντας τους αντιπάλους του σταθερά κάτω από τους 70 πόντους και μάλλον αυτό είναι το καινούργιο πλάνο.

Μοιάζει πολύ πιθανό, οι ερυθρόλευκοι οι οποίοι οικοδομήθηκαν για να τρέξουν και να παίξουν ένα όμορφο επιθετικό μπάσκετ, να αλλάξουν κατεύθυνση και να χρησιμοποιήσουν τους γρήγορους παίκτες τους, τις πολλές λύσεις, για να σταματάνε πρωτίστως τον αντίπαλό τους.

Διαβάστε ακόμη:

Ολυμπιακός - Ερυθρός Αστέρας 64-59

Σφαιρόπουλος: "Περήφανοι που είμαστε σε αυτή την ομάδα"

Πέφτουν κορμιά, όμιλοι - φωτιά

News 24/7

24MEDIA NETWORK